אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגלל הסלולר: ענף התקשורת רשם לראשונה ירידה בהכנסות צילום: בלומברג

בגלל הסלולר: ענף התקשורת רשם לראשונה ירידה בהכנסות

אפילו בשנת 2011, השנה שבה נהנו חברות הסלולר מהכנסות שיא של יותר מ־5 מיליארד שקל ממכירת מכשירים ולא התחרו עם אף מפעילה חדשה, הציג מגזר הסלולר ירידה של 3% בהכנסות שמשכה את כל שוק התקשורת כלפי מטה

28.11.2012, 07:08 | רותי לוי

לראשונה רושם שוק התקשורת בישראל ירידה בהכנסות. כך עולה מדו"ח סיכום הכנסות ענף התקשורת שצפוי לעלות בימים הקרובים לאתר משרד התקשורת. בשנת 2011 נרשמה ירידה בהכנסות של 2% ל־29.5 מיליארד שקל, בהשוואה לשנת 2010. סיכום ההכנסות של משרד התקשורת מתייחס לכלל מגזרי הפעילות, כולל חברות לא מדווחות, ובהם טלפוניה נייחת, שירותי אינטרנט, שיחות בינלאומיות, סלולר וטלוויזיה רב־ערוצית (נתוני הכנסות קיימים במשרד מ־2002 ומפורסמים מדי שנה עוקבת).

קראו עוד בכלכליסט

לשם השוואה, בשנים 2006–2009 הציג שוק התקשורת צמיחה עקבית שנתית של 3%–6%.

בשנת 2010, שנת שיא בהכנסות, גלגל שוק התקשורת הישראלי 30.1 מיליארד שקל, שיעור הצמיחה הכוללת היה מינורי והסתכם בפחות מ־1%. עתה, כאמור, התהפכה המגמה לירידה.

מבדיקת הנתונים עולה כי עיקר הירידה בהכנסות מיוחס למגזר הסלולר שהכנסותיו הצטמצמו בשיעור של 3%. לאור העובדה שענף הסלולר אחראי ל־56% מהכנסות שוק התקשורת כולו, המשמעות היא 578 מיליון שקל שאבדו לשוק התקשורת בין 2010 לשנת 2011. שנת 2011 היא השנה שלפני כניסת מתחרות חדשות לענף, שנה שבה חברות הסלולר מכרו מכשירים בהיקף חסר תקדים של 5.3 מיליארד שקל. הרגולציה של משרד התקשורת, ובה הפחתת דמי הקישוריות והגבלת קנסות יציאה, אחראית לצניחה בתוצאות הכספיות.

סיכום ההכנסות של המפעילות הסלולריות ב־2011 עמד על 16.46 מיליארד שקל. הכנסות אלה צפויות להמשיך ולהיפגע בשל הגברת התחרות והירידה במכירת מכשירים כתוצאה מביטול חיוב־זיכוי ומגמה גוברת והולכת של רכישת מכשירים מחוץ לחברות.

סמארטפונים. ההכנסות צפויות עוד להיפגע בשל הגברת התחרות סמארטפונים. ההכנסות צפויות עוד להיפגע בשל הגברת התחרות סמארטפונים. ההכנסות צפויות עוד להיפגע בשל הגברת התחרות

בשנת 2011 המשיך הטלפון הנייח להציג שחיקה וסיכם הכנסות של 4 מיליארד שקל, 2% פחות מ־2010. מגזר השיחות הבינלאומיות חווה ירידה חדה (12%) וסיכם הכנסות של 1.4 מיליארד שקל. לפי התחזיות, שני הענפים צפויים להמשיך ולחוות ירידות בעקבות המעבר לחבילות דקות "ללא הגבלה" בסלולר והפחתת דמי הקישוריות הקווית.

הירידה בביקוש לשיחות בינלאומיות צפויה כתוצאה מחלופות חינמיות וזולות על גבי הרשת ובמגמה של שילוב דקות לחו"ל כחלק אינטגרלי מחבילות הסלולר. בצד הירידות, הטלוויזיה הרב־ערוצית הציגה שיפור של 3% בהכנסות ל־3.9 מיליארד שקל. אך הענף הצומח ביותר בשוק התקשורת הוא האינטרנט. שירותים אלה כוללים: תשתית פס רחב וספק גישה (ISP). שני השירותים הציגו הכנסה מצרפית של 3.7 מיליארד שקל, עלייה של 7% מ־2010.

האינטרנט הציג צמיחה שנתית של 10%–17% מדי שנה, מאז 2006, כתוצאה משיפור במהירויות הגלישה ובהיקף החדירה של שירותי האינטרנט למשקי הבית בישראל. לפי הערכות שיעור החדירה עמד בסוף 2011 על כ־70%.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
רק גולן טלקום,מאוד קל לעבור לולהתנייד לגולן
המון חושבים שקשה לעבור לגולן טלקום. קודם כל, זה ממש לא נכון. מאוד קל לעבור לגולן טלקום 1. עושים הזמנה של הכרטיס "סים".2-3 ימי עבודה. (לא לשכוח שהפלאפון שלכם ממשיך לעבוד כרגיל). 2. מקבלים SMS עם קוד,מזינים אותו באתר של גולן טלקום-מקבלים שם משתמש וסיסמא 3. רק כאשר קיבלתם את הכרטיס לידיים, רק אז באותו רגע מתחיל תהליך הניוד. 4. ברגע שעברתם עם המספר שלכם (מספר דקות בודדות)אתם יכולים להמשיך לדבר בטלפון . עכשיו אני מעביר את כל המשפחה שלי ובנוסף ממליץ תמיד לכל חברי על הצורך להגביר את המודעות לעבור לגולן באופן עקרוני ובאופן כלכלי. לא לפחד לעבור, זה המחיר הכי נמוך בשוק נכון להיום והמבצע משתלם בכל קנה מיד המול שאר החברות. אני חסכתי 85% מהוצאות הטלפון שלי היות ואני מדבר לחו"ל על בסיס יומי. (דנקנר נפל,סלקום נשברת,בן דב נפל-אורנג' נשברת.מנכ"ל פלאפון נלחם באיגוד של ההסתדרות ונמצא בסכסוך) אני מאמין במוביל דרך כמו זה של הצרפתי מיכאל גולן!!! כל הכבוד
לקוח מרוצה  |  28.11.12
6.
חבל שמדע הכלכלה לא מצליח להבין שגם כספים שנשארים אצל האזרחים תומכים בכלכלה לטווח ארוך.
משפחה שתשלם פחות לצריכה תוכל להעניק חינוך טוב יותר לילדים, כך המדינה תייצר יותר מדענים, ופחות אנשים שנופלים לעולם הפשע. את זה הכלכלנים לא לוקחים בחשבון בחישוביהם המבוססים על רווח מיידי של חברות בבורסה. לא פלא שכל כלכלן יגיד שהדבר הרצוי הוא שכולם ירוויחו משכורת רעב, ישלמו את כולה לתאגידים, ויעבדו ללא סוף - כולל הילדים. אז חברות הבורסה ירוויחו הרבה היום, אבל בעתיד הכלכלה של כל המשק לא תצלח. אולי מדע הכלכלה יכול עדיין להתפתח - לא הכל נמדד ברווח מיידי בבורסה.
אזרח  |  28.11.12
5.
במקום לשלם לסלקום 400-500 בחודש,אני משלם 90 שח להוט,ובאפליקציית וייבר גם מדבר עם חו"ל בחינם
הגיע הזמן שנפסיק לתת למסחטות הכספים הגדולות והותיקות ,לשאוב לנו כספים מהכיס. מי שלא עובר לחברות החדשות והזולות,מפסיד פעמיים,קודם כל מפסיד באופן ישיר את הכסף שיש לו בכיס. ודבר שני הוא מפסיד בראייה הכוללת ,כי הוא לא נותן כח לחברות החדשות ומחזק את התחרות,וכולנו יודעים,כשיש תחרות הצרכן מרויח.
עמוס תא  |  28.11.12
לכל התגובות