אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
להביא את העניים בחשבון צילום: אוראל כהן

להביא את העניים בחשבון

טוב יעשה מי מהח"כים אם יעלה הצעת חוק שתחייב התייחסות לעוני ואי־שוויון בכל הצעת חוק, כך שהממשלה והכנסת יזכרו כל הזמן להביא גם את 1.8 מיליון העניים במדינת ישראל בחשבון, תרתי משמע

02.07.2013, 07:23 | מיקי פלד
כשהממשלה אישרה את תקציב המדינה לשנים 2013–2014, הוצגו לשרים ערב רב של מספרים על ידי בכירי האוצר והשר עצמו יאיר לפיד. ההשפעה של התקציב והגזירות הכלכליות על אי־השוויון ומספר העניים בישראל לא נמסרו אז לשרים, וככל הידוע הם גם לא דרשו זאת.

קראו עוד בכלכליסט

יאיר לפיד שר האוצר, צילום: אלכס קולומויסקי יאיר לפיד שר האוצר | צילום: אלכס קולומויסקי יאיר לפיד שר האוצר, צילום: אלכס קולומויסקי

כאשר זומן ראש אגף הכלכלה באוצר ד"ר מיכאל שראל לדבר בפני ועדת העבודה של הכנסת, בעקבות הדו"ח של המוסד לביטוח לאומי, מספר אחד לא נזרק לאוויר והוא רק אמר כי "המספרים שביטוח לאומי מציג נכונים חלקית". כשביקש "כלכליסט" לראות את החישובים שמהם עלתה המסקנה, הדבר נשאר בגדר סוד.

מה שאולי שבר את קוד השתיקה שגזר על עצמו האוצר הוא מרכז המחקר והמידע של הכנסת, שטען כי האוצר לא מצליח באופן שיטתי לאמוד את הכנסות המדינה הצפויות ממס. בתוך הדו"ח של מרכז המחקר צוינה גם פעולת מערכת המס להגדלת אי־השוויון, ולכך הגיב השבוע האוצר בוועדת הכספים, בשקופית אחת.

כל הצעת מחליטים ממשלתית או הצעת חוק שמגיעה לכנסת כוללת התייחסות להיתכנות המשפטית שלה, העלות התקציבית ועוד ועוד פרטים כאלה ואחרים. אך גם כאשר מדובר בהחלטה כלכלית מרכזית, אין שום חובה להתייחס להשפעה הצפויה על עוני או אי־שוויון.

טוב יעשה מי מהח"כים אם יעלה הצעת חוק שתחייב התייחסות לעוני ואי־שוויון בכל הצעת חוק, כך שהממשלה והכנסת יזכרו כל הזמן להביא גם את 1.8 מיליון העניים במדינת ישראל בחשבון, תרתי משמע.

תגיות