אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת הביקורת של הבורסה מעריכה: תפקוד המנכ"לית לבנון - בינוני צילום: אוראל כהן

ועדת הביקורת של הבורסה מעריכה: תפקוד המנכ"לית לבנון - בינוני

לפי עבודת הערכה של ועדת הביקורת של הבורסה, הכפופה ליו"ר ברונפלד, בחלק מהפרמטרים התפקוד של לבנון טעון שיפור. גם ברונפלד עצמו זכה לביקורת - וזאת מגורם חיצוני

11.07.2013, 18:51 | רחלי בינדמן

סם ברונפלד, יו"ר הבורסה מבקר את תפקודה של אסתר לבנון, המנכ"ל. ועדת הביקורת של הבורסה ביצעה עבודת הערכה של תפקוד מנכ"ל הבורסה אסתר לבנון. מדובר בהערכה שמתבצעת מידי שנה וכוללת פרמטרים שונים הבוחנים את איכות הניהול של המנכ"ל. מי שאחראי על ההערכה הוא יו"ר הבורסה סם ברונפלד. חוות הדעת מגיעה לבסוף גם לדירקטוריון הבורסה.

קראו עוד בכלכליסט

מהביקורת עולה כי בחלק מהפרמטרים התפקוד של לבנון טעון שיפור. בשורה התחתונה ממצאי ההערכה עולה כי ברונפלד רואה בתפקוד של לבנון כבינוני. גם ברונפלד עצמו מקבל חוות דעת וזאת מגורם חיצוני בלתי תלוי. גם חוות דעת זו הוצגה בפני הדירקטוריון וכללה ביקורת על תפקודו של ברונפלד.

אסתר לבנון, צילום: אוראל כהן אסתר לבנון | צילום: אוראל כהן אסתר לבנון, צילום: אוראל כהן

בין ברונפלד ולבנון היחסים מתוחים זה תקופה ארוכה. השניים חלוקים ביניהם על אופן ניהול הבורסה. כך למשל בעוד שברונפלד הציג לפני חודש חוות דעת לדירקטוריון לפיה אין מקום להתערב בהתייבשות הבורסה המקומית, הציגה ברונפלד בשבוע שעבר תכנית פעולה להתמודד עם הירידה במחזורי המסחר. כלומר בעוד שברונפלד סבור שאין מקום להתערב בנושא לבנון סבורה שיש דרכים לשנות את המצב.

יצויין כי תוכנית הפעולה שהציגה לבנון ונחשפה לראשונה ב"כלכליסט" היא במידה רבה חזרה על רעיונות שכבר הציע יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר. דירקטוריון הבורסה המורכב מנציגי הבנקים הגדולים והברוקרים הפרטיים יכול להוביל מהלך להדחת מנכ"ל הבורסה ואף את יו"ר הדירקטוריון. עם זאת, הדירקטורים שלא מרוצים מתפקוד המנכ"ל והיו"ר לא ממהרים לעשות זאת מכיוון שהבורסה מפקחת על פעילות המסחר שלהם. במידה ואחד מחברי הבורסה יתקל בקשיים במסחר ויצטרך את עזרת ההנהלה הוא יזדקק לשיתוף פעולה ולכן הדירקטורים חוששים להתעמת עם המנהלים.

סם ברונפלד, יו"ר דירקטוריון הבורסה, אמר כי "מאז ומתמיד תפקיד מנכ"ל הבורסה הוא אחד התפקידים המאתגרים והמורכבים בשוק ההון והמציאות החדשה אף הגבירה את הצרכים והמשימות". הוא הוסיף כי מורכבות התפקיד ופניו הרבים אינם מאפשרים כלל להעריך את מנכ"ל הבורסה בעזרת מילה אחת או מספר אחד. הערכת העשייה של מנכ"ל הבורסה בשנת 2012 היתה ארוכה, מקיפה, ומעמיקה והיא מכילה נושאים רבים שבהם המנכ"ל תיפקדה בהצטיינות לצד נושאים הטעונים שיפור, כזה או אחר. הישגי סגל הבורסה בהנהגת אסתר לבנון בשנת 2012, על אף המצב בעולם ובמשק, תוארו במפורט בדוחות שפירסמה הבורסה. העשייה התמקדה בפעולות שנועדו להגביר את הסחירות בשוק המניות ולחסן את הבורסה מפני זעזועים בשווקים הפיננסיים וגם בשינויים מיבניים המגבירים את תרומת הבורסה לצמיחה ולתחרות במשק.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
להעיף ומהר
הייתי מעיף את שני הליצנים ויפה שעה קודם הבורסה שוקעת ותמשיך לשקוע חברות מעולות בדרך החוצה המחזורים קטנים ומתקרב היום בו יהיו נירות שבכלל לא יתבצע בהם מסחר הבורסה זקוקה לריענון דחוף וצמד הליצנים העומד בראשה לא מסוגל לספק הסחורה אז יאללה שלום ומהר עשיתם מספיק נזק ביי כשלונות.
שאול , מרכז  |  12.07.13
6.
תום לב
אחת הבעיות בהחלתו הכמעט גורפת של עקרון תום הלב במשפט היא, שעקרון זה עמום, ויש בו לפגוע בוודאות המשפטית וברצונם החופשי של צדדים היוצרים ביניהם יחסים משפטיים. אדם המנהל משא ומתן לקראת כריתתו של חוזה, אינו יודע עת הוא מנהל את אותו משא ומתן, אלו מדרכי ניהול המשא ומתן הן דרכים כשרות, אלו חורגות מהעקרון האמור, וכיצד יבחן בית המשפט אם התנהלותו הייתה נגועה בחוסר תום לב, אם לאו. הסיבה לאי הוודאות נעוצה בראש ובראשונה, מהאופן שבו מגדיר כל אדם מעשה מסוים כמעשה שנעשה בתום לב, או כמעשה שנגוע בחוסר תום לב. היות שלא ניתן, ואף כנעיין שבמדיניות משפטית לא רצוי לבחון את תום הלב באופן סובייקטיבי, הרי שזה נבחן באופן אובייקטיבי, על אף הקשיים המתעוררים מכך. דוגמה נוספת- החלתו של עקרון תום הלב בסדר הדין אשר משתייך מעצם טיבו וטבעו לפרוצדורה נוקשית, יוצרת מתח ממשי בין עניינים שבפרוצדורה האמורים להיות חד משמעיים, לבין תום הלב המהווה מושג שסתום פתוח לפרשנות.
חושם , סביון  |  11.07.13
לכל התגובות