המדינה: על רופאי הדסה להעביר לבית החולים חצי מהכנסות השר"פ
הדרישה באה בניגוד לסיכום בין הרופאים להנהלה כי הם יעבירו 30% מהכנסתם משירותים פרטיים, במקום 15% כיום. המהלך נועד להוסיף להדסה 50 מיליון שקל בשנה
הבוקר ייפגשו שוב נציגי משרדי הבריאות והאוצר יחד עם הנהלת בית החולים הדסה ונציגי ועדי הרופאים ושאר העובדים. במוקד הפגישה יעמוד ניסיון המדינה לדרוש קיצוץ גדול יותר בהוצאות השכר של בית החולים, כאשר עיקר הלחץ יהיה על הרופאים. הדיונים בין הצדדים חודשו אתמול בהוראת בית המשפט המחוזי בירושלים, בעקבות פנייה של הנהלת בית החולים והנאמנים מחשש לגירעון בקופת הדסה.
קראו עוד בכלכליסט
בימים האחרונים החלו נציגי משרדי האוצר והבריאות בדיונים על תוכנית ההבראה לבית החולים לדרוש שאלו יגדילו את השיעור מהכנסותיהם משר"פ (שירותי בריאות פרטיים) שהם מעבירים לבית החולים ל־50%, במקום 30% שעליהם סוכם כבר בין הרופאים להנהלת הדסה. כיום מקבל בית החולים כ־15% מהכנסות הרופאים משר"פ. דרישת המדינה באה בעקבות המלצות צוות הבדיקה לקריסת בית החולים בראשות אבי גבאי, ולפיהן חלקו של בית החולים מהכנסות משר"פ צריך לעמוד על 50%.
הכנסות הדסה משר"פ בשנה שעברה עמדו על 254 מיליון שקל. בדרישתה החדשה מבקשת המדינה להגדיל את הכנסות בית החולים ב־50 מיליון שקל בשנה בהשוואה לסיכום שאליו הגיעו הרופאים וההנהלה.
בנוסף, המדינה רוצה להפוך לקבוע את הקיצוץ בשיעור של 4.5% ממשכורתם של הרופאים, ולא רק כמהלך זמני ל־27 חודשים, כפי שסוכם בדיונים שקיימו הוועדים עם מנכ"ל הדסה, אביגדור קפלן.
לקראת ההכרעה לגבי עתידו של בית החולים מנסים כל שלושת הצדדים לשפר עמדות. בנוסף לדרישות מהעובדים, המדינה דורשת מארגון נשות הדסה לוותר על השליטה בפועל בבית החולים בתמורה לסיוע של יותר מחצי מיליארד שקל. נשות הדסה, מצדן, טוענות שהמדינה צריכה לסייע לבית החולים ללא קשר לנושא הבעלות. העובדים סבורים כי הם ויתרו מספיק כאשר הסכימו לקיצוצים של כ־100 מיליון שקל בשנה, כולל תוכניות פרישה.
ללא הסכמת שלושת הצדדים למשא ומתן לתוכנית הבראה גדלים סיכויי בית החולים להגיע לפירוק. אם לא יושג הסכם, צפוי בשבוע הבא בית המשפט המחוזי בירושלים לחדש את דיוניו בבקשה של הנהלת הדסה להכריע לגבי עתידו של בית החולים שעלול להיקלע לאחר החג לגירעון של 30–50 מיליון שקל, שלא יאפשר את המשך תפקודו.
6 תגובות לכתיבת תגובה