אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה: על רופאי הדסה להעביר לבית החולים חצי מהכנסות השר"פ צילום: מיקי נועם אלון

המדינה: על רופאי הדסה להעביר לבית החולים חצי מהכנסות השר"פ

הדרישה באה בניגוד לסיכום בין הרופאים להנהלה כי הם יעבירו 30% מהכנסתם משירותים פרטיים, במקום 15% כיום. המהלך נועד להוסיף להדסה 50 מיליון שקל בשנה

17.04.2014, 07:08 | מיקי פלד

הבוקר ייפגשו שוב נציגי משרדי הבריאות והאוצר יחד עם הנהלת בית החולים הדסה ונציגי ועדי הרופאים ושאר העובדים. במוקד הפגישה יעמוד ניסיון המדינה לדרוש קיצוץ גדול יותר בהוצאות השכר של בית החולים, כאשר עיקר הלחץ יהיה על הרופאים. הדיונים בין הצדדים חודשו אתמול בהוראת בית המשפט המחוזי בירושלים, בעקבות פנייה של הנהלת בית החולים והנאמנים מחשש לגירעון בקופת הדסה.

קראו עוד בכלכליסט

בימים האחרונים החלו נציגי משרדי האוצר והבריאות בדיונים על תוכנית ההבראה לבית החולים לדרוש שאלו יגדילו את השיעור מהכנסותיהם משר"פ (שירותי בריאות פרטיים) שהם מעבירים לבית החולים ל־50%, במקום 30% שעליהם סוכם כבר בין הרופאים להנהלת הדסה. כיום מקבל בית החולים כ־15% מהכנסות הרופאים משר"פ. דרישת המדינה באה בעקבות המלצות צוות הבדיקה לקריסת בית החולים בראשות אבי גבאי, ולפיהן חלקו של בית החולים מהכנסות משר"פ צריך לעמוד על 50%.

בית החולים הדסה, צילום: אוהד צויגנברג בית החולים הדסה | צילום: אוהד צויגנברג בית החולים הדסה, צילום: אוהד צויגנברג

הכנסות הדסה משר"פ בשנה שעברה עמדו על 254 מיליון שקל. בדרישתה החדשה מבקשת המדינה להגדיל את הכנסות בית החולים ב־50 מיליון שקל בשנה בהשוואה לסיכום שאליו הגיעו הרופאים וההנהלה.

בנוסף, המדינה רוצה להפוך לקבוע את הקיצוץ בשיעור של 4.5% ממשכורתם של הרופאים, ולא רק כמהלך זמני ל־27 חודשים, כפי שסוכם בדיונים שקיימו הוועדים עם מנכ"ל הדסה, אביגדור קפלן.

לקראת ההכרעה לגבי עתידו של בית החולים מנסים כל שלושת הצדדים לשפר עמדות. בנוסף לדרישות מהעובדים, המדינה דורשת מארגון נשות הדסה לוותר על השליטה בפועל בבית החולים בתמורה לסיוע של יותר מחצי מיליארד שקל. נשות הדסה, מצדן, טוענות שהמדינה צריכה לסייע לבית החולים ללא קשר לנושא הבעלות. העובדים סבורים כי הם ויתרו מספיק כאשר הסכימו לקיצוצים של כ־100 מיליון שקל בשנה, כולל תוכניות פרישה.

ללא הסכמת שלושת הצדדים למשא ומתן לתוכנית הבראה גדלים סיכויי בית החולים להגיע לפירוק. אם לא יושג הסכם, צפוי בשבוע הבא בית המשפט המחוזי בירושלים לחדש את דיוניו בבקשה של הנהלת הדסה להכריע לגבי עתידו של בית החולים שעלול להיקלע לאחר החג לגירעון של 30–50 מיליון שקל, שלא יאפשר את המשך תפקודו. 

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
תרגילי האוצר
עצוב מאוד המצב שבית חולים הדסה הגיע אליו אבל עצוב יותר הוא התנהלות משרד האוצר וראש הממשלה הרי בית חולים הוא שרות לציבור בית חולים הדסה משרת כ מליון וחצי תושבים מכל אזור ירושליים פעילות בית החולים מומנה ברובה הגדול עיי נשות הדסה כעט שהמדינה צריכה להגיש עזרה לבית החולים היא מתחילה לרדות בעובדים ובנשת הדסה . חבל שכך מתנהלת המדינה
אבי , ירושליים  |  20.04.14
4.
עמדת המדינה מגוחכת
לא מדובר פה בעסק או מפעל כושל שעובדיו נדרשים לקצץ בשכרם כדי למנוע פשיטת רגל. מדובר בשירות לציבור, כמו בית ספר או טיפת חלב, שהמדינה הכריחה אותו לקבל תשלום לא מספיק ויצרה את הגרעון במו ידיה, במקביל לניהול הכושל של הדסה. כעת, בבריונות אופיינית, המדינה מכריחה את העובדים לסבול מהגרעון שהיתה שותפה גדולה ליצירתו. את עיוותי השכר חובה לתקן, אבל אי אפשר להכריח את העובדים לסבול מעיוותי התקצוב של המדינה
רופא, עובד הדסה לשעבר  |  18.04.14
3.
מדינה אופטימית
לא יודע מה לגבי שר"פ , אבל מדינה אופטימית לגבי הסכמה של רופאים לוותר באופן קבוע על 4.5% משכרם. גם ככה פגיעה בשכר שלהם כבר גדולה. אפילו אם יהיה הסכם כזה, רמת השרות בהדסה תדרדר בשיעור ניכר - כי אף רופא טוב ומקצוען לא יסכים לעבוד בתנאים כאלו .. "בריחת מוחות" תהיה גדולה , ומפגיעה כזאת ב "הון האנושי" הדסה לא תתאושש שנים רבות. אופטימיסטים גם אלו שחושבים שאחיות ועובדים טובים יישארו בהדסה אחרי קיצוץ בשכרם. יישארו רק חלשים. יש אנשים מאחורי המספרים , ובאוצר לא זוכרים זאת.
צופה מהצד , ירושלים  |  17.04.14
לכל התגובות