אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרידה סופית מהחזון של כחלון צילום: אוראל כהן

פרידה סופית מהחזון של כחלון

משרד התקשורת קובע כי השאיפה לחמש רשתות סלולר עצמאיות אינה ריאלית ומוכן להסתפק בשלוש

18.05.2014, 08:19 | אופיר דור

התמונה בשוק הסלולר מתחילה להתבהר לקראת המעבר לרשתות הדור הרביעי. בסוף השבוע משרד התקשורת פירסם מסמך עמדה רשמי, שבו הוא מאשר ל־HOT mobile ופרטנר להקים במשותף רשת תחת תנאים מגבילים כדי לחסוך בהשקעות ובעלויות תפעול, ובמקביל מונע מסלקום ופלאפון איחוד דומה בתואנה כי הסכנה לתחרות בשיתוף פעולה בין שני מפעילים חזקים גדול מדי וכי המצב שבו יהיו רק שתי רשתות מתחרות בישראל אינו חיובי. כפיצוי, המשרד יאפשר לחברות להשתמש באתרים הסלולריים ובאנטנות אחת של השנייה (בכפוף לאישור הממונה על הגבלים עסקיים).

מסמך העמדה של משרד התקשורת שינה לחלוטין את החזון שעמד בבסיס הרפורמה של שר התקשורת הקודם משה כחלון, שביקשה ליצור חמש רשתות בישראל, וקובע כי בשנים הקרובות יפעלו רק שלוש רשתות — אחת של פרטנר ו־HOT, ושתיים נוספות של סלקום ופלאפון, שלאחת מהן תחבור גולן טלקום. כישלון הרפורמה נובע מכך שהיא לא לקחה בחשבון את מלאי התדרים המועט, שמגביל את כמות הרשתות האפשריות, ואת הקושי להקים אתרים סלולריים חדשים בחוקי התכנון והבנייה הקיימים. במסמך העדכני קובע המשרד כי הסיכוי של HOT mobile וגולן טלקום לבנות רשת עצמאית היה בלאו הכי קטן משום שהתדרים שהן קיבלו עם כניסתן לשוק היו נחותים, ודרשו מהן להקים כמות כפולה של אתרים סלולריים ביחס לכמות שהקימו פלאפון, סלקום ופרטנר.

משרד התקשורת מתכוון לפרסם את מכרז התדרים לדור הרביעי כבר בסוף יוני, ובו יימכרו לחברות הסלולר תדרים בהיקף של 40 מגה־הרץ בפרוסות של 5 מגה הרץ. המשרד יוציא למכירה עוד רצועות תדרים בהיקף של 60 מגה הרץ שנחשבות פחות אטרקטיביות להקמת רשתות דור רביעי, אך יכולות לשמש כתדר משלים. במשרד מעריכים שהתהליך יסתיים לקראת סוף 2014, ואז יוכלו החברות להשיק סופסוף דור רביעי.

גלעד ארדן, שר התקשורת , צילום: נמרוד גליקמן גלעד ארדן, שר התקשורת | צילום: נמרוד גליקמן גלעד ארדן, שר התקשורת , צילום: נמרוד גליקמן

כפי שנחשף ב"כלכליסט", משרד התקשורת מתכוון לאפשר גם למפעילי תקשורת אחרים מלבד חמשת רשתות הסלולר לגשת למכרז. כך למשל, מפעילים וירטואליים כמו רמי לוי או youphone יוכלו לקנות רצועת תדרים ולהיכנס לשותפות עם אחת מחברות הסלולר הוותיקות לבניית רשת משותפת. הצעד ידרוש מהם להשקיע עשרות מיליוני שקלים בתקופה שבה שוק הסלולר רחוק מלהיות רווחי כבעבר, כך שייקח להם זמן רב להחזיר את ההשקעה. מאידך כמפעיל אמיתי הם ירשמו

רווחיות גבוהה יותר ותתאפשר להם שליטה גדולה יותר על העלויות.

פלאפון בעמדת נחיתות

החלטה אחת שעדיין לא קיבל המשרד היא אם לאשר לפרטנר את בקשתה להשיק רשת דור רביעי כבר היום על גבי רצועת התדרים שיש לה. אם תאושר הבקשה, הנפגעת העיקרית תהיה פלאפון שאין לה היום כלל תדרים שמתאימים לדור רביעי, בעוד לסלקום ופרטנר יש רצועות של 17 ו־10 מגה הרץ בהתאמה. מסיבה זו פלאפון היא גם הלהוטה ביותר לקראת מכרז התדרים - בלעדיו אין לה אפשרות להשיק את הרשת.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
סוף סוף "נזקי המהפכה " ו "המחיר האמיתי" של מהפכת /מפץ בשוק הסלולר בחסות כחלון -נחשף
"כישלון הרפורמה נובע מכך שהיא לא לקחה בחשבון את מלאי התדרים המועט, שמגביל את כמות הרשתות האפשריות, ואת הקושי להקים אתרים סלולריים חדשים בחוקי התכנון והבנייה הקיימים. במסמך העדכני קובע המשרד כי הסיכוי של HOT mobile וגולן טלקום לבנות רשת עצמאית היה בלאו הכי קטן משום שהתדרים שהן קיבלו עם כניסתן לשוק היו נחותים, ודרשו מהן להקים כמות כפולה של אתרים סלולריים ביחס לכמות שהקימו פלאפון, סלקום ופרטנר." פוסט מעוולה מר אופיר דור. כל מילה בסלע ! סוף סוף "נזקי המהפכה " ו "המחיר האמיתי" של מהפכת /מפץ בשוק הסלולר בחסות כחלון נחשפים אט אט אבל בבטחה ...תרתי משמע. כחלון ידע על מצוקת התדרים שהינם משאב הציבור... כחלון ידע את חוקי מינהל מקרקעי ישראל והתקנות להצבת אתרי סלולר ... כחלון חוקק את "חוק הנדידה הפנים ארצית 2010-2011" כחלון "הסתיר" מהציבור שלמעשה 2 חברות חדשות ניכנסות לשוק הסלולר במתכונת "קו וירטואלי" ו/או מתכונת שיווק יד2 של קו סלולר על בסיס "נדידה" על תשתיות מקוריות של חברות הסלולר הוותיקות שנאלצו " להלאים" תשתיותיהם במחיר נזיד עדשים להכשרת טייקון תחמן שעד להיום לא השקיע בתשתיות עצמאיות לחברה בישראל - עלאאאק מהפכה ...))))
עיני ינשוף  |  19.05.14
1.
כל המהפכה יסודה בהעדר תשתיות נוספות ותחרות סימטרית-תרתי משמע ...))) !!
חוק "נדידה פנים ארצית2010-2011 " כנראה חוקק בכדי להכשיר את מיכאל גולן וחברת גולן טלקום בישראל כחברת סלולר ללא כל השקעה בתשתיות למשך 7 שנים ועם קבלת מחיר מסובסד מטעם המדינה בתשלום "דמי האירוח" של גולן טלקום לחברת סלולר וותיקה בישראל !! כל המהפכה יסודה בהעדר תשתיות נוספות !! וכעת - בהתחברות/שיתוף תשתיות בין גולן טלקום לבין כל חברת סלולר וותיקה בישראל למעשה מהווה קרטל ומתן "סוכריה רגולטורית" בחינם לחברת גולן טלקום בסך מיליארד שח - על "הפטור" שתקבל חברת גון טלקום בפריסה והשקעה בתשתיות עצמאיות כפי שהתחייבו במיכרז תחילה .ההבדל בין הוטמובייל לבין גולן טלקום -מהותי - הוטמובייל רכשו את מירס ופרסו תשתיות מעל למתבקש במיכרז דהינו מעל 20% משטחי מדינת ישראל. מהפכת כחלון לא חשפה לציבור שחברת גולן טלקום תגיעה לפריסת תשתיות עצמאית בכלל רחבי הארץ רק בתום 7 שנים !! הציבור מגלה זאת בדיעבד את התנהלות החובבנית של משרד התקשורת
גם אני רוצה חב.סלולר  |  18.05.14