אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צ'קמרקס הישראלית נמכרת לפי שווי של 100 מיליון דולר צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

צ'קמרקס הישראלית נמכרת לפי שווי של 100 מיליון דולר

קרן אינסייט האמריקאית תרכוש כ־60%–70% מהסטארט־אפ הישראלי הוותיק, שמתמחה באיתור פרצות אבטחה באפליקציות כבר בזמן פיתוחן. עובדי ומנהלי צ'קמרקס, שגייסה עד היום 8 מיליון דולר, מחזיקים ב־6.6% ממניות החברה

17.06.2015, 07:29 | אסף גלעד

אקזיט נוסף בענף הסייבר הישראלי: קרן ההון הפרטית האמריקאית אינסייט (Insight Venture Partners) רוכשת את השליטה בחברת אבטחת האפליקציות הישראלית צ'קמרקס (Checkmarx) לפי שווי של 100 מיליון דולר. כך נודע ל"כלכליסט". לפי ההערכות, אינסייט רוכשת כ־60%–70% ממניות צ'קמרקס.

קראו עוד בכלכליסט

בחברה הושקעו כ־8 מיליון דולר, כך שהרכישה מתבצעת במכפיל נאה, אך בסכום נמוך ביחס לוותק של החברה. צ'קמרקס נוסדה בשנת 2006, הפכה למעבדת הבדיקות של חברת סיילספורס האמריקאית וייצרה מזומנים בהיקף של מיליוני דולרים בשנה, אך התקשתה לייצר שווי של מאות מיליוני דולרים.

המכירה לאינסייט מותירה את צ'קמרקס כיחידה עסקית עצמאית באופן יחסי, השומרת על נייטרליות בעולם האפליקציות. מכירה לענקית טכנולוגיה כמו סיילספורס או גוגל היתה "צובעת" אותה בצבעים של הרוכשת ומפריעה לעסקיה עם המתחרות.

 

מתקנים בזמן הפיתוח

 

צ'קמרקס פעילה בשוק הצומח של אבטחת המידע לאפליקציות. היא מתמקדת בסריקה אוטומטית של קוד הפיתוח ובאיתור פרצות אבטחה תוך כדי תהליך הפיתוח, וכן בבדיקת תאימות הקוד לדרישות האבטחה של הארגון. היתרון הגדול של צ'קמרקס על פני המתחרות הוא יכולתה להתריע על בעיות אבטחה תוך כדי כתיבת הקוד ולחסוך את תהליך הבדיקה והתיקון שעלולים לקחת זמן רב לאחר תום הפיתוח. השירות מתאים במיוחד לאפליקציות שמוציאות גרסאות בקצבים מהירים ובזמן קצר. החברה מתמודדת מול תחרות הולכת וגוברת כבר מספר שנים מכיוונן של ענקיות כמו HP ויבמ, אך גם מחברות קטנות יותר דוגמת Veracode ופרפקטו מובייל הישראלית.

בחברה מושקעת אחת מענקיות התוכנה הארגוניות בעמק הסיליקון, סיילספורס, שמפתחת תוכנות לשימוש ארגוני על הענן. במסגרת ההשקעה, שהוערכה אז בכ־4–5 מיליון דולר, הפכה סיילספורס את צ'קמרקס לספקית מרכזית של בדיקות עבורה. ניתן להניח אף שסיילספורס הציעה הצעת רכישה לצ'קמרקס, אך החברה האמריקאית נוהגת לתת הצעות רכישה בשווי נמוך מאוד בדרך כלל. על פי רשם החברות, סיילספורס מחזיקה בכ־6% ממניות צ'קמרקס. אם תושלם המכירה, תאבד סיילספורס את אחזקותיה בסטארט־אפים ישראלים. סיילספורס מחזיקה כבר במרכז פיתוח ישראלי המפתח לה טכנולוגיות הצפנה למידע המועבר בענן, המבוסס על הסטארט־אפ נבאחו שאותו רכשה ב־2011.

מתי סימן, מייסד צ מתי סימן, מייסד צ'קמרקס | צילום: עמית שעל מתי סימן, מייסד צ

 

רכישה ראשונה לאינסייט

 

צ'קמרקס הוקמה ב־2006 בידי מתי סימן במסגרת חממת ניות, שהיתה אז בבעלות האחים עופר ואודי אנג'ל. ב־2011 מכרה קבוצת עופר את חממת ניות לאבי גולדסובל, והיא פעילה כיום כחממת חברות בתחום מדעי החיים בהובלה טכנולוגית של פרופ' מוסא יודעים. עם זאת, קבוצת עופר שימרה את אחזקותיה בחברה באמצעות חברת XT הייטק, לשעבר עופר הייטק, ולפי רשם החברות מחזיקה כ־37% ממניות צ'קמרקס ונחשבת לבעלת המניות הגדולה ביותר בחברה.

מייסד החברה וסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה, מתי סימן, הוא יוצא יחידת סייבר צה"לית וכיהן בעברו גם כיועץ אבטחת מידע במשרד ראש הממשלה. על פי רשם החברות הוא מחזיק המניות השלישי בגודלו בחברה עם כ־13%. מנכ"ל החברה הוא עמנואל בן זקן, שבעבר כיהן בתפקידי ניהול פיתוח בחברות כמו EPI שנמכרה למנטור גרפיקס ו־ARC סמיקונדקטור שיצאה להנפקה בלונדון בתחילת שנות האלפיים. בחברה השקיעו גם הקרן האמריקאית K1 קפיטל (31%), וכן אינטליג'נט ווב היפנית (4%).

קרן אינסייט פעילה בהשקעות בישראל עוד מ־1995 אך מעולם לא רכשה כאן חברה בשלמותה. כל השקעותיה כאן נמכרו או הונפקו, הגדולות שבהן הן Wix שהונפקה בנאסד"ק ו־Mediamind שנמכרה בכחצי מיליארד דולר ל־DG.

תגיות