אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ליצמן לא מוותר לקופות החולים על רשימות המנתחים החריגים צילום: אוהד צויגנברג

ליצמן לא מוותר לקופות החולים על רשימות המנתחים החריגים

כשבוע לאחר שיצאה לדרך רפורמת הניתוחים הפרטיים, הבהיר שר הבריאות שהוא מתעקש לקבל את שמות המנתחים הנוספים שיזכו את המנותחים בהחזר מצד הקופות; "אם הקופות לא יעבירו את הרשימות - אני לא אעביר להם תקציב"

07.07.2016, 13:42 | ספי קרופסקי

כשבוע לאחר שיצאה לדרך רפורמת הניתוחים הפרטיים, הבהיר שר הבריאות יעקב ליצמן כי הוא אינו מתכוון לוותר לקופות על רשימות הרופאים החריגים, שלפי מתווה הרפורמה אמורות להתווסף לרשימות הרופאים המנתחים שמציעה כל קופה, אשר מזכה את המנותחים בהחזר. "יש את הסעיף של רשימת 50 הרופאים, ואם הקופות לא יעבירו את הרשימות אני לא אעביר להם תקציב", אמר ליצמן היום (ה') בסדנת תקצוב בתי חולים של המכון הלאומי לחקר שירותי בריאות בטבריה. ליצמן הדגיש עוד כי הוא בעד שר"פ והודה כי בתחילה "לא רצה את החוק" אך בסוף הסכים לבצע אותו.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת הרפורמה שנכנסה לתוקף, לא ניתן יהיה עוד ללכת לרופא מנתח באופן פרטי ולקבל החזר מקופת החולים או חברת הביטוח על ידי הצגת חשבונית, אלא ניתן יהיה לבחור רופא שנמצא ברשימת הסדר. ליצמן והקופות מתגוששים על סעיף ברפורמה שהתיר לקופות להכין רשימות של 50 רופאים חריגים שאינם נמצאים ברשימות ההסדר עמן, המוגדרים כ"ייחודיים", כלומר – נחשבים למובילים בתחומם. בעוד ששר הבריאות יעקב ליצמן תומך בהכנת רשימת רופאים למקרים חריגים, הקופות שבחרו לא להכין רשימות שכאלו טוענות שאין בכך צורך.

כך, רגע לפני שהרפורמה יצאה לדרך ב-1 ביולי הבהירו הקופות כי רשימות הרופאים שקיבצו טובה מספיק וכוללת בתוכה מומחים רבים, כך שאין צורך ברשימת חריגים שכזו של רופאים שצפויים ליהנות מכך שאינם בתוך ההסדר וכפועל יוצא – להמשיך ולבצע הליכים כירורגיים באופן פרטי.

שר הבריאות ליצמן. מתעקש לקבל את הרשימות, צילום: אלכס קולומויסקי שר הבריאות ליצמן. מתעקש לקבל את הרשימות | צילום: אלכס קולומויסקי שר הבריאות ליצמן. מתעקש לקבל את הרשימות, צילום: אלכס קולומויסקי

הקרב על רשימת החריגים בין ליצמן לקופות כמעט סיכן את יציאתה של הרפורמה לדרך, אולם ברגע האחרון הושגה פשרה שבמסגרתה הוחלט לבחון שוב את הרשימות שוב בעוד כשבוע. כעת נראה כי השר אינו מתכוון להתגמש מדרישתו להציג את רשימת החריגים, למורת רוחן של הקופות.

מטרת הרפורמה היא להקטין את התעריפים שהרופאים, בעיקר הרופאים הבכירים, גובים עבור ניתוחים פרטיים. מי שמבוטח ישלם השתתפות עצמית אחת בעבור הניתוח שתכלול את כל רכיבי ההוצאה — כולל הוצאות חדר הניתוח, שכר המנתח ואביזרים מושתלים. יחד עם זאת, לא יגבה כל תשלום נוסף בגין הניתוח. כמו כן, כל רופא שיהיה קשור בהסכם עם הקופות לביצוע ניתוחים במסגרת הביטוחים המשלימים, יוכר גם כרופא מייעץ במסגרת הביטוחים המשלימים. המבוטח יידרש לתשלום השתתפות עצמית בלבד עבור הייעוץ אצל רופא זה.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
הרפורמה פוגעת במעמד הבינוני שנפגע ללא הרף והוא
הרפורמה פוגעת במעמד הבינוני שנפגע ללא הרף והוא זה שמשלם האיכותי לקופות החולים הרפורמה צריכה להתחיל בשרות האזרח בבתי החולים הציבורים שההתנהגות לחולה פחותה מכלב אצל וטרינר לעשירים לא איכפת יש לכל צורת תשלום איפה ההשקעה רבת השנים בכרטיס מכבי זהב "ושלי"
Tooth  |  09.07.16
6.
ברפורמה, שוב רפורמה שתפגע באזרח שהיה אחראי, ועשה
ברפורמה, שוב רפורמה שתפגע באזרח שהיה אחראי, ועשה ביטוח בריאות, והיום הכספים ששילם ירדו לטמיון בחסות המדינה. אני לא מתנגדת לרפורמות שיכולות להיטיב עם הציבור, אני רק חושב שצריך להכניס סעיף שאזרח שהיה אחראי ועשה ביטוח בריאות ומהרפורמה, תנאי הפוליסה פוגעים כספית באזרח,צריך להיות ברפורמה סעיף פיצויי על הכספים ששילם האזרח. רפורמה מטבעה להרע תנאים קימים למי  שדאג לעצמו. ראו הרפורמה בחוק הבריאות שעשה רמון, ומאז התמורה שנותנות קופות החולים לכספי המבוטחים הולך ומידרדר.  ברפורמה הזו, חברות הביטוח יתעשרו בכך שיורידו שירותים שהתחיבו בפוליסות בחסות המדינה. מי מגן על האזרח?
יולי884  |  09.07.16
לכל התגובות