אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עימותים בין כוחות הביטחון לעובדי חיפה כימיקלים המפגינים מחוץ למשכן הכנסת

עימותים בין כוחות הביטחון לעובדי חיפה כימיקלים המפגינים מחוץ למשכן הכנסת

כ-300 עובדים מהצפון ומהדרום הגיעו היום להפגנה במחאה על הפיטורים הצפויים בחברה בעקבות סגירתו המתוכננת של מיכל האמוניה. יהודה פרץ, יו"ר ועד העובדים: "תושבי חיפה לא צריכים לסבול, אבל לא עוצרים בעיה אחת כדי לייצר בעיה אחרת"

20.03.2017, 14:21 | אסנת ניר

300 עובדי מפעל חיפה כימיקלים מפגינים בשעות אלה (ב') מחוץ למשכן הכנסת ואף חוסמים את הכביש המוביל לכנסת, זאת במקביל לדיון המקיים בוועדת העבודה והרווחה. עימותים התפתחו בין המפגינים לכוחות הביטחון, רחובות נחסמו על ידי המשטרה וחלק מהאוטובוסים בהם הגיעו עובדים מהצפון והדרום עוכבו על ידי המשטרה. אחד העובדים אף נעצר. העובדים דורשים מהממשלה למצוא פתרונות מיידיים שימנעו את פיטורי כ-1,500 העובדים במפעלי החברה בדימונה ובחיפה. עובדי מפעלי החברה בדרום ובצפון צפויים לקבל השבוע את מכתבי פיטוריהם לאחר שבעלי "חיפה כימיקלים" הודיעו כי אם לא יימצא פיתרון לאספקת אמוניה למפעלים יסגרו המפעלים ו-1,500 העובדים במפעל יפוטרו.

קראו עוד בכלכליסט

אתמול (א') חסמו עובדי חיפה כימיקלים בדרום, המאוגדים בהסתדרות, את הכניסה והיציאה לעיר דימונה, ובחמישי האחרון מחו העובדים בשיירת רכבים ומשאיות ולפני כשבוע וחצי צעדו למשרד האוצר. במקביל עובדי הצפון, המאוגדים בכוח לעובדים הפגינו במוצאי שבת מול ביתו של סגן שר הפנים ירון מזוז בקריאה להתערבות באיומי הפיטורים על עובדי החברה.

מזוז הגיב על כך בדיון ואמר כי: "צריך להגן על העובדים ואני אלך אתכם עד הסוף". במהלך הדיון תקפו חברי הכנסת מהאופוזיציה חברי הכנסת מכל בירן (המחנה הציוני) ואילן גילאון (מרצ) את מזוז ואמרו לו כי הוא רק "מנסה לייצר כותרות על חשבון העובדים".

עובדי חיפה כימיקלים מפגינים (ארכיון), צילום: עמית שעל עובדי חיפה כימיקלים מפגינים (ארכיון) | צילום: עמית שעל עובדי חיפה כימיקלים מפגינים (ארכיון), צילום: עמית שעל
"אני מאוד מקווה לא להגיע לקיצון אבל לצערי נראה שזה הולך לשם" אמר ל"כלכליסט" יהודה פרץ, יו"ר ועד העובדים בחיפה כימיקלים דרום, "הקיצון מבחינתי הוא להתבצר מול הממשלה עד שמישהו ייתן לנו מענה". "אני מסכים עם ראש עיריית חיפה, יונה יהב, בתפיסה שתושבי חיפה לא צריכים לספוג את המצאות מכל האמוניה, אבל לא עוצרים בעיה כדי ליצור בעיה אחרת. אין לדימונה עוד מקומות עבודה", הוסיף. פרץ עובד בחברה 18 שנה כמפקח אריזות. לפני כשבוע כינס את נשות העובדים כדי לדון במצבם: "יצאתי עם תחושת מחנק בגרון. תחושות העובדים קשות, יש לנו שבוע ללכת הביתה. פינוי המכל אינו מעסיק אותי. מעניין אותי שלמעלה מ-1,000 משפחות יישארו ללא פרנסה".

מכל האמוניה בנמל חיפה צפוי להתרוקן עד לראשון באפריל. זאת לאחר שלפני כשבועיים דחה בית המשפט המחוזי בחיפה את הערעור שהגישה החברה נגד השבתת המכל. כזכור, לפני כחודשיים הגישה עיריית חיפה בקשה לביהמ"ש לעניינים מקומיים לסגור את מכל האמוניה, שהתקבלה על ידי בית המשפט בשל מסוכנותו לתושבי חיפה.

העובדים מדגישים כי אינם קובעים מהו הפתרון הנכון לחשש העירייה מתושביה, אלא דורשים כי הממשלה תדאג למצוקתם ותספק פתרון לפרנסתם. ראש העיר דימונה, בני ביטון, הצטרף למאבק העובדים.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
סתם בלוף של שחקן פוקר.
סתם בלוף, הוא לא יסגור את המפעל כי אז הוא יפסיד את כל ההשקעה שלו. פשוט משתמשים בוועד כדי ללחוץ על הממשלה והוועד משתפים פעולה. הם שכחו שעשו אותם דור ב, והכניסו עובדי קבלן. מה כואב להם לבנות מיכל אמוניה במפעל בדרום איפה שלאף אחד הוא לא מפריע? בשביל זה לא סוגרים מפעל. מפעל סוגרים בגלל שאין לו זכות קיום במפרץ חיפה, אלא רק במדבר רחוק מכל ישוב, כי הוא מסריח ומזוהם ולא שייך באמצע חיפה. יכולתם לעבוד על זה כבר 30 שנה ולהעביר את הכל לדרום, אבל נוח לכם להיות תקועים באמצע המפרץ הירוק.
דור א  |  20.03.17