בלקסטון מחפשת רוכש לאחזקותיה ביצרנית המצלמות היוקרתיות לייקה
כל רוכש פוטנציאלי יידרש ראשית להסכים על תנאי העסקה עם משפחת קאופמן האוסטרית, המחזיקה ב-55% מיצרנית המצלמות היוקרתיות; לפי דיווחים, אחת המועמדות המובילות לרכישת המניות היא יצרנית העדשות והמכשור האופטי קארל זייס
קרן בלקסטון (Blackstone) מנהלת מגעים עם רוכשים פוטנציאליים ל-45% ממניות יצרנית המצלמות היוקרתיות "לייקה" (Leica). כך מסרו גורמים המקורבים לעניין.
קרן ההשקעות צירפה אליה בנק השקעות כדי לבדוק אופציות אסטרטגיות לחברה, וכבר החלה לשוחח עם מספר רוכשים פוטנציאליים, אמרו הגורמים. לפי דיווחים, אחת המועמדות המובילות לרכישת המניות היא יצרנית העדשות והמכשור האופטי קארל זייס
בלקסטון סירבה להגיב.
כל רוכש פוטנציאלי יידרש ראשית להסכים על תנאי העסקה עם משפחת קאופמן האוסטרית, שבבעלותה חברת ACM המחזיקה ב-55% מלייקה. המשפחה רכשה את המניות מחברת בלקסטון, כמשקיעה שותפה, ב-2011.
"ל-ACM יעדים ארוכי טווח בנוגע ללייקה", אמר יו"ר ומנכ"ל לייקה, אנדראס קאופמן, לרויטרס. הוא הוסיף שיעדים ארוכי טווח מבחינת אביו מכוונים לאופק של 100 שנה.
לייקה, אחת מחברות הצילום הוותיקות בעולם, צמחה מיצרנית מיקרוסקופים גרמנית שנוסדה ב-1849. את מצלמת ה-35 מ"מ הקומפקטית הראשונה שלה השיקה לייקה ב-1924.
התגברות התחרות בתחום ייצור המצלמות לאחר מלחמת העולם השנייה, ובייחוד מצד יפן, ניתבה את לייקה לשוק נישתי יוקרתי.
ב-1996 נפרדה לייקה מפעילות המיקרוסקופים ומכשירי המדידה האופטיים, והחלה להיסחר בבורסה. ב-2000, מותג היוקרה "הרמס" רכש נתח מהחברה, שאותו מכר למשפחת קאופמן, שבסוף 2007 כבר החזיקה ב-97% מלייקה.
על פי התחזיות צפויה לייקה לדווח על רווח לפני ריבית מסים פחת והפחתות של בערך 70 מיליון יורו ל-2017, וכל עסקה פוטנציאלית עשויה להיות מבוסס על שווי של 700 מיליון יורו (828 מיליון דולר), אמרו גורמים מקורבים לעניין.
3 תגובות לכתיבת תגובה