אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה תגיב עד מחרתיים מדוע הוציאה תקנות לשעת חירום לעובדי הכור בדימונה צילום: יריב כץ

המדינה תגיב עד מחרתיים מדוע הוציאה תקנות לשעת חירום לעובדי הכור בדימונה

כך קבע בית הדין האזורי לעבודה. העובדים טוענים: "מדובר תקנות שהותקנו משיקולים זרים ומטעמים לא עניינים שהוצאו בניגוד לחקיקה ולפסיקה". העובדים גם מבקשים להתראיין באמצעי התקשורת על סכסוך העבודה

20.08.2017, 20:03 | זוהר שחר לוי
המדינה תגיב עד מחרתיים (ג') על דרישת עובדי הכור הגרעיני בדימונה להורות על ביטול הצווים לשעת חירום שהוצאו נגדם על ידי הממשלה ותימנע מלהוציא צווים עד אז, כך קבע בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע. במקביל פנו העובדים לבית הדין האזורי לעבודה בדרישה כי יאושר להם להתראיין באמצעי התקשורת אודות סכסוך העבודה בינם לבין המדינה.

פרקליטי עובדי הכור, עוה"ד אריאל שמר, איתמר נצר ואייל ריבנר ממשרד אריאל שמר ושות', פנו ביום חמישי האחרון לבית הדין בדרישה להורות על ביטול הצווים לשעת חירום שהוצאו נגדם על ידי הממשלה. מדובר בצווים שכופים על 50 עובדים להמשיך לעבוד בלא יכולת לנקוט בצעדים ארגוניים או בעיצומים.

לדברי העובדים מדובר ב"תקנות שהותקנו משיקולים זרים ומטעמים לא עניינים שהוצאו בניגוד לחקיקה ולפסיקה. התקות פוגעות בזכויות יסוד חוקתיות ומהוות פגיעה בלתי מידתית ובלתי סבירה בזכותם היסודית של העובדים להתארגן ולהגן על זכויותיהם".

הכור הגרעיני בדימונה, צילום: יריב כץ הכור הגרעיני בדימונה | צילום: יריב כץ הכור הגרעיני בדימונה, צילום: יריב כץ

"הוצאת צווים לשעת חירום", הדגיש עו"ד שמר, "צריכה להישמר למקרים מיוחדים שבמיוחדים בהם קיימת סכנה קיומית למדינה. במקרה הזה – הממשלה עושה מעקף לא מוסרי כאשר בתי המשפט מוציאים נגדה צווים והיא משתמשת בכוחה הנדיר למקרה שלא אליו התכוון המחוקק. זהו מעשה חמור ביותר מצד הממשלה – מעשה שפוגע בדמוקרטיה בישראל".

במסגרת ההליך המתקיים בבאר שבע, הורה בית הדין למדינה להגיב כאמור עד מחרתיים לטענות העובדים ולהשיב מדוע הוצאו התקנות.

במקביל, הגיש עוה"ד של העובדים צבי גלמן ממשרד אריאל שמר, בקשה נוספת, הפעם לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, שם ביקשו לאשר להם לספר בתקשורת על סכסוך העבודה בינם לבין המדינה. לשיטת העובדים, "המדינה מנצלת את פערי הכוחות בין הצדדים לרעה" ובכך רומסת את זכויותיהם לחופש הביטוי בלי טעמים עניינים ומשיקולים זרים בלתי חוקתיים ו"על מנת להפעיל לחץ פסול – אגב סכסוך עבודה – מתוך מטרה לשבור ולהכניע".

בפנייה לבית הדין צוין כי הרקע לסכסוך הוא רצונם של העובדים להסכם קיבוצי שמתעכב שנים רבות דבר שגרר מבחינתם שיבוש תוכניות עבודה. לשיטתם של העובדים, כאשר מתנהל סכסוך עבודה ראוי כי גם הם יביעו את דעתם הלגיטימית כנגד עמדת המדינה. "כך או כך", נכתב, "הטלת איסור על נציגי הארגון להתראיין לתקשורת מהווה פגיעה קשה, בלתי מידתית ובלתי חוקית בזכות היסוד לחופש הביטוי".

תגיות