חוקר לאומיות ופופוליזם: "ייתכן שלא יקבלו את תוצאות הבחירות"
פרופ' בני מילר: "לחוק המצלמות מטרה כפולה: להרתיע בוחרים ערבים מהקלפי ולעודד תומכי נתניהו לצאת להצביע כי 'הם' מזייפים וקיימת סכנה לבחירות מוטות ולפיכך לנפילת השלטון"
"יש את הלוגיקה של משטרים פופוליסטים, שיערערו על חילופי שלטון בדמוקרטיות, ויש את מה שעומד מנגד, שהוא עוצמתם של מוסדות המדינה הדמוקרטית", הסביר מילר. לדבריו, בישראל המתיחות בין השניים מורגשת היטב: "מצד אחד מסורת של דמוקרטיה עוד מימי התנועה הציונית והיישוב היהודי, מול טיעונים של פופוליזם לאומני־ימני שיכולים להצדיק היעדר נכונות להעברת השלטון בדרכי שלום".
טיעונים אלה נחלקים לשניים, אומר מילר: "הטיעון הראשון גורס שמערכת שומרי הסף ואכיפת החוק מושחתת ורקובה. גם בישראל אנו עדים לכך שיש ציבור רחב שמטיל ספק בהוגנות של הפקידות המקצועית. הנימוק השני נוגע לשאלה מיהו העם האותנטי. וכאן הטענה היא שערבים לא שווים ולא חלק מהעם כי נאמנותם מוטלת בספק. אלה לא הטענות של הימין הליברלי של בגין האב או הבן, ואפילו לא של מרידור. מכאן נולדו 'הערבים נוהרים לקלפיות', חוק הלאום ועכשיו גם 'הערבים מזייפים'". זו הסיבה שמילר מתריע: "לקריאות האלו יש השלכות רחבות, כי חלק מהעם קשוב להן".
4 תגובות לכתיבת תגובה