אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שותפות לווייתן תמכור גז לתחנת הכוח של IDE בשורק בכ-2.5 מיליארד שקל צילום: אלבטרוס

בלעדי לכלכליסט

שותפות לווייתן תמכור גז לתחנת הכוח של IDE בשורק בכ-2.5 מיליארד שקל

הגז שיימכר מיועד לתחנת הכוח "שורק 2" שתוקם בצמוד למתקן ההתפלה, והוא יסופק במסגרת חוזה ל-25 שנה; מדובר בהגדלת היקף האספקה לשוק המקומי, ממנו נהנית כיום בעיקר חברת החשמל

27.05.2020, 10:48 | ליאור גוטמן

שותפות לווייתן תמכור גז לתחנת הכוח של מתקן ההתפלה החדש של IDE בסכום של 2.5 מיליארד שקל, כך נודע לכלכליסט. הגז שיימכר מיועד לתחנת הכוח "שורק 2" שתוקם בצמוד למתקן ההתפלה על ידי חברת OPC, שדיווחה לבורסה הבוקר (ד') על ההקמה של תחנת הכוח מבלי לציין את עסקת הגז הנלווית אליה או את פרטיה. הספק תחנת הכוח יהיה כ-99 מגה וואט.

קראו עוד בכלכליסט

על פי ההערכות במשק האנרגיה, שותפות לווייתן תעביר כ-150 מיליון מ"ק לשנה, כאשר אורך החוזה הוא ל-25 שנה, מה שמגלם עסקה בהיקף של כ-3.75 מיליארד מ"ק, ומשקף עלות גז של כ-4.6-4.7 דולר ליחידת חום (MMBTU). עלות העסקה לאורך כל התקופה נאמדת בכ-2.5 מיליארד שקל, והיא מגדילה את היקף האספקה לשוק המקומי ממנו נהנית עד היום בעיקר חברת החשמל. עלות הגז בחוזה הנוכחי מול תחנת הכוח שורק 2 נצמדה להנחיות מתווה הגז, כלומר לא לעלות על מחיר של 4.8 דולר ליחידת חום. מדובר במחיר זול בקרוב ל-30% ביחס למחיר שחברת החשמל משלמת במסגרת חוזה הגז המקורי שלה מ-2012, שקיבל חסינות באותו מתווה גז.

כזכור, אתמול הכריזה המדינה שחברת IDE זכתה במכרז הממשלתי להקמת מתקן התפלת הים הגדול בישראל ובהספק של כ-200 מיליארד מ"ק, עם הקמה נלווית כאמור של תחנת כוח שתספק חשמל עבור ההתפלה. היא גברה על האצ'יסון הסינית, לאחר שארה"ב הפעילה לחץ נגד זכייתה של האחרונה.

מתקן ההתפלה עצמו יוקם בעלות של כמה מיליארדי שקלים כאשר המלווים בסגירה הפיננסית (בנק לאומי, קבוצת הראל, קבוצת הפניקס, בנק KFW ובנק ההשקעות האירופי EIB) יוצגו על ידי עוה"ד רון ורד ושלומית הס וורצל ממשרד יהודה רוה ושות'. משרד Allan & Overy השתתף בייצוג המלווים הזרים.

אסדת לווייתן, צילום: אלבטרוס אסדת לווייתן | צילום: אלבטרוס אסדת לווייתן, צילום: אלבטרוס

תגיות