אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שלושה דיינים נחלקו בשאלת חיוב כתובה והחליטו לפרסם החלטה בעילום שם צילום: שאטרסטוק

שלושה דיינים נחלקו בשאלת חיוב כתובה והחליטו לפרסם החלטה בעילום שם

הדיינים מבית הדין הרבני באשדוד החליטו לפרסם את דעתם בתור דיין א', דיין ב' ודיין ג', לאחר שלא הצליחו להגיע להסכמה מהו הסכום שעל גבר לשלם לאשתו לשעבר עבור כתובתה

21.06.2020, 13:08 | ענת רואה

שלושה דיינים של בית הדין הרבני באשדוד נחלקו בשאלה מה הסכום שעל גבר לשלם לאשתו עבור כתובתה. מאחר שהיו ביניהם פערים גדולים, הם החליטו לבסוף לפעול בצורה יוצאת דופן: ערכו ממוצע בין החלטותיהם ובנוסף החליטו שכל אחד מהם יחתום בעילום שם על פסיקתו, כך שלא ניתן לדעת מי החליט מה.

קראו עוד בכלכליסט

כך, דיין אחד סבר שעל הגבר לשלם 1 מיליון שקל; השני סבר שהוא לא צריך לשלם דבר והשלישי סבר שעליו לשלם 120,000 שקל. הם פירטו בהרחבה רבה את נימוקיהם, על פני 153 עמודי פסק הדין, ולבסוף פסקו שהגבר ישלם 500,000 שקל.

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

מדובר בזוג שנישא בשנת 2007, כאשר לשניהם היו אלו נישואים שניים ולכל אחד ילדים מנישואיו הקודמים ואין להם ילדים משותפים. הרבנים התבקשו להכריע כמה כסף על הבעל לשלם לאשתו בעת הגירושין, אם חתם על כתובה בשווי מיליון שקל. העובדה שמדובר בנישואים שניים, ללא ילדים ומנגד היתה כתובה, הפך את התיק למורכב יחסית, מה שכנראה מסביר מדוע פסק הדין היה כל כך ארוך.

לפי הפירוט בפסק הדין, הקרע בין בני הזוג החל ב-2013, ולדברי אחד הרבנים אז נגררה מערכת היחסים הזוגית לשפל, השפלה, אלימות מילולית ופיזית עד כדי תלונה במשטרה והליך פלילי שהסתיים בהסדר טיעון עם הבעל וכלל עבודות שירות.

הפירוד המשמעותי בין הצדדים החל בתחילת 2015 והמשיך בעזיבת הבעל את הבית ומעברו להתגורר אצל אמו. הבעל טען שהאישה איימה עליו ללא הרף שתזעיק משטרה. האישה נותרה להתגורר בביתו של הבעל. הדיינים כתבו שאין חולק שהבעל קיים קשר עם אישה נשואה בעודו נשוי אך קבעו שלא קשר זה גרם לפירוק התא המשפחתי.

עו"ד ליאן קהת, צילום: יעקובי רונן עו"ד ליאן קהת | צילום: יעקובי רונן עו"ד ליאן קהת, צילום: יעקובי רונן

הבעל, באמצעות עו"ד ליאן קהת וגילור נחום, טען כי יש לחייב את האישה לקבל גט וכן לשלול את זכאותה לכתובה, כיון שמדובר באישה מורדת, שהגישה נגדו תלונות שווא, קיללה וגידפה אותו ברבים.

מנגד, האישה טענה באמצעות עו"ד רפי שדמי, שיש לחייב את הבעל במלוא סכום הכתובה וכן לחייב אותו במזונות אישה, החל מיום הגשת התביעה ושהבעל בגד בה.

שלושת דייני ההרכב בבית הדין הרבני האזורי באשדוד, הרב משה אמסלם, הרב יצחק רבינוביץ והרב שמואל פריד נחלקו בדעותיהם, ולכן החליטו לפסוק באנונימיות – דיין א', דיין ב' ודיין ג'.

דיין א' סבר, כי יש להקל עם הבעל ולחייב את האישה לקבל גט, אולם עליו לשלם לה 120,000 שקל ולא את מלוא סכום הכתובה (מיליון שקל). הדיין נימק זאת בכך ש"תביעת הגירושין אינה מכרעת בשאלה מי גרם להרס הבית, כאשר הבית היה כבר 'מפורק', וכל עוד לא הוכח כי הבעל הוא זה שיזם את הפירוד ופירוק הבית במרידתו, לא ניתן לחייבו בתוספת כתובה, כי אם בעיקר הכתובה".

דיין ב' נטה להחמיר עם הבעל ולפיו יש לחייב אותו במלוא סכום הכתובה: "אפילו אם הוא צודק בתביעת הגירושין שזה זיווג שני ויכול לגרש בנימוק של שנאה בלבד או מהטעם שהוא מואס בה, יש לזה מחיר שהתחייב לה בכתובה שישלם לה את מלוא החיוב, דהיינו מיליון שקל. כל זמן שהוא לא ירצה לשלם - אין חיוב גט".

ואילו הדיין ג' , סבר כי יש להחמיר עם האישה ולשלול ממנה לחלוטין את כתובתה: "לא התברר בפנינו שהבעל במעשיו, הביא למצב שהפירוד היה בלתי נמנע, הואיל וגם בטרם עזב את הבית הסכסוך כבר היה בעיצומו, ולא עזיבת הבעל את הבית הביאה לרצונה של האישה בגירושין, אלא רצונה בגירושין קדם לעזיבת הבעל את הבית. לאור האמור, אין לחייב הבעל בדמי כתובה, לא עיקר ולא תוספת".

לבסוף, החליטו הדיינים על ממוצע ופסקו, כי האישה מחויבת בגט וכי על הבעל לשלם לה חצי מיליון שקל – מחצית הכתובה עליה חתם. לגבי הסכם הממון, קבעו כל שלושת הדיינים פה אחד כי הוא הוא שריר וקיים, ואין הוכחה כי חתימתה של האישה עליו זויפה.

תגיות