מחיסכון קבוע ועד ביטוח חיים: 6 עצות כלכליות להורים יחידנים
כל משק בית שתלוי במפרנס יחיד – הוא משק בית שיש לנהל אותו בצורה זהירה ומחושבת, תוך שימת לב לגידור הסיכונים הקיימים לאורח החיים. קבלו מספר עצות איך לעשות את זה נכון
ההחלטה ללכת למסלול אימהות יחידנית, היא החלטה משנת חיים בכל ההיבטים, ביניהם גם ההיבט הכלכלי. למעשה, ממשק בית בו היית אחראית רק על עצמך, הפכת להיות מפרנסת של אדם נוסף. כל משק בית שתלוי במפרנס יחיד – הוא משק בית שיש לנהל אותו בצורה זהירה ומחושבת, תוך שימת לב לגידור הסיכונים הקיימים לאורח החיים – לפרנסה של משק הבית ולזעזוע במצבו הכלכלי. הנה 6 עצות, איך כדאי לעשות זאת נכון.
קראו עוד בכלכליסט
1. חסכי באופן קבוע. נשמעת עצה מצחיקה לא? מפרנסת יחידה באקלים הכלכלי הנוכחי, מי בכלל מצליח לגמור את החודש בפלוס, בטח כשיש ילד וההוצאות גבוהות. ולמרות זאת כדאי לחסוך ליום שחור ולמטרות שאת רוצה להגשים. גם בזמנים בהם ההכנסה נמוכה או ההוצאות גבוהות – חיסכון קבוע יוצר הרגל פיננסי נכון ובריא, ועל מנת לעשות זאת הפרישי כסף לחיסכון מההכנסה שלך לפני תכנון ההוצאות והתקציב החודשי, במקום לחסוך מה שלא נוצל באותו חודש.
2. קבעי מטרות ארוכות טווח לך ולילד. מה את מעוניינת להעניק לו? את רוצה לקנות לו אוטו כשיסיים את התיכון? את רוצה לנסוע איתו לטיול בר מצווה? את רוצה לחסוך עבורו להשכלה גבוהה? קביעת המטרות האלו, רחוקות ככל שיהיו, יגזרו סכום שעלינו להפריש היום עבור הילד. אם טיול בר מצווה יעלה לכם 30 אלף שקל, כדאי להתחיל לאסוף אותם עכשיו, ולא לשלם עליו אחרי הטיול עם ריבית. היום את תצטרכי לעשות את הבחירה – מה יותר חשוב לך, צעצוע התפתחות נוסף לילד, או לשים כסף בצד לחוויה משותפת בעתיד.
3. פעלי לשם הגדלת הכנסה ופיזור מקורות ההכנסה. היי יצירתית, אל תראי את האמהות כחיסרון, אלא ככר לצמוח ממנו. הגדלת הכנסה משתלמת יותר למשק הבית מכל תשואה על כל השקעה אחרת.
4. ביטוח נגד מחלות קשות לילד. ביטוחי בריאות זה נושא עמוק ורחב, וגם הוצאה גבוהה מאוד. ישנם ביטוחים רבים, שלדעתי הבחירה ביניהם צריכה להיעשות לפי השיקול – האם אני מבטחת את עצמי כנגד אירוע שיכול לגרום זעזוע למשק הבית. בתוך ההגדרה הזו נופלים ביטוח השתלות, תרופות מחוץ לסל וניתוחים בחו"ל. ביטוח שנמצא בקו השני הוא ביטוח מחלות קשות. מדוע? אם את חולה במחלה קשה, תקבלי מקרן הפנסיה קצבה בגלל אבדן כושר העבודה, ביטוח שכלול בתוך הקרן. לכן, ההחלטה אם לעשות את הביטוח או לא, היא כבר שיקול כלכלי של היקף הביטוח בו את מעוניינת. לעומת זאת, אם הילד יחלה במחלה קשה, ואת לא תוכלי לעבוד כי תצטרכי לטפל בו, לא תהיה הכנסה לבית. לכן, עבור הילד מדובר בביטוח שעונה על ההגדרה – אירוע שיוצר זעזוע במשק הבית.5. ערכי ביטוח חיים. כאשר אין לך תלויים, אין באמת הצדקה לביטוח חיים, ההצדקה קמה כאשר קנית בית ויש לך משכנתא, או שיש לך ילד וצריך להבטיח עבורו הכנסה גם בתרחיש פסימי. רובד ראשון של ביטוח חיים יש לך בקרן הפנסיה. בררי כמה הוא יקבל בכל חודש ועד איזה גיל, ואז החליטי – האם את רוצה להוסיף על כך. ניתן לבחור כיום בין ביטוח בו הוא יקבל את כל הסכום בבת אחת, או ביטוח בו הוא יקבל סכום חודשי עד הגיעו לגיל מסויים. החליטי את לפי הצרכים שלך, כמה את מעוניינת להשאיר לו, ודאגי לקבל מספר הצעות מחיר לפני עריכת הביטוח.
6. ערכי צוואה וייפוי כח מתמשך. רצוי להסדיר את הורשת הרכוש בצוואה ובנוסף ניתן לצרף אליה מסמך כוונות – שהוא מסמך רך יותר בו את מפרטת היכן את מעוניינת שהילד יגדל. ייפוי כח מתמשך נועד למצב בו את לא מסוגלת לקבל יותר החלטות עבורך ועבור הילד, אך את עדיין בחיים. במסמך זה את נותנת למיופה כח הנחיות המפרטות כיצד יש לנהוג בך, בניהול רכושך ובטיפול בילד. .