אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לשכת רואי החשבון שללה מעופר מנירב את התואר "נשיא כבוד" צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

לשכת רואי החשבון שללה מעופר מנירב את התואר "נשיא כבוד"

ההחלטה מגיעה על רקע מתיחות גדולה בין מנירב ללשכה ולנשיאה איריס שטרק, על נושאים שונים, ביניהם פרסום פרטי עובדי רשות המסים והן בשל עשרות תביעות משפטיות שהגיש נגד בכירי הלשכה

29.09.2020, 18:54 | עמרי מילמן

הוועד המרכזי (הדירקטוריון) של לשכת רואי החשבון החליט בסוף השבוע שעבר לשלול מרו"ח עופר מנירב את התואר "נשיא כבוד", לאחר שהוא ניתן לו רק במאי 2019.

קראו עוד בכלכליסט

ההחלטה מגיעה על רקע מתיחות גדולה בין מנירב ללשכה ונשיאה, רו"ח איריס שטרק, על נושאים שונים, בין היתר בנוגע לפרסום כתובות המייל ומספרי הטלפון במשרדים של עובדי רשות המסים.

לטענת מנירב, "הוועד המרכזי קיבל את ההחלטה משיקולים זרים, ולדעתי בניגוד לחוק, למרות שהוא ניתן לכל החיים. הסיבה לכך היתה אי הסכמתי לבטל תביעות בגין הוצאת לשון הרע נגד נשיאת הלשכה ואחד מסגניה ונגד יו"ר ועדת האתיקה, תוך שנאמר לי במפורש כי ככל ואסיר את התביעות, לא יפגעו בתואר שלי. הבהרתי כי אני לא עובד לפי אולטימטומים ולפי סחיטות וכי יפעלו לפי מה שהם מוצאים לנכון".

 איריס שטרק, ראש לשכת רואי החשבון, צילום:  ניב קנטור איריס שטרק, ראש לשכת רואי החשבון | צילום: ניב קנטור  איריס שטרק, ראש לשכת רואי החשבון, צילום:  ניב קנטור

מנגד, בלשכת רואי החשבון אומרים כי "רו"ח מנירב הגיש במהלך השנים האחרונות (ובעיקר החל משנת 2016) 43 תביעות משפטיות בבתי משפט בערכאות שונות וכן בבית הדין של הלשכה, כנגד הלשכה, בעלי תפקידים בה ומוסדותיה, בהם נשיאי הלשכה, חברי נשיאות הלשכה וחברי הוועד מרכזי, בעבר ובהווה. תביעות אלו הסבו ומסבות ללשכה ולחבריה נזקים בדמות הוצאות משפטיות ניכרות ביותר ופגיעה בתדמית ומוניטין הלשכה, אובדן זמן ניהולי יקר שהיה אמור להיות מופנה לקידום ענייני החברים, הוצאות ביטוח מוגדלות ואף חשש כבד לאובדן יכולת רכישת כיסוי ביטוחי לנושאי המשרה בלשכה, דבר שעשוי להרחיק מניהול הלשכה אנשים ראויים, במיוחד שרובם מתנדבים".

"לפרסם את כתובות המייל והטלפונים המשרדיים"

 סוגיה נוספת כאמור שעמדה בלב המחלוקת בין מנירב לבין שטרק והלשכה עוסקת בפרטיהם של עובדי הרשות. בעוד שמנירב טען כי יש לפרסם את כתובות המייל והטלפונים המשרדיים לכלל רואי החשבון מאחר והדבר הכרחי לעבודתם השוטפת וכך גם נעשה בעבר, בלשכת רואי החשבון קיבלו את התנגדות רשות המסים ובסופו של דבר הגיעו עימה, לאחר הפרסומים של מנירב, להסכם המפרסם רק חלק מהמספרים.

לדברי מנירב, "למותר לציין כי מעולם לא ביקשתי תואר נשיא כבוד וכי הוא הוענק לי על פי קריטריונים שקבע הוועד המרכזי שמצא אותי מתאים להם. קריטריונים שלא השתנו וחרף זאת פעלו הנשיאה והועד כפי שפעלו. הם רצו לשמור על מערכת יחסים טובה עם רשות המסים במקום להעדיף את טובת החברים. קבלתי מכתבים מאיימים מסגנית היועמ"ש של רשות המסים ולאחרי מכן קבלתי פנייה מפרקליטות ת"א. תשובתי הייתה כי ככל והם חושבים שאני פועל בניגוד לחוק שיוציאו נגדי צו מניעה. אולם לא הוצא נגדי כל צו כזה".

רו"ח עופר מנירב, צילום: אוראל כהן רו"ח עופר מנירב | צילום: אוראל כהן רו"ח עופר מנירב, צילום: אוראל כהן

מנירב טוען גם כי "סיבה נוספת לשלילת התואר היתה ניסיונה של הנשיאה למנוע כינוס אסיפה כללית לשינוי התקנון , אסיפה שעל סדר יומה קבלת החלטה לפיה הלשכה לא תיתן כיסוי לחברי הוועד בגין הוצאת לשון הרע. במצב היום, כאשר הלשכה מכסה את כל ההוצאות, לרבות פסקי דין ככל ויינתנו , כנגד הנשיאה וחברי הוועד, מה קל יותר מאשר להכפיש ולהוציא לשון הרע. ולא מדובר בסכומים קטנים שכן ,עד היום , הלשכה (הווה אומרי חברי הלשכה) שילמה מדמי החבר של החברים מאות אלפי שקלים רק בגין הוצאות".

מנגד בלשכת רואי החשבון אומרים כי "לא מדובר בעניין אישי או עניין נקודתי כזה או אחר, אלא בהפרעה מתמשכת וחוסר כבוד של רו"ח מנירב לחברי הוועד המרכזי של הלשכה שהם למעשה הדירקטוריון, שנמשכת מהקדנציה הקודמת של הנשיאות. כאמור, רו"ח מנירב הגיש בשנים האחרונות 43 תביעות משפטיות בבתי המשפט בערכאות השונות וכן בבית הדין של הלשכה כנגד בעלי תפקידים בלשכה ומוסדותיה, בהם מוסדות שיפוט ואתיקה, נשיאי הלשכה, חברי נשיאות הלשכה וחברי הוועד המרכזי בעבר ובהווה".

עוד הוסיפו בלשכה כי "במסגרת העשייה השוטפת מתקבלות על שולחן הוועד המרכזי החלטות בהליך דמוקרטי, תוך שמיעת מגוון דעות סביב שולחן זה. אך כפי שהדין וכללי ממשל תאגידי תקינים מורים, כאשר מתקבלת החלטה ברוב דעות, על כולנו לכבדן. הדבר מקבל משנה תוקף מאחר שהוועד המרכזי, הוא הגוף המתווה את מדיניות הלשכה. אולם, יש מי שאינו מקבל את התהליך הדמוקרטי של החלטות הרוב בוועד המרכזי, כנדרש, ולמעשה פוגע בהליך הדמוקרטי ובתהליכי העבודה שלו. לא מדובר בביקורת בונה, או בפעילות אופזיציונית לגיטימית, אלא בפעילות חריגה ובלתי מקובלת שלא ניתן להתייחס אליה כפעילות לטובת הלשכה וחבריה, כל עוד היא נעשית בדרך זו".

תגיות