משה ברקת: "ללא חדשנות נמות, אבל מנהלי ה-IT בוכים לנו שמעמיסים עליהם"
הממונה על שוק ההון והביטוח מתח היום ביקורת חריפה על ההתקדמות הטכנולוגית בחברות הביטוח; בנושא אחר, ברקת תומך בהעלאת תקרת ההפקדות לקופות הגמל להשקעה, בעד 250 אלף שקל בשנה
קראו עוד בכלכליסט
עוד הוסיף ברקת: "אנחנו צריכים היום דברים בלחיצת כפתור, בזמן קצר, מערכות זריזות וגמישות ולא מערכות כבדות שדורשות טיוב. עצם העובדה שאנחנו מדברים על טיוב מעיד על הבעיה. מישהו עושה טובה לרגולטור שהוא עושה טיוב למערכות שלו? תחשבו שנית. מישהו עושה טובה לרגולטור שהוא משקיע במערכות להגנת סייבר? תחשבו שנית".
ברקת התייחס היום לראשונה לאירוע הסייבר בחברת שירביט וגניבת המידע ממנה על ידי האקרים, אם כי לא פרט יותר מדי בעניין, ורק אמר: "הנה היה לנו מקרה של שירביט, לא ארחיב. אני מעריך את ההתמודדות ההרואית של החברה לחזור לפעילות, ואת הבעלים ששמר על העסק שלו. אבל בעסק שלנו אנחנו לא יכולים לסמוך על נסי חנוכה ועל הרואיקה. ניהול סיכונים, לקוחות, שיפור תחרות, חדשנות – כל אלה דורשים השקעה. ואני אומר לכם אתם צריכים להשקיע. יותר ממה שאתם משקיעים היום".
ברקת הציג בדבריו גם את תכניות רשות שוק ההון קדימה, ואמר כי היה רוצה לראות את תקרת ההפקדות בקופות גמל להשקעה גדלה מהרף הנוכחי העומד על כ-70 אלף שקל בשנה: "אנחנו צריכים להגדיל את קופות הגמל להשקעה ל-250 אלף שקל כמו שדוחף לכך סגן השר הרב יצחק כהן, שבזכותו יש לנו את הכלי הנהדר הזה לחסכון של משקי בית. אנחנו צריכים לא להילחם בפוליסות חסכון, אלא למצוא את הדרך להרחיב את ההפצה שלהם, ולהרחיב את היצע המוצרים שמהווים גם תחרות אמיתית למערכת הבנקאית ותכניות החיסכון או פיקדונות הציבור. זה המנוע של שוק ההון. מי רוצה לכבות אותו?", אמר ברקת.
נזכיר כי קופת גמל נחשבת לאחד מאפיקי החיסכון הצומחים ביותר, ונהנה מיתרונות בתחום המיסוי על פני מוצרים אלטרנטיביים דוגמת קרנות הנאמנות.
בנוסף ציין ברקת כי בכוונתו לקיים רפורמה נוספת בתחום דמי הניהול: "ראשית, נקדם את רפורמת 'דמי הניהול הדיפרנציאליים' המבססים פרקטיקה שגורה בניהול ההשקעות בעולם. כך, תתאפשר גביית דמי ניהול נמוכים על אפיקי השקעה פאסיביים או סולידיים, כמו לדוגמא מסלולי השקעה למבוגרים הקרובים לגיל הפרישה וגביית דמי ניהול גבוהים יותר עבור מסלולים עם ניהול השקעה אקטיבי", אמר ברקת.
רפורמה שנייה שבכוונת ברקת לקדם היא רפורמת דמי הניהול המשתנים, בה שיעור דמי הניהול ייגזר מהביצועים, בכפוף לבקרה, שתמנע נטילת סיכונים גבוהים.