צילום: שיאומי
שיאומי רוצה שתטעינו את הסמארטפון מהאוויר
ענקית הטכנולוגיה הסינית חשפה את טכנולוגיית הטעינה האלחוטית החדשה שלה המאפשרת להטעין כמה מכשירים במקביל במהירות של 5 ואט על ידי שהייה בחדר שבו מצוי משדר ההטענה בלבד
31.01.2021, 14:07 | איתמר זיגלמן
שיאומי חשפה בסוף השבוע את טכנולוגיית הטעינה האלחוטית החדשה של החברה שמסוגלת להטעין את סוללת הסמארטפון ללא הצורך בהצבתו על משטח טעינה וללא חיבור לכבל. החברה הציגה משדר הטענה המאפשר לשוהים ברדיוס של כמה מטרים ממנו להטעין את המכשיר רק על ידי שהייה בסמוך אליו. לעומת טעינה באמצעות כבל, מדובר בינתיים בטעינה איטית בלבד של 5 ואט, אך היא מאפשרת טעינה של כמה מכשירים במקביל ותתאים גם להטענת שעונים חכמים וצמידי כושר. לטענת החברה, מכשולים פיזיים לא יפחיתו את יעילות הטעינה.
הטכנולוגיה החדשה של החברה, שנקראת Mi Air Charge Technology, תאפשר גם לחבר בין המכשירים החכמים שנמצאים אצלנו בבית. הצבת משדר הטעינה יאפשר לחבר אליו מכשירים חכמים ולשלוט בהם מרחוק על בסיס החיבור האלחוטי של המשדר וללא התלות בחיבור לאינטרנט. כך ניתן יהיה לחבר רמקולים, מנורות ומכשירים ביתיים חכמים ולשלוט עליהם מרחוק.
עם זאת, הטכנולוגיה החדשה לא תיכלל במוצרי החברה שייצאו לשוק ב-2021, והחברה אף סירבה לומר מתי תגיע הטכנולוגיה לשוק. לדבריה, טכנולוגיית הליבה של הטעינה מרחוק טמונה במיצוב החלל ובהעברת אנרגיה. המערכת שהחברה פיתחה בעצמה כוללת חמש אנטנות שיכולות לזהות במדויק את מיקום הסמארטפון, ובעזרת 144 אנטנות שמעבירות גלים ברוחב מילימטר ישירות לסמארטפון לאפשר את טעינתו".
שיאומי אף הודיעה כי היא מפתחת מערך אנטנות ממוזער שישדר את מיקום המכשיר הזקוק להטענה עבור דגמי הסמארטפונים העתידיים שלה. "מערך האנטנות של ה-Mi Air ימיר את האות המתקבל לאנרגיה חשמלית והופך את חזון הטעינה האלחוטית באמת למציאות".
הטכנולוגיה החדשה של שיאומי אינה הראשונה שמציעה טעינה אלחוטית. כיום ישנן יצרניות רבות שמאפשרות להטעין את הסמאטרפון שלכם לצד מכשירים נוספים באמצעות הנחתם על משטחי טעינה ייעודיים, בהן איקאה שהחלה לשלב את תקן הטעינה האלחוטית Qi לשולחנות והמנורות בסניפיה, חברת We-Charge
הישראלית המפתחת כבר שנים מערכת להטענה אלחוטית “מהאוויר” על ידי שימוש באינפרה-אדום ואנרגוס שפרסמה
בעבר כי הצליחה לייצר "טעינה אלחוטית אמיתית", בדומה לזו של שיאומי, עוד בכנס המפתחים CES בשנת 2017 אך לא זכתה לאימוץ נרחב של הטכנולוגיה על ידי הציבור.
לעמוד כלכליסט-טק
לחצו כאן
4 תגובות לכתיבת תגובה