עובדי נמל באוקלנד שבקליפורניה סרבו לפרוק אוניה ישראלית
בעקבות מחאה של מפגינים פרו-פלסטינים, האונייה Volans של חברת צים עזבה את הנמל מבלי לפרוק את סחורתה. לפני שלושה שבועות התרחש אירוע דומה באיטליה
מחאה של כאלף מפגינים פרו-פלסטינים שהתרחשה אתמול (ו') בעיר אוקלנד שבקליפורניה הובילה לכך שעובדי הנמל בעיר סירבו לאפשר לאונייה של חברת צים לפרוק סחורה. האונייה של צים, המכונה "Volans" עזבה את נמל אוקלנד מבלי לפרוק את סחורתה.
קראו עוד בכלכליסט:
מקרים דומים התרחשו בנמל אוקלנד גם בשנת 2010 ו-2014. ארגון השמאל היהודי-אמריקאי "Jewish Voice for Peace" צייץ בחשבון הטוויטר שלו בתגובה ש"כל יום עיכוב של אוניית צים עולה מיליוני דולרים", ובכך "הכלכלה הישראלית נפגעת ונוצר לחץ על האפרטהייד הישראלי".
הפעולה נעשתה על ידי ארגון מחאה המשויך לתנועת ה-BDS שיצא בקמפיין אנטי-ישראלי המבקש למנוע מאוניות ישראליות, בדגש על אוניות של חברת צים, מלעגון בנמלים בינלאומיים. הקמפיין, שהשיק שבוע מחאה עולמי תחת הכותרת "BLOCK THE BOAT" (לחסום את הסירה) קורא לסיום האפרטהייד הישראלי. לפני כשלושה שבועות אירע אירוע דומה בנמל ליבורנו שבאיטליה במסגרתו איגודים מקצועיים סירבו להעמיס סחורה ביטחונית שהייתה מיועדת לישראל.
לפני כשלושה שבועות אמר לכלכליסט אבי אדרי, יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות כי "העולם של האיגודים המקצועיים, לצערי, נוגע בתחומים פוליטיים במקום לטפל בזכויות עובדים". באותה שיחה הוא סבר שאיגודי עובדים נוספים ייצאו בקריאות חרם כנגד ישראל, כפי שאכן קרה.
באירוע שארע לפני כשלושה שבועות הגיבה הסתדרות העובדים הכללית בחרם על אוניות איטלקיות, אך סביר להניח שלא נחזה בחרם דומה על אוניות אמריקאיות.
מחברת צים נמסר: עקב עיכובים תפעוליים בנמל אוקלנד בקליפורניה, הנובעים מצפיפות רבה והמתנה ארוכה, החליטה צים לשנות את מסלול הקו המהיר שלה ולהפנותו לנמלים אחרים בחוף המערבי, במטרה לשמור על רמת השירות הגבוהה ללקוחותיה.