אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוקלים לעבוד מחו"ל? אלה מדינות אירופה שמעניקות ויזת שהייה לנוודים דיגיטליים דוברובניק, קרואטיה | צילום: שאטרסטוק

שוקלים לעבוד מחו"ל? אלה מדינות אירופה שמעניקות ויזת שהייה לנוודים דיגיטליים

מדינות באירופה רוצות למשוך אליהן עובדים מיומנים והן מציעות הטבות למי שמעוניינים לגור בהן ולעבוד מרחוק. מי מציעה את השהייה הארוכה ביותר, איפה תקבלו פטור מתשלום מסים ואיפה ניתן לקבל אזרחות? מדריך כלכליסט

20.04.2024, 15:02 | ליטל סמט

מגמת העבודה מרחוק שהחלה במהלך הקורונה עדיין איתנו, כך שעוד מדינות ממשיכות לנצל זאת לטובתן ומציעות ויזות שהייה לנוודים דיגיטליים. באירופה הוויזות הללו מעניקות תושבות זמנית לאנשים מחוץ לאיחוד האירופי שעובדים עבור חברות זרות. באמצעות ההטבות הללו מקוות המדינות להמשיך ולתמוך בסקטור התיירות גם בעונות השקטות יותר. הוויזות הללו עוזרות למדינות להילחם בבעיות נוספות, ביניהן בריחת מוחות ואוכלוסיות מזדקנות, זאת בעוד הנוודים הדיגיטליים יוכלו ליהנות מכל ההטבות הנלוות למגורים באיחוד האירופי, כולל מעבר חופשי בין המדינות.

בחלק מהמקרים מדובר בוויזות חדשות שתוכננו במיוחד כדי למשוך את העובדים מרחוק, בעוד שבמדינות אחרות השתמשו בתוכניות ויזה קיימות שהותאמו למצב החדש. באתר Euronews פירטו אלו מדינות מציעות ויזות עבודה לנוודים דיגיטליים ובאילו תנאים:

אלבניה – ויזה לשנה עם אפשרות הארכה לעד חמש שנים

תשלום להגשת הבקשה: משתנה

הכנסה מינימלית נדרשת: 9,800 יורו בשנה.

תנאים: העובדים חייבים להציג הוכחות לתעסוקה בחברה הפועלת מחוץ למדינה. עליהם לפתוח חשבון בנק מקומי, להוציא ביטוח בריאות, להציג חוזה שכירות, ולהיות ללא עבר פלילי. ניתן להאריך את הוויזה חמש פעמים בכל פעם בשנה אחת ולאחר מכן הופכים זכאים לאזרחות.

קרואטיה: ויזה לשנה עם אפשרות הארכה


העיר העתיקה דוברובניק בקרואטיה, צילום: שאטרסטוק העיר העתיקה דוברובניק בקרואטיה | צילום: שאטרסטוק העיר העתיקה דוברובניק בקרואטיה, צילום: שאטרסטוק

תשלום: בסביבות 60 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 2,500 יורו בחודש

תנאים: הוויזה שהושקה ב-2021 מיועדת לעובדים בתעשיית הטכנולוגיה שאינם תושבי האיחוד האירופי. עליהם להיות שכירים או המייסדים של חברה הפועלת מחוץ לקרואטיה. הוויזה תקפה גם לבני משפחה, ועל הנוודים הדיגיטליים לא מוטל מס הכנסה בקרואטיה.

קפריסין – ויזה לשנה עם אפשרות הארכה לשנתיים נוספות

תשלום: 70 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 3,500 יורו בחודש

תנאים: הוויזה שהושקה ב-2021 פתוחה לתושבים של מדינות מחוץ לאיחוד האירופי ומוגבלת ל-500 ויזות בלבד. זכאים הם עובדים בחברה הרשומה מחוץ לקפריסין. בני משפחה יכולים לעבור גם, אך אינם רשאים לעבוד בקפריסין.

צ'כיה – ויזה לשנה


מגדל השעון בפראג , צילום: שאטרסטוק מגדל השעון בפראג | צילום: שאטרסטוק מגדל השעון בפראג , צילום: שאטרסטוק

תשלום: 200 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 5,000 יורו בחשבון עו"ש בבנק

תנאים: הוויזה מיועדת לעובדים עצמאים או בעלי חברות שאינם תושבי האיחוד האירופי, אך חייבים להיות להם קשרים לחברות הפועלות בצ'כיה, כך שהוויזה יכולה לשמש אנשים המעוניינים בעבודות פרילנס שונות.

אסטוניה – ויזה לשנה עם אפשרות להארכה בשישה חודשים

תשלום: 100 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 4,500 יורו בחודש

תנאים: הוויזה שהושקה בקיץ 2020 מאפשרת לאנשים שעובדים מרחוק עבור חברות מחוץ למדינה או לפרילנסים שמרבית הלקוחות שלהם אינם באסטוניה לגור במדינה למשך שנה. לאחר מכן ניתן להאריך את הוויזה בשישה חודשים נוספים. לאחר שישה חודשים באסטוניה יידרשו בעלי הוויזה לשלם מסים מקומיים. המדינה מציעה גם ויזה המעניקה ליזמים שאינם תושבים גישה לשירותים מקוונים כמו גישה לבנקים.

פינלנד – ויזה לשישה חודשים


הלסינקי, פינלנד, צילום: גטי אימג הלסינקי, פינלנד | צילום: גטי אימג'ס הלסינקי, פינלנד, צילום: גטי אימג

תשלום: 400 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 1,220 יורו בחודש

תנאים: הוויזה נועדה ליזמים מחוץ לאיחוד האירופי שעובדים כעצמאים או מנהלים עסק פרטי. המועמדים חייבים לעמוד בדרישה ההכנסה המינימלית ולהוכיח שיש להם אמצעים לממן את השהות.

יוון – ויזה לשנה עם אפשרות להארכה באמצעות תעודת תושב

תשלום: 75 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 3,500 יורו בחודש

תנאים: המועמדים חייבים להציג הוכחות שיש להם משאבים מספקים והכנסה חודשית של לפחות 3,500 יורו. במסגרת התוכנית, הנוודים הדיגיטליים מורשים לעבוד כשכירים או כעצמאים בחברות יווניות.

הונגריה - ויזה לשנה עם אפשרות הארכה

תשלום: 110 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 3,000 יורו לחודש

תנאים: ויזת ה"קלף הלבן" של הונגריה פתוחה לנוודים דיגיטליים שאינם אזרחי האיחוד האירופי ומועסקים מחוץ להונגריה. הדרישה היא לשהות במדינה למשך 90 יום לפחות לאורך תקופה של 180 ימים. עבור ששת החודשים הראשונים יש פטור מתשלום מס במדינה. התוכנית אוסרת על עבודה בחברה הונגרית.

איסלנד – ויזה לשישה חודשים


רייקיאוויק בירת איסלנד, שאטרסטוק רייקיאוויק בירת איסלנד | שאטרסטוק רייקיאוויק בירת איסלנד, שאטרסטוק

תשלום: 86 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 7,075 יורו בחודש

תנאים: הוויזה הזו מיועדת לבעלי הכנסה של מעל 7,000 יורו בחודש כשכירים בחברה זרה או כעצמאים. הוויזה היא לשישה חודשים, במהלכם מחזיקי הוויזה לא יידרשו לשלם מסים. במסגרת התוכנית חל איסור לעבוד עבור חברה איסלנדית.

איטליה – ויזה לשנה עם אפשרות הארכה

תשלום: 116 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 28 אלף יורו בשנה

תנאים: הוויזה לנוודים דיגיטליים אושרה באיטליה במרץ 2022 אך הפכה זמינה רק החודש. המועמדים חייבים לעמוד במגוון תנאים, ביניהם שיהיה להם ביטוח בריאות וללא תיק פלילי. עליהם יהיה גם לשלם מסים באיטליה.

לטביה – ויזה לשנה עם אפשרות הארכה לשנה נוספת


ריגה, לטביה , צילום: בלומברג ריגה, לטביה | צילום: בלומברג ריגה, לטביה , צילום: בלומברג

תשלום: עוד לא נקבע

הכנסה מינימלית נדרשת: 2,858 יורו בחודש

תנאים: הממשלה בלטביה הכריזה על התוכניות שלה להשקת הוויזה לנוודים דיגיטליים כבר ב-2022, אך החקיקה עדיין בעיצומה. התכנון הוא שלאחר חמש שנים של תושבות בלטביה, הנוודים הדיגיטליים יוכלו להגיש בקשה לקבלת אזרחות. המועמדים חייבים להיות תושבים או אזרחים של מדינה החברה ב-OECD.

מלטה - ויזה לשנה

תשלום: 300 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 2,700 יורו בחודש

תנאים: הוויזה מיועדת לשכירים ולפרילנסרים העובדים בחברות מחוץ למדינה ואינם תושבי האיחוד האירופי. בשנה שעברה הכריזו במלטה גם על ויזת זהב – תושבות לשלוש שנים למי שמבצע השקעה של 25 אלף יורו במדינה.

מונטנגרו – ויזה לשנתיים עם אפשרות להארכה בשנתיים נוספות


העיר קוטור במונטנגרו , צילום: שאטרסטוק העיר קוטור במונטנגרו | צילום: שאטרסטוק העיר קוטור במונטנגרו , צילום: שאטרסטוק

תשלום: 67 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 1,400 יורו בחודש

תנאים: מונטנגרו חשפה ב-2021 את הוויזה הזו לנוודים דיגיטליים שאינם תושבי האיחוד, אך היא תיכנס רשמית לתוקף רק בהמשך השנה. התוכנית תאפשר לאנשים להתגורר במדינה לתקופה של עד ארבע שנים, והם יהיו זכאים גם להטבות מס.

נורבגיה – ויזה לתקופה של עד שנתיים

תשלום: 600 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 3,000 יורו בחודש

תנאים: הוויזה מעניקה לאנשים מחוץ לאיחוד את האפשרות לגור בנורבגיה ולעבוד מרחוק. כדי להיות זכאים, למועמדים צריך להיות לפחות לקוח אחד מנורבגיה והם נדרשים לשלם את המסים המקומיים.

פורטוגל – ויזה לשנה


פורטו, פורטוגל, צילום: שאטרסטוק פורטו, פורטוגל | צילום: שאטרסטוק פורטו, פורטוגל, צילום: שאטרסטוק

הכנסה מינימלית נדרשת: 3,280 יורו בחודש

תנאים: הוויזה הושקה לראשונה באוקטובר 2022. היא פתוחה לאזרחים שאינם מהאיחוד האירופי שעובדים כשכירים או כעצמאים בחברות הפועלות מחוץ לפורטוגל. התוכנית הזו מהווה חלופה לתוכנית הוויזה 7D שמיועדת לפנסיונרים המעוניינים לעבור לפורטוגל לאחר הפרישה. המועמדים חייבים להחזיק בביטוח בריאות לכל אורך התקופה. ההכנסה המינימלית עולה אם מצרפים בני זוג או ילדים.

רומניה – ויזה לשנה

תשלום: 120 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 3,950 יורו בחודש (גבוה פי 3 מהשכר הממוצע ברומניה)

תנאים: הוויזה מיועדת לאנשים שאינם אזרחי האיחוד האירופי, וכדי להיות זכאים יש להציג ביטוח בריאות, היעדר תיק פלילי והוכחה להכנסה מחברה הפועלת מחוץ לרומניה. מחזיקי הוויזה שמשלמים מסים במדינה אחרת לא צריכים לשלם מסים ברומניה. עם זאת, העובדים הזרים לא יכולים לשהות במדינה ליותר מ-183 ימים רצופים לאורך תקופה של 12 חודשים רצופים.

ספרד - ויזה לשנה עם אפשרות להאריך לעד 5 שנים


מדריד, ספרד, צילום: גטי אימג מדריד, ספרד | צילום: גטי אימג'ס מדריד, ספרד, צילום: גטי אימג

תשלום: תלוי במדינת המקור, לרוב בסביבות 60 יורו

הכנסה מינימלית נדרשת: 2,334 יורו בחודש

תנאים: הוויזה הזו נכנסה לתוקף בפברואר 2023 ומעניקה לאזרחים של מדינות מחוץ לאיחוד האירופי הזדמנות לחיות ולעבוד בספרד לתקופה של עד חמש שנים. הוויזה הזו פתוחה לאנשים שעובדים מרחוק עבור חברות לא ספרדיות, הן שכירים והן עצמאים. עליהם להוכיח שיש להם ניסיון בתחום הרלוונטי. בני משפחה כמו ילדים ובני זוג מורשים להצטרף. הקלות מס יוענקו לנוודים הדיגיטליים המרווחים פחות מ-600 אלף יורו בשנה. הם יידרשו לשלם 15% מס בארבע השנים הראשונות של השהות במקום שיעור המס הרגיל של 24%.

טורקיה – ויזה לשנה

תשלום: עוד לא נקבע

הכנסה מינימלית נדרשת: 2,800 יורו בחודש

תנאים: בחודש שעבר הצטרפה טורקיה והשיקה ויזה משלה לנוודים דיגיטליים. משרד התרבות והתיירות הטורקי הקים לצורך העניין אתר מיועד שבו אפשר להגיש מועמדות. המועמדים צריכים להיות בגילי 21 עד 55. הם יכולים להיות ממרבית מדינות האיחוד האירופי וכן ממדינות כמו בריטניה, ארה"ב וקנדה. כמו כן עליהם להיות בעלי תואר אקדמי ובעלי חוזה עבודה.

תגיות