אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השקעות בראי גלובלי

"אנחנו מבינים שעלינו להיות עם האצבע על הדופק"

רועי בר־קט, מנהל אינטל קפיטל ישראל, אמר במשדר המיוחד של כלכליסט ו-Global X כי "ג'נרטיב AI עדיין לא השפיע עלינו באופן משמעותי אבל התחום משתנה מהר"

21.02.2024, 06:02 | מעין מנלה

"ראינו הרבה כסף נכנס לאקוסיסטם של הבינה המלאכותית. עשרות מיליארדי דולרים הושקעו ב־AI ב־2023, הן בתשתיות והן ביישומים. ראינו המון יישומים שמבוססים על ג'נרטיב AI אבל רבים מהם מאוד נישתיים, פתרונות קטנים שמספקים מעין ChatGPT עבור X. ככל שהטכנולוגיה מבשילה וככל שהאקוסיסטם מבשיל, נראה יותר מוצרים שלמים. לא רק לקחת AI עבור X אלא לפתור בעיה עסקית שלמה", כך אמרה עדי גוזס, שותפה ב־Entrée Capital, במסגרת פאנל בהשתתפות רועי בר־קט, מנהל אינטל קפיטל ישראל, בהנחיית ג'יימס ספיירו מ־Ctech, במשדר השקעות בראי גלובלי של כלכליסט ו-Global X.

לשאלה מהן הההשלכות הרגולטוריות או האתיות של הפיתוחים הטכנולוגיים בתחום ה־AI אמר בר־קט כי מדובר בפרטיות, הגנת זכויות יוצרים, הימנעות מהטיה — כולם תחומים חשובים. "ארגונים צריכים להיזהר מאוד לא להשתמש במודלים שאומנו על נתונים שנאספו מהאינטרנט ללא הבחנה, אלא במודלים שאומנו על מקורות מידע מאושרים", אמר. "אני חושב שנראה גם שיוצרי תוכן יקבלו קרדיט ואולי אפילו פיצוי כספי על שימוש, כך שמשתמשי פלטפורמות לא יצטרכו לדאוג לגבי הפרת זכויות יוצרים שלא במתכוון".

אחת הדוגמאות לכך היא הסטארט־אפ הישראלי Bria שמתמקד ספציפית בתמונות. "בנוסף לשליטה בדאטה שעליו המודל מבוסס ולאפשרות לוודא שהוא לא יכלול תמונות שחלות עליהן זכויות יוצרים או תמונות פוגעניות, אני חושבת שקיים גם נושא הייחוס. ייחוס זכויות יוצרים ליוצרי התוכן. Bria פותר את הבעיה הזו עם תמונות. השאלה היא כיצד זה יתפתח עם הזמן בכל מיני סוגים של יצירה, אמנויות ומוזיקה", אמרה גוזס.

בנושא אסטרטגיות ההשקעה והאופן שבו AI עשוי לשנות אותן, אמרה גוזס כי "מבחינת אסטרטגיית ההשקעה שלנו, אם נתייחס לשכבת היישומים, אני חושבת שהעיקר הוא היכולת לסנן את הרעש. ראינו הרבה רעש מסביב ל־AI. הכל הפך להיות מבוסס־AI או AI עבור משהו. אני חושבת שנראה שהרוחות יירגעו, וגם נראה יותר חדשנות שהיא מקצה לקצה".

באותו נושא אמר בר־קט כי "מבחינת תהליכי העבודה באינטל קפיטל, ג'נרטיב AI לא השפיע עלינו באופן משמעותי עד עכשיו. כלומר, אנחנו משתמשים בכמה כלים פה ושם, אבל התחום משתנה מהר מאוד. ולכן קשה להתחייב לדברים לטווח הארוך. אני חושב שהנקודה העיקרית עבורנו היא שאנחנו מבינים שעלינו להיות עם האצבע על הדופק. אנחנו יודעים על כמה קרנות שהטמיעו באופן אינטימי ועמוק למדי כמה מכלי ה־GenAI הקיימים, והם עושים זאת החל ממחקר שוק כללי ועד מציאת עסקאות, בדיקות נאותות והכנת תזכירי השקעה. אצלנו עדיין אין תלות בזה. אנחנו עדיין לא שם".

תגיות