בלעדי
דירקטוריון מבנה מראה למנכ"ל דודו זבידה את הדרך החוצה
על רקע ביצועיו המוצלחים בשנים האחרונות, דרש זבידה להגדיל משמעותית את שכרו לשנים הקרובות, דרישה שלא מצאה חן בעיני גורמים בדריקטוריון. גם העסקה לרכישת דסק"ש שניסה להוביל זבידה גרמה למתיחות בינו לבין הדירקטוריון, שחש כי העסקה נסגרה מאחורי גבו
קרע בצמרת אחת מחברות הנדל"ן הגדולות בישראל: דירקטוריון מבנה , הנסחרת בבורסה לפי שווי של כ־8 מיליארד שקל, ומנכ"ל החברה דודו זבידה נמצאים על מסלול התנגשות. ל"כלכליסט" נודע כי גורמים בדירקטוריון רוצים להראות לו את הדרך החוצה, בין היתר בשל דרישתו להגדיל משמעותית את שכרו לשנים הקרובות.
דרישתו של זבידה מגיעה על רקע ביצועיו המוצלחים בשנים האחרונות. השבוע הודיעה מבנה כי בעלי המניות לא אישרו באסיפה מדיניות תגמול מתוקנת שהגישה לאישור. בעל המניות הגדול בחברה הוא דוד פורר עם אחזקה של 17.8%. המוסדיים שמחזיקים בנתחים הגדולים בחברה הם מנורה מבטחים (10.1%) וכלל ביטוח (9.6%).
בנוסף, גם העסקה לרכישת דסק"ש שניסה להוביל זבידה גרמה למתיחות בינו לבין הדירקטוריון אשר חש כי המנכ"ל "סגר" עסקה מאחורי גבו והביא אותה לדיון רק לאחר שהגיע להבנות עם בעלי המניות המרכזיים בדסק"ש. עם זאת, זבידה אמר לגורמים שונים כי הביא את העסקה, שנבלמה בסופו של דבר, לדיון ראשוני בלבד. זבידה טוען בשיחות סגורות כי למרות הישגיו המשמעותיים במבנה, הדירקטוריון שבראשו עומד טל פורר, בנו של דוד פורר, אינו מעניק לו גיבוי.
זבידה מכהן כמנכ"ל מבנה מאז שנת 2014, וקודם לכן, החל מ־2012, כיהן כמנכ"ל החברה־הבת דרבן. בשנים שבהן כיהן כמנכ"ל מבנה ביצע זבידה מהפך משמעותי בחברה וזכה להערכה רבה מהגופים המוסדיים שעשויים לנסות ולהשאיר אותו בתפקידו. בסוף 2015 יצאה מבנה מידיו של אליעזר פישמן שהגיע לחדלות פירעון בשל חובות בהיקפים גדולים. זבידה ביצע כמה מהלכים פיננסיים אשר הצילו את החברה והפך אותה לאחת מחברות הנדל״ן המניב הגדולות בישראל.