אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השקעות בראי גלובלי

"יש הזדמנויות בשוק וצריך לקנות למרות החשש"

גת מגידו, שותפה מייסדת ומנכ"לית, פינסה קפיטל בית השקעות, הדגישה בפאנל במשדר המיוחד של כלכליסט ו־Global X כי "הכלכלה תצלח את המשבר". לדברי ניר מורוז, משנה למנכ"ל ומנהל אגף השקעות, מנורה מבטחים, "צפויה צמיחה גדולה מהסקטור הפרטי שישקיע בנכסים אלטרנטיביים"

21.02.2024, 06:12 | מאיה נחום שחל

"שוק המניות זול יחסית לשווקים בעולם ולמדדים האמריקאיים בגלל המצב הביטחוני. הלחימה בעזה כנראה תימשך וזה משהו שהשוק הכיל והסתגל אליו, אבל ישנה הגזרה הצפונית וצריך להסתכל על שני תרחישי קצה: החמרה ולחימה שיביאו לעוד ירידות בשווקים או הסדר מדיני שאולי יונח על השולחן", אמרה גת מגידו, שותפה מייסדת ומנכ"לית, פינסה קפיטל בית השקעות, בפאנל בכנס השקעות בראי גלובאלי של כלכליסט ו־Global X.

"אני חושבת שבמבט ל־12 חודשים קדימה, יש הזדמנויות בשוק הישראלי וצריך לקנות למרות החשש. חשוב להסתכל על התגובה של השוק להורדת דירוג האשראי. בתקופה האחרונה השקל עולה כשיש חשש ומתיחות ויורד כשיש שמועה עם נגזרת חיובית. בהסתכלות ארוכת טווח השקל הולך להתחזק והכלכלה תצלח את הדבר הזה". בפאנל, בהנחיית ירדן רוז'נסקי מכלכליסט, השתתפו גם ניר מורוז, משנה למנכ"ל ומנהל אגף השקעות, מנורה מבטחים, ושחר כהן, מייסד ושותף מנהל, Lucid Capital.

בתקופה האחרונה התרחשו כמה שינויים שמשנים את המצב. אתה חושב שזה פותח פתח להזדמנויות עבור משקיעים בשוק הישראלי?

ניר מורוז: "אנחנו מנהלים כספים ארוכי טווח — פנסיה וביטוח — וכבר מעל 54% מהנכסים שלנו מושקעים בחו"ל בשוק הסחיר והלא סחיר. נקודה מעניינת היא הרפורמה של האג"ח המיועדות. באוקטובר 2022 המדינה הפסיקה להנפיק אג"ח מיועדות חדשות ושלחה אותנו לנהל את ההשקעות בסל אג"ח מיועדות בהתאם לאלוקציה (הקצאה) ולמבנה התיקים האחרים שלנו וזה מכניס הרבה מאוד כסף לשוק. עד 2036 יהיו פדיונות של כ־550 מיליארד שקל של אג"ח מיועדות שהגופים המקומיים צריכים להשקיע בשוק. חלק ילך לחו"ל אבל לא מעט לישראל. ב־2024 אנחנו מצפים שכ־55 מיליארד שקל נוספים יושקעו בשווקים וחלק גדול מזה בישראל. יש לזה השפעה גדולה על השוק וזה גורם מאזן בתקופות קשות של משבר כמו עכשיו, ובתקופות של צמיחה, ריבית יורדת ושווקים עולים, יש את הכסף הזה שזורם לשוק ועלול ליצור עיוותים לא קטנים, שלא לומר בועות וזה נושא שצריך לחשוב עליו".

האם וול סטריט בבועה?

שחר כהן: "מתחילה להיווצר בועה, למשל בחלק מהספקיות של אנבידיה, ומניות השבבים מתחילות להתחמם. המחירים יקרים בצדק, אנחנו נכנסים למחזור אימוץ טכנולוגי שלא היה כמוהו מאז מהפכת המובייל, כ־90-80 מיליארד דולר השקעות השנה בג'נרטיב AI. במהפכת הדוט־קום ראינו אימוץ טכנולוגי, אבל היו כ־500 לקוחות שקנו את הנתבים ופה יש 5-4 לקוחות, שהם הלקוחות הגדולים של אנבידיה. מייסד ומנכ"ל מטא מארק צוקרברג אמר שהם שהולכים לקנות 350 אלף שבבים מאנבידיה ועוד 250 אלף שבבים מיצרנים אחרים, מדובר בכ־30 מיליארד דולר בשנה".

AI זה שינוי דרמטי גורף או משהו שמטא, גוגל והגדולות ייקחו את כל הרווחים?

שחר כהן: היכולת להקים תשתית לג'נרטיב AI שמספקת את המהירות ולעמוד בקצב תהיה משחק של אמזון, גוגל, מיקרוסופט ואולי עוד אחת־שתיים שאנבידיה נותנת להן גב. על זה תבוא שכבת האפליקציות ובניגוד למהפכת הענן שהיטיבה מאוד עם הסטארט־אפים, מהפכת הג'נרטיב AI מיטיבה עם שחקניות התוכנה הקיימות כמו WIX, NICE ו־Adobe שייהנו ממנה. השאלה אילו חברות יהיו בצד המנצח מלבד השחקניות הענקיות שייקחו 95% מהקופה בעולמות של תשתית ומודלים".

הרבה מהפנסיות של הישראלים נמצאות בכל מיני סוגי נכסים, איפה אתם מאתרים היום את ההזדמנויות כשאתם מסתכלים על כלכלת ארצות הברית?

ניר מורוז: "בסקטור הפיננסים אנחנו מזהים שתי תמות. האחת היא של בנקים מובילים להשקעות, כשההערכה היא שב־2024 הם יהיו המנצחים הגדולים. תמה שנייה היא ניהול נכסים אלטרנטיביים. הצמיחה הגדולה שצפויה בשנים הבאות היא מהסקטור הפרטי שישקיע בנכסים אלטרנטיביים".

כשמסתכלים על אפשרויות ההשקעה שעומדות בפני הלקוחות שלך, מה מנחה אותך?

גת מגידו: "הריבית תרד ב־2024 יותר לאט ויותר מאוחר ממה שציפו. זה מאריך את הסייקל של חברות להתמודד עם עלויות מימון גבוהות, ומעלה את הצורך לסלקטיביות. יש הזדמנות לצאת מקרנות כספיות ומזומן ולהבין שיש תשואה שוטפת לקבל ועם הזמן הריבית תרד ויהיו גם רווחי הון. בעולם המניות בישראל יש הרבה מאוד חברות שמסתכלות גלובאלית, ואלה המקומות שצריך להסתכל עליהם. לחפש חברות עם הנהלות חזקות, גמישות פיננסית ויכולת להתמודד עם הדבר הזה ולפעמים לנצל אותו".

ישראלים מגלים אובססיה לנדל"ן, שוק שנחבט קשות בגלל ריבית גבוהה. מה צפוי קדימה?

ניר מורוז: "צריך להסתכל על תתי־הסקטורים גם בנדל"ן. הסקטור שסובל הכי הרבה בעיקר בחו"ל זה סקטור המשרדים. סקטורים של לוגיסטיקה במסחר אונליין בצמיחה גדולה וסקטור הדיור להשכרה ימשיך לפרוח. בסקטור בוני הבתים יש חברות חזקות ויש מחסור של 1.5 מיליון יחידות דיור בארצות הברית ויש לו הרבה מקום לעלות. בנושא התחדשות עירונית, חברות שיש להן מתחמים גדולים יעשו טוב בעתיד ומרכזים מסחריים פועלים טוב בכל מקום, בטח של החברות הגדולות וכל בנייני המשרדים שנמצאים במקומות מבוקשים. בישראל חושבים שהסקטור הזה ימשיך להיות אמיד".

תגיות