אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

Climate Awards

הזוכה במקום הראשון: NitroFix הפועלת לייצר אמוניה ממים ואוויר בלבד

NitroFix שהוקמה על ידי אופירה מלמד, מיטל אלון ויהודה בורנשטיין, היא הזוכה הגדולה באירוע הגמר של תחרות Israeli Climate Awards של דוראל וכלכליסט. החברה, שגברה על עשרות חברות אחרות שנרשמו לתחרות, פועלת לייצר אמוניה בצורה נקייה לחלוטין - ללא פליטות פחמן מזהמות

26.07.2023, 12:37 | מאיה נחום שחל

הזוכה במקום הראשון בתחרות Israeli Climate Awards של דוראל וכלכליסט היא חברת Nitrofix (ניטרופיקס), העוסקת בחקלאות ואנרגיה ירוקה ופועלת ליצור אמוניה ממים ואויר - ללא פליטות פחמן מזהמות. ניטרופיקס הוקמה על ידי אופירה מלמד (המשמשת כיום כמנכ"לית) מיטל אלון ויהודה בורנשטיין והיא גייסה עד כה 3.6 מיליון דולר.

בעקבות זכייתה בתחרות, תזכה החברה במספר פרסים: פרס כספי בסך 50 אלף שקל, קרדיט לפרסום בכלכליסט בהיקף של 50 אלף שקל, פרס נוסף בגובה 50 אלף דולר לביצוע פיילוט של הטכנולוגיה של החברה באתרים של דוראל בכל העולם, שעות ייעוץ ממשרד עורכי הדין פרל כהן ואפשרות להשקעה אסטרטגית של דוראל טק אנרג'י ונצ'רס. בנוסף, הזוכה במקום הראשון קיבל מדליה שהפיקה חברת הליוס (Helios) במיוחד לתחרות בעזרת טכנולוגיה ירוקה שפיתחה לייצור ברזל באופן נקי יותר וזול יותר.



עשרות חברות נרשמו לתחרות, כאשר 15 פיינליסטים נבחרו לשלב ה"פיצ'ים" מול חבר השופטים, ורק חמש חברות העפילו לגמר הגדול של התחרות, שביקשה לפנות לסטארט-אפים חדשים בתחומי האנרגיה והאקלים, מתוך מטרה לאתר את הבשורה הגדולה הבאה של ההייטק הישראלי במאבק במשבר האקלים.

אלה השופטים בתחרות רועי פורמן, מנכ"ל דוראל אנרג'י טק ונצ'רס, שירה אטינג מ־Vintage Investment Partners, לורי מנוד, שותפה ב־At One Ventures, אלחנדרו סולה, סמנכ"ל השקעות של Tech Energy Ventures, אניל אכיוטה, מנהלTDK Ventures, פרופ' יאיר עין־אלי מהפקולטה למדע והנדסה של חומרים בטכניון, מורן חביב, מנהלת חדשנות אסטרטגית במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, דרור טופף, ראש אסטרטגיה וחדשנות בבנק לאומי, חנן ברנד, סמנכ"ל ומנהל חטיבת ההזנק של רשות החדשנות, נועם סוננברג, מנהל PLANETech, איריס טן הבה, ראשת תחום המדע ב־Extantia Capital, ליסיה בכר מנוח, שותפה ב־Catalyst, יעל אלרואי, שותפה, ויולה ונצ'רס, ד"ר גדעון פרידמן, המדען הראשי במשרד האנרגיה, ליאת בוקאי חזות, מנהלת תחום ההשקעות האלטרנטיביות, כלל ביטוח לכתבה המלאה


פרט לניטרופיקס עלתה לגמר גם חברת סולור (SolOr) המפתחת תהליך כימי וטכנולוגיה ייחודית לייצור "צבע סולרי" באופן שיאפשר מימוש ישיר על גבי פלטפורמות שונות על רצפת הייצור בתעשייה המסורתית. המטרה היא ייצור של חשמל נקי במרכז העיר ללא תלות ברשת החשמל תוך שימוש דואלי בשטחים הקיימים.

פיינליסטית נוספת היתה קריאטרה (CRIATERRA) המפתחת טכנולוגיה בשם BioGeo Agglomerated Stone שנועדה ליצור מוצרי בנייה אקולוגיים תוך חיסכון של 90% מאנרגיית היצור, 86% מפליטות הפחמן ו-30% מהאנרגיה לחימום וקירור מבנים.

על פי החברה, תחליף בטון חזק ומבודד, ללא שימוש בכבשן ועם הרבה פחות פליטת מזהמים, יכול ליצור מוצרי בנייה עם אפס פליטות פחמן דו-חמצני, וזאת תוך השגת 100% חוזק מבני של בטון ו-600% בידוד תרמי.

עוד מתמודדת בגמר היתה ננוסנט (NanoScent) המייצרת פתרונות לבקרת איכות בקווי גז ומימן, באמצעות חיישנים לזיהוי מולקולות בריכוזים נמוכים. מטרת החברה היא לסייע במניעת ההתחממות הגלובלית.

הפיינליסטית האחרונה בגמר היתה חברת בומבנטו (Bomvento) המפתחת פיתרון כלכלי לפירוק גזי חממה מהאטמוספירה בהיקפי ענק. הפתרון מיושם על גבי טורבינות רוח שמייצרות חשמל ירוק ובמקביל מנקות את האוויר שמניע אותן מגזי החממה. המטרה היא מניעת נקודת אל חזור בהתחממות הגלובלית באמצעות פירוק של מאות מיליוני טונות גזי חממה בשנה.

חמישיית הגמר בתחרות Israeli Climate Awards, צילום: יריב כץ חמישיית הגמר בתחרות Israeli Climate Awards | צילום: יריב כץ חמישיית הגמר בתחרות Israeli Climate Awards, צילום: יריב כץ

"אחרי השבוע המטלטל שעבר עלינו, יש משהו אופטימי באירועים מהסוג הזה", אמרה מנכ"לית כלכליסט נועה תמיר. "מעל הכל יש לנו כדור שאנחנו חיים עליו, ובתוכו אנחנו צריכים להמשיך לחיות. אנחנו מרגישים את העלייה בטמפרטורות ומבינים שיש לכך השלכות, אבל כבני אדם אנחנו עסוקים ביומיום, ואם לא נדע לעשות זום אאוט מעל הכל, להסתכל על הדברים ברמה העולמית ולהתחיל לעבוד על כל הנזקים שהאנושות גרמה לכדור הארץ, לא נוכל להמשיך לחיות כאן".

לדברי תמיר, "בחודשים האחרונים נחשפתי להמון סטארט-אפים שפעילים בתחומים שהולכים לשפר את העולם, להפחית את הפחמן ולטפל בהתחממות הגלובלית. זה מעורר אופטימיות להבין שדרך טכנולוגיה ויצירת רעיונות חדשים אפשר לפתור בעיות עולמיות מהותיות שיכולות להיות קריטיות לנו כאנושות. אסיים עם מסר אופטימי שלא נתייאש ונמשיך לפעול נגד כל הדברים הרעים שמתרחשים".


תגיות