אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש אישר את חלוקת הדיבידנד באגד - קיסטון ושותפיה יקבלו 276 מיליון שקל מייסדי קרן קיסטון, בעלת השליטה באגד. מימין: גיל דויטש, רוני בירם ונבות בר | צילום: שי שברו

ביהמ"ש אישר את חלוקת הדיבידנד באגד - קיסטון ושותפיה יקבלו 276 מיליון שקל

לאחר שניתנה הסכמת משרד התחבורה, אישר ביהמ"ש את הפחתת ההון העצמי בחברת האוטובוסים - צעד שמאפשר את ביצוע החלוקה; מייסדי אגד יקבלו סכום של 184 מיליון שקל

31.03.2024, 13:21 | עדיאל איתן מוסטקי

בית המשפט המחוזי בתל אביב (המחלקה הכלכלית) אישר את הבקשה של אגד להפחתת הון של 350 מיליון שקל - צעד שיאפשר חלוקת דיבידנד לבעלי המניות.

המשמעות בפועל היא שבעלת השליטה באגד, קרן קיסטון, יחד עם עם קרנות המורים והגננות יקבלו דיבידנד בגובה 276 מיליון שקל - מייסדי אגד יקבלו 184 מיליון שקל.

ההחלטה ניתה בשבוע שעבר (ה') על ידי השופטת סיגל יעקבי ולפיה החלוקה תבצע תוך 90 יום. הפחתת ההון מצטרפת לדיבידנד נוסף שחילקה אגד בגובה 110 מיליון שקל בסוף 2023, כך שסך הדיבידנד שחולק מטעם החברה יעמוד על 460 מיליון שקל.

ביוני 2023 הגישה אגד, שנרכשה רק שבעה חודשים טרם לכן על ידי קרן התשתיות קיסטון, בקשה למשיכת דיבידנד של 500 מיליון שקל מההון העצמי של החברה - סכום המשקף 70% מההון. משררד התחבורה התנגד לבקשה, בין היתר בשל חשש כי הפגיעה בהון תוביל לפגיעה באיכות וברמת השירות שהחברה תוכל לספק לנוסעים.

בפברואר הגישו משרד התחבורה ואגד הודעה משותפת לפיה הסכום בבקשה יפחת ל-350 מיליון שקל, והמרד יבטל את התנגדותו לחלוקה. ההסכמות הובילו להחלטת בית המשפט כאמור.

בשבוע שעבר פורסמו הדוחות השנתיים של קיסטון. ההכנסות התזרימיות של נכסי הקרן עמדו ב-2023 על 253 מיליון שקל, שיפור של 16% ביחס לשנה שקדמה לה. עיקר העלייה בהכנסות נבעה ממגזר ייצור החשמל בגז טבעי: לקיסטון אחזקות בשלוש תחנות כוח פרטיות בישראל: IPM, חגית ורמת חובב. במהלך שיחה עם המשקיעים שנערכה לאחר פרסום הדוחות הודיעה החברה כי היא נערכת לרכישת 40% המניות הנותרות באגד – בהתאם לאופציית רכישה שקיבלה בעסקת הרכישה.


תגיות