אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי שתדיראן נסוגה: רימון רוכשת 50% מפח תעש מאשקלון מימין: מנכ"ל רימון יוסי אלמלם ואהרון שפירא | צילום: דוד מוסקוביץ

בלעדי

אחרי שתדיראן נסוגה: רימון רוכשת 50% מפח תעש מאשקלון

פח תעש מפתחת טכנולוגיות ומוצרים לטיפול באוויר, תחום סינרגטי לפעילות של רימון. העסקה, שתלויה בבדיקת נאותות, משקפת לפח תעש שווי של 200 מיליון שקל, 45% יותר מהשווי שלפיו משה ממרוד היה אמור לרכוש את השליטה בה ב־2020

16.04.2024, 06:02 | גולן חזני

אקזיט בתנאים משופרים : בשבוע שעבר דיווחה חברת תשתיות המים והחשמל רימון, שנסחרת בתל אביב לפי שווי של מיליארד שקל, על עסקה לרכישת 50% ממניות חברה ישראלית הפועלת בתחום טכנולוגיות ומוצרים לטיפול באוויר, תמורת 100 מיליון שקל, מה שגוזר לחברה המדוברת שווי של 200 מיליון שקל. כעת כלכליסט חושף כי החברה הנרכשת היא חברת פח תעש מאשקלון.

פח תעש ערכה היכרות עם שוק ההון ביולי 2020 כאשר נחתם הסכם לרכישת השליטה (70%) בה בידי קבוצת תדיראן של משה ממרוד תמורת 100 מיליון שקל; אך ממרוד ביטל את העסקה חודשיים לאחר מכן. ההסכם שבוטל גזר לפח תעש שווי של 142 מיליון שקל. כלומר, השווי בעסקה מול רימון גבוה ב־45%. לפי רימון, סכום הרכישה הסופי יותאם להון החוזר של החברה, והעסקה תלויה בבדיקת נאותות.

בעלי פח תעש, שהוקמה לפני 50 שנה, הם השותפים אהרון שפירא ואבי כהן. מחזור ההכנסות השנתי שלה עומד על כ־300 מיליון שקל, והיא צמחה באמצעות רכישות של חברות־בנות בהן מגדלי קרור, ירושלמי, אסא קרור, זוקוטק ושבח. רימון אמורה לרכוש את חלקו של שפירא בחברה וכהן ישאר וינהל אותה. בנוסף שפירא יוכל למשוך מהקופה מענק של 20 מיליון שקל לפי נתוני ה־EBITDA של החברה בשנים 2027-2025.

רימון, שמוחזקת בידי תאגיד גרנות של הקיבוצים והמנכ"ל יוסי אלמלם, תרכוש את הפעילות של פח תעש בעוד הנדל"ן שלה יופרד לחברה אחרת. רימון קיבלה אופציה לרכוש את חברת הנדל"ן בעתיד. בנוסף, רימון חתמה על בלעדיות עד אוגוסט הקרוב, ועד אז לא תוכל פח תעש לנהל מו"מ עם גורם אחר.

התחום שבו פעילה פח תעש הוא במידה רבה משלים וסינרגטי לפעילותה של רימון, והוא כולל פתרונות לטיפול באוויר ובאוורור תעשייתי עבור תעשיות מתקדמות. בין לקוחותיה: התעשייה האווירית, אלביט, מיקרון, נטפים, אורמת, נילית ואלקטרה. נראה כי הרכישה עניינה את רימון מאחר שהיא צפויה להכניס אותה לתחום התשתיות למרכזי נתונים (דאטא סנטרס) שצומח במהירות לאור הביקוש לבינה מלאכותית. בנוסף תחזק הרכישה את פעילות רימון בתחום המים והאנרגיה, לאור מגוון הלקוחות של פח תעש, ותאפשר לה להעניק פתרון כולל ללקוחות.

רימון שהונפקה ביולי 2021 לפי שווי של 1.25 מיליארד שקל נסחרת כיום לפי שווי נמוך יותר של כמילארד שקל. היא פועלת בתחום ביצוע פרויקטים של תשתיות מים, בעיקר מערכות הובלת מים, ביוב ותחנות שאיבה, ייצור חשמל בטכנולוגיות מגוונות, ואגירת חשמל. בנוסף, פעילה החברה בפרויקטים של חלוקת גז טבעי בלחץ נמוך.

תגיות