אחרי שצבר 100 מיליון שקל בחמש שנים: זבידה במגעים לחידוש החוזה שלו במבנה
מנכ"ל חברת הנדל"ן המניב מקיים מו"מ אינטנסיבי מול הדירקטוריון; זבידה הוא מהמנהלים המתוגמלים במשק - ב־2021 עמדה עלות שכרו על 6.5 מיליון שקל
במקביל לכך שדודו זבידה, מנכ"ל מבנה, מוביל מהלך למיזוג של חברת הנדל"ן המניב עם דסק"ש, הוא גם מקיים משא ומתן שנוגע לו אישית. ל"כלכליסט" נודע כי בימים אלו זבידה מצוי בעיצומו של משא ומתן אינטנסיבי מול דירקטוריון החברה, שבראשו עומד טל פורר, בנו של בעל המניות הגדול בחברה דוד פורר (18.7%), בנוגע לחידוש החוזה שלו כמנכ"ל החברה, שמסתיים בקרוב. עיקר המגעים נסובים סביב חבילת התגמול של זבידה. ליתר דיוק, עיקר המגעים נסובים על התגמול ההוני שיקבל. כלומר, אופציות ומניות, ולא על השכר הקבוע.
מבחינה טכנית, זבידה אינו עובד של החברה, שכן הוא מעניק לה שירותי ניהול באמצעות חברה פרטית שבבעלותו (חברת ארנק). הוא מכהן כמנכ"ל מאז שנת 2014, כשעוד קודם לכן, החל מ־2012, הוא כיהן כמנכ"ל החברה־הבת דרבן. תנאי כהונתו של זבידה עודכנו בפעם האחרונה ב־2016. שכרו החודשי, כלומר דמי הניהול שמשולמים לחברה הפרטית שבבעלותו, עומדים על 220 אלף שקל בחודש, צמוד למדד. כמו כן, הוא זכאי לבונוס שנתי וכן לתגמול הוני. בין היתר, לאחר השלמת המיזוג שיצר את קבוצת מבנה, בין כלכלית ירושלים לחברות־הבנות שלה מבני תעשייה ודרבן, זבידה קיבל אופציות בשווי כלכלי של 14 מיליון שקל.
זבידה הוא מהמנהלים המתוגמלים במשק. ב־2021 עמדה עלות שכרו על 6.5 מיליון שקל. ב־2020 עמדה עלות שכרו על 14 מיליון שקל והוא תפס את המקום החמישי בקרב המנהלים של החברות במדד ת"א 125. בסה"כ, בחמש השנים האחרונות עלות שכרו הכוללת של זבידה הסתכמה ביותר מ־100 מיליון שקל.
בשנים שבהן זבידה מכהן כמנכ"ל מבנה הוא הפך אותה מחברה רעועה פיננסית עם שווי שוק של 750 מיליון שקל, לחברה עם מינוף נמוך ובעלת שווי שוק של 8.5 מיליארד שקל.