אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
“שווי הנכסים של המוסדיים יטפס ל־1.4 טריליון דולר" איתי אלנתן, שותף מנהל ומנכ"ל לידר הון פרטי: שליש מהמוסדיים בעלי חשיפה גדולה לחברות הטכנולוגיה" | צילום: ריב כץ

Israel Private Markets

“שווי הנכסים של המוסדיים יטפס ל־1.4 טריליון דולר"

את הדברים אמר איתי אלנתן מלידר הון פרטי בכנס Israel Private Markets של לידר הון פרטי, בעת שהציג תחזית לסוף העשור על השווי הכולל של הנכסים תחת ניהול המשקיעים המוסדיים בישראל

20.07.2023, 06:00 | ג'יימס ספיירו, Ctech

"התמ"ג הישראלי לנפש צמח ב־30 השנים האחרונות פי ארבעה. ההשקעות העולמיות בסקטור הטכנולוגיה בישראל הן בגובה רבע מהסכום הכולל באירופה, והשקעות ההון סיכון בישראל הן הגבוהות ביותר ביחס לאוכלוסייה בכל המדינות הללו", אמר איתי אלנתן, שותף מנהל ומנכ"ל לידר הון פרטי, בכנס Israel Private Markets שהתקיים השבוע בתל אביב. הכנס, שבו השתתפו אנשי מקצוע מישראל וממדינות אחרות, התמקד בקשרים בין משקיעים ומנהלי קרנות השקעה פרטיות, נטוורקינג ושיתוף תחזיות ארוכות טווח לשווקים, זאת על רקע אי־הוודאות בעידן הנוכחי.

לידר הון פרטי מתמחה בגיוס הון לקרנות השקעה פרטיות, לעסקאות ישירות וניהול מערכת של שותפויות השקעה למשקיעים מוסדיים ופרטיים בעלי הון גבוה. החברה הוקמה ב־1991 וצמחה לאורך השנים עד להפיכתה לבנק ההשקעות הגדול ביותר בישראל.

"כשליש מהמשקיעים המוסדיים בישראל הם בעלי חשיפה גדולה לחברות הטכנולוגיה", אמר אלנתן. "2021 ואחריה 2022 היו שנות שיא בהתחייבויות לקרנות הון סיכון וקרנות צמיחה המתמקדות בחברות טכנולוגיה. ההתחייבויות למנהלי הצמיחה הכלכלית היו משמעותיות בשנים האחרונות".

אלנתן גם נשא את נאום הפתיחה בכנס, תחת הכותרת "ההתפתחות של שוק ההשקעות הפרטיות בישראל — עדכוני פורטפוליו, מגמות ותחזיות". הוא התייחס בדבריו לתפקודה של התעשייה כמכלול במהלך שנה סוערת, סיפק עדכונים על תיקי ההשקעות ומגמות, ושיתף בתחזיות לעתיד. לפי לידר הון פרטי, חוסר ודאות בטווח הקצר עדיין עשוי להוביל לצמיחה בטווח הארוך, זאם אם יטפלו באתגרים בצורה זהירה.

"התחושה שלנו, בהתבסס על שיחות עם משקיעים ישראלים, היא שהם נמצאים בשלב שבו "הם מוכנים לצמצם את כמות מנהלי קרנות ההשקעה להם יש חשיפה בתיק ובמקביל להעמיק את הקשר עם אלו איתם יבחרו להישאר. משמע, יותר הון למספר קטן יותר של מנהלים", הוסיף.

בין 2019 ל־2022 המספר הממוצע של קשרים שונים בין משקיעים לכל קרן השקעות פרטית זינק מ־58 ל־82, עלייה המצביעה על כך שהישראלים מסתכלים החוצה למדינות אחרות כדי ליצור קשרים. "אנחנו עדיין רואים שיפור כי תמיד יש מקום לעוד קשרים", אמר.

מאז הוקמה, ניהלה לידר שוקי הון גיוסי חוב והון של מעל 100 מיליארד דולר. היא נבחרה להוביל שיעור משמעותי מההנפקות הציבוריות הראשונות בשוק המקומי, הנפקות גדולות של חברות ישראליות מחוץ למדינה וגיוס הון פרטי של החברות המשמעותיות ביותר בתעשייה.

הלקוחות של החברה כוללים משקיעים מוסדיים בישראל, החברות הגדולות ביותר במשק הישראלי, בנקים, גופים ממשלתיים, קרנות פנסיה וחברות ביטוח, ומנהלי קרנות פרטיים בישראל וברחבי העולם.

הכנס התקיים בתקופה סוערת הן בזירה הישראלית המקומית והן בעולם, שכן השווקים נאלצים לנווט בעולם שמתאושש ממגפת הקורונה, מלחמה מתמשכת באירופה, משבר יוקר מחיה גובר, ובישראל מחאות נגד ההפיכה המשטרית המשבשות את החיים. למרות זאת, יש תקווה שהשווקים יוכלו להתמודד עם התקופה המאתגרת הזו באופן שיוביל להטבות ארוכות טווח בשנים הבאות.

"הנכסים תחת ניהול של משקיעים מוסדיים המשיכו לגדול משמעותית בעשור האחרון. נרשמה ירידה קלה ב־2022, אך אנחנו מרחיבים משמעותית את קצב הצמיחה בשנים הבאות, ועד סוף העשור השווי הכולל של נכסים תחת ניהול של המשקיעים המוסדיים בישראל יטפסו ל־1.4 טריליון דולר", סיכם.

תגיות