ריקול הסלמונלה מחק 293 מיליון שקל מרווחי שטראוס ב-2022
קבוצת המזון רשמה בשנה החולפת צמיחה של 8.6% בהכנסות ל-9.5 מיליארד שקל, אך הרווח הנקי צלל ב-72.9% ל-174 מיליון שקל; באפריל ביצעה שטראוס ריקול ענק לכל מוצרי שוקולד עלית וסגרה את מפעל הממתקים בעקבות גילוי סלמונלה, ובאוגוסט חזרה לפעילות ייצור הדרגתית
שטראוס מסכמת שנה סוערת, שבה נאלצה להשבית את אחד ממפעליה לצד השפעות שליליות מהמלחמה באוקראינה. ריקול הענק בעקבות גילוי סלמונלה במוצריה הוביל את שטראוס לצניחה ברווח בשנה החולפת.
קבוצת המזון והמשקאות השנייה בגודלה בישראל פירסמה היום את דוחות 2022, שבה צמחו הכנסותיה ב-8.6% ל-9.5 מיליארד שקל. הרווח הנקי נפל ב-72.9% ל-174 מיליון שקל.
שטראוס ציינה כי הריקול והשבתת המפעל גררו פגיעה של 482 מיליון שקל במכירות ופגיעה של 293 מיליון שקל ברווח הנקי. החברה לא תחלק דיבידנד עבור שנת 2022 - בגין שנת 2021 חילקה שטראוס דיבידנד בהיקף של 290 מיליון שקל.
הפגיעה ברווח לא מפתיעה, כיוון שכבר בנובמבר פירסמה שטראוס אזהרת רווח לפיה היא צופה שהמשבר יפגע ברווחיה השנתיים בהיקף של 290 עד 310 מיליון שקל.
בחודש אפריל 2022 הודיעה ענקית המזון על ריקול של כלל מוצרי שוקולד עלית וסגירה של מפעל הממתקים והשוקולד שלה בנוף הגליל, בעקבות גילוי חיידק הסלמונלה בקו ייצור במפעל. זאת חודשים ספורים אחרי שמנהל המזון והתרופות האמריקאי איתר סלמונלה בחומוס במפעל של שטראוס בארצות הברית.
בחודש אוגוסט, ארבעה חודשים לאחר סגירת המפעל, אישר משרד הבריאות לשטראוס לחזור בהדרגה לפעילות הייצור בו, זאת לאחר שביצעה עבודות תשתית שעלו 22 מיליון שקל, במטרה לשפר את איכות ובטיחות הייצור במפעל. שטראוס ציינה בדוחות כי נכון להיום, קווי הייצור במפעל חזרו לפעילות מלאה.
החברה החלה לשווק את מוצרי מפעל הממתקים החל מנובמבר האחרון באופן הדרגתי, ובכל חודש מחזירה לשיווק מוצרים נוספים. שטראוס ציינה כי בחלק מהקטגוריות היא כבר החזיקה לעצמה את נתח השוק שהיה לה לפני הריקול וסגירת המפעל.
במקביל לאירוע הסלמונלה, התמודדה שטראוס בשנה החולפת עם משבר האספקה הגלובלי שהחל בתקופת הקורונה והתגבר בעקבות המלחמה באוקראינה שהזניקה את מחירי האנרגיה. המשבר הוביל להתייקרות הסחורות וחומרי הגלם ופגע בתעשיית המזון.
לקראת סוף השנה, בנובמבר 2022, הודיעה שטראוס על החלפת המנכ"ל גיורא בר דעה בשי באב"ד, שנכנס לתפקיד בדצמבר.