אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסמארטפון שהתחפש: אסוס מעתיקה מעצמה ומשיקה Zenfone חדש אסוס Zenfone 11 ultra | איתי שמושקוביץ

בדיקה

הסמארטפון שהתחפש: אסוס מעתיקה מעצמה ומשיקה Zenfone חדש

היצרנית הטייוואנית משנה כיוון: במקום לדבוק בסמארטפונים עם מסכים קטנים, היא מציגה את Zenfone 11 Ultra - מכשיר דגל עם מסך גדול, מעבד חדש ושפע של זיכרון. למעשה, היא כבר הציגה לא מזמן מכשיר דומה מאוד תחת שם אחר

16.03.2024, 08:00 | איתי שמושקוביץ

בסדרת סרטי סופרמן זה נראה לא ברור והפך לבדיחה: עם משקפיים זה העיתונאי קלארק קנט ובלי משקפיים זה סופרמן, אבל אף אחד מסביב לא קולט את הדמיון החשוד.

אסוס מנסה לעשות טריק דומה: רגע (או חודש, ליתר דיוק) אחרי שהשיקה את ROG Phone 8 Pro, מכשיר הדגל שלה בסדרת הסמארטפונים שמיועדת לגיימרים, היא מוציאה את Zenfone 11 Ultra. מה הקשר לסופרמן? זה נראה כמעט בדיוק אותו מכשיר, רק בשם אחר. לפני רגע (או חודש) תהיתי בסקירה של ה-ROG 8 מה בעצם הופך אותו למכשיר לגיימרים, אם המפרט שלו דומה לזה של הגלקסי S24 אולטרה, והנה אסוס עצמה מוציאה מכשיר שלא פונה לגיימרים, אבל עם מפרט דומה מאוד, ממדים דומים, עיצוב טיפה שונה של המצלמות בגב המכשיר וגם ערכת נושא שונה של התפריטים וקיצורי הדרך. באסוס טוענים שיש הבדלים, אבל בפועל הם מינוריים - קצת כמו להרכיב משקפיים ולהסיר אותם.

מבחינת סדרת ה-Zenfone מדובר בשינוי משמעותי: אסוס הקפידה עד עכשיו להשאיר את המכשירים בממדים קטנים, עם מסך שקטן מ-6 אינץ' - בניגוד למגמה בשוק, של מסכים שהולכים וגדלים. נראה שבחברה הבינו שה-ROG 8 יכול להיות אטרקטיבי גם לקהל הרחב, ולא רק לגיימרים, הפנימו שיש משהו במשפט הידוע If you can't beat them, join them והחליטו לשנות גישה. חצי שנה בלבד אחרי הזנפון 10, שמציע מסך בגודל 5.92 אינץ' בלבד, מגיע דגם 11 וכדי להצדיק את חציית הרף של 6 אינץ' הוסיפו לשם אולטרה. אז איך המכשיר החדש?

מימין: ה-ROG 8 של אסוס; משמאל: ה-Zenfone 11 Ultra. הבדלים קלים מאוד, איתי שמושקוביץ מימין: ה-ROG 8 של אסוס; משמאל: ה-Zenfone 11 Ultra. הבדלים קלים מאוד | איתי שמושקוביץ מימין: ה-ROG 8 של אסוס; משמאל: ה-Zenfone 11 Ultra. הבדלים קלים מאוד, איתי שמושקוביץ

עיצוב ומבנה: מכשיר גדול וכבד

איך מבדילים בין ה-ROG 8 שמיועד לגיימרים וה-Zenfone 11 אולטרה שפונה לקהל הרחב? ההבדל הבולט ביותר הוא עוד לפני שמוציאים אותם מהקופסה: ה-ROG מגיע במארז גדול ומוגזם, הרבה מעבר לממדים של סמארטפון, ואילו הזנפון מגיע באריזה קטנה וקומפקטית, כמו מכשירי הדגל של המתחרים. כן, זה אומר גם שהערכה לא כוללת מטען.

הזנפון 11 הוא מכשיר גדול: עם מסך בגודל 6.78 אינץ' הוא שונה מאוד מהדגמים הקודמים והקטנים בסדרה. זה בא לידי ביטוי גם במשקל, שמגיע לכ-220 גרם והופך אותו למכשיר כבד.

המסך שטוח, נמתח מקצה לקצה עם מסגרת דקיקה סביבו ועינית קטנה למצלמת הסלפי. כפתור ההפעלה ומקשי הווליום נמצאים מימין, צד שמאל ריק ובתחתית יש את אותו סידור כמו ב-ROG 8 - שקע אוזניות סטנדרטי (אסוס לא מוותרים עליו כל כך מהר), רמקול, מגש לכרטיס SIM ושקע טעינה שנדחק לפינה השמאלית.

בגב המכשיר יש בליטה גדולה עבור עדשות המצלמה, שגם היא דומה לזו של ה-ROG, עם הבדל קל בעיצוב.

המסך מוגן על ידי גורילה ויקטוס 2, גב המכשיר עשוי גם הוא זכוכית (אבל לא מרגיש חלקלק) והזנפון עומד בתקן IP68, שאמור להבטיח עמידות טובה למים ואבק, כולל טבילה במי ברז למשך 30 דקות בעומק של עד 1.5 מטר. ליתר ביטחון, יש בערכה גם מגן בסיסי למכשיר.

כל צבעי ה-Zenfone. בארץ נוכל לבחור כחול או שחור, אסוס כל צבעי ה-Zenfone. בארץ נוכל לבחור כחול או שחור | אסוס כל צבעי ה-Zenfone. בארץ נוכל לבחור כחול או שחור, אסוס

חומרה: מעבד מהיר ושפע של זיכרון

אסוס משתמשת במעבד החדש ביותר של קוואלקום, סנאפדרגון 8 דור 3, ולצידו 16 גיגה בייט זיכרון ו-512 גיגה לאחסון. זה בערך הסטנדרט של מכשירי הדגל החדשים, ואפילו קצת יותר, תלוי את מי בוחנים: לוואן פלוס 12 יש מפרט זהה ולסמסונג S24 אולטרה יש "רק" 12 גיגה של זיכרון.

המשמעות היא מכשיר חזק שמתמודד בקלות עם משימות כבדות, משחקים עתירי גרפיקה, סרטים באיכות גבוהה ועוד, ולא מתחמם גם כשמעמיסים עליו עוד ועוד משימות.

המסך מצוין, עם בהירות גבוהה שמגיעה עד ל-2,500 ניט כך שהתצוגה מצוינת וחלקה גם באור יום.

את המכשיר מפעילה סוללת 5,500 מיליאמפר שמספיקה ליום עד יום וחצי. כפי שציינתי, הפעם אין מטען בערכה, והמכשיר תומך בטעינה מהירה בהספק של 65 וואט ולטענת אסוס בתוך כ-40 דקות הוא ייטען מ-0% ל-100% - עם מטען תואם. בבדיקה ביתית, שהתחילה עם 15% בסוללה, נדרשה יותר משעה לטעינה מלאה.

מה חסר כאן? תמיכה ב-eSIM, בדיוק כמו ב-ROG 8 - תכונה שזמינה גם במכשירים זולים יותר ונראית מתבקשת או מובנת מאליה כשמדובר במכשיר דגל.

בגודל החדש, הזנפון לא מתאים לכל יד או כיס, איתי שמושקוביץ בגודל החדש, הזנפון לא מתאים לכל יד או כיס | איתי שמושקוביץ בגודל החדש, הזנפון לא מתאים לכל יד או כיס, איתי שמושקוביץ

תוכנה: גם כאן יש AI, שצריכה עוד תרגול

הזנפון 11 מגיע עם אנדרואיד 14 בגרסה כמעט נקייה, פרט לכמה תוספות של אסוס. ברירת המחדל היא ממשק שמבוסס על תנועות אצבע, ואם תרצו תוכלו לשנות את שיטת הניווט בתפריט ההגדרות.

אי אפשר בלי AI, כמובן, תוספת שדווקא לא היתה ב-ROG 8 ואולי עוד תגיע אליו: במהלך תקופת הבדיקה המכשיר קיבל עדכון תוכנה שהוסיף לו כמה יכולות, עם הבהרה שהן עדיין מוגדרות כבטא, כלומר גרסה לא סופית, ושהן יעודכנו רשמית לאחר ההשקה, כך שצריך לבדוק את הנושא שוב בהמשך. בחברה הדגישו שרוב הפעילות מתבצעת במכשיר ולא בענן. התכונות החדשות כוללות "חיפוש חכם" בתמונות ששמורות במכשיר, וגם תרגום חי של שיחת טלפון, תמלול של הקלטה ברשמקול או של שיחה שהקלטתם וסיכום של התמלול הזה, כמו שסמסונג הציגה בסדרת S24.

על הנייר זה דומה, במבחן התוצאה - ממש לא. נתחיל בדמיון: כמו בסמסונג, רוב יכולות ה-AI לא עובדות בעברית (בינתיים?). התמלול פחות מוצלח - בסמסונג המערכת ידעה לזהות מתי הצטרף לשיחה או לדיון דובר חדש ולסמן אותו ומתי חזרו אל דובר שכבר השתתף בשיחה. באסוס יש תמלול של כל השיחה / דיון ביחד, בלי חלוקה לדוברים. בסיכום השיחה ה-AI פיספסה לגמרי את ההקשר של חלקים מהדיון והחליטה שאחד האנשים ששמו הוזכר, אבל לא נכח במקום, הוא זה שניהל את הדיון.

כדי לבצע חיפוש בתמונות צריך לתת למערכת לסרוק את כל מה ששמור במכשיר. אם העברתם תמונות ממכשיר ישן, זה יכול לקחת הרבה זמן. החדשות הטובות: החיפוש עובד גם בעברית. הפחות טובות: מרגישים שהוא עדיין לא אפוי לחלוטין. כשמתחילים לחפש, אפילו הקלדה של אות אחת תספיק כדי להציג את התוצאות שהמכשיר כבר אסף. במקרה שלי הקשתי פ, למשל, וקיבלתי את רשימת המילים פרח, פתח תקווה ופברואר 2024. הבעיה - לא הייתי בכלל בפתח תקווה, זו פשוט שגיאה של תיוג המקום. המערכת זיהתה תמונות שכללו "רכבים" או "אוטו", אבל לא הציגה תוצאות כשחיפשתי "מכוניות", והציגה תמונה אחת לפי החיפוש "גן שעשועים", למרות שבמכשיר היו כמה תמונות כאלו. בקיצור, יש עוד על מה לעבוד.

מצלמה: טובה מאוד אבל לא מצטיינת

באסוס יכולים להכחיש, אבל גם במצלמות הסידור זהה לזה של ה-ROG 8: מצלמת 50 מגה פיקסל, מצלמת 32 מגה פיקסל עם זום אופטי כפול 3, מצלמת 13 מגה לצילום רחב ומצלמת סלפי עם חיישן של 32 מגה. כמו בדגמים קודמים, אסוס משלבת במכשיר מגנון gimbal ששומר על תמונות מאוזנות, ובא לידי ביטוי בעיקר בצילום וידאו - הוא מנטרל רעידות ותזוזות של המצלמה כדי ליצור סרטון יציב, כאילו השתמשתם בזרוע מייצבת. אפש לבחור בין רמות שונות של יציבות, ובסרטון שתקבלו תראו באמת פחות קפיצות ותזוזות.

כמו אצל אחיו מסדרת הגיימינג, ה-Zenfone מפיק תמונות טובות מאוד באור יום וגם בחושך, כשהמעבר למצב לילה נעשה אוטומטית לפי רמת התאורה בסביבה. ועדיין, אל תצפו לתמונות עוצרות נשימה, אפקטים מיוחדים או תוספת צבע - המצלמה עושה את העבודה, אבל היא לא הכי טובה בשוק.

סיכום

כמו ה-ROG 8, גם ה-Zenfone 11 Ultra הוא מכשיר דגל מצוין, והפעם אין קריצה לקהל הגיימרים. הוא חזק ומהיר, מתחרה ראש בראש במכשירי הפרימיום המובילים בשוק, וכמו חלק מהם - מדובר במכשיר גדול וכבד.

ההבדלים הקלים בין המכשיר לבין ה-ROG 8 מספיקים כדי ליצור פער מחיר משמעותי: הזנפון נמכר תמורת כ-4,500 שקל, בערך 1,000 שקל פחות מדגם הגיימינג של אסוס או מגלקסי S24 אולטרה עם מפרט דומה, אבל גם יקר בכ-500 שקל מ-OnePlus 12.

בסך הכל מדובר במכשיר באמת מוצלח, עם יתרון קל מבחינת המחיר, אבל אסוס היא מתחרה קטנה בשוק הסלולר, בו מככבות סמסונג ואפל, ואפשר להגיד שהיא יחסית לא מוכרת בתחום הזה. אם זה לא מספיק כדי ליצור פער בנקודת הפתיחה שלה, יש עוד נקודה לרעת אסוס: החברה מבטיחה שהמכשיר יקבל לפחות 2 עדכוני אנדרואיד ו-4 שנים של עדכוני אבטחה, ולעומתה סמסונג הכריזה עם השקת ה-S24 כי היא מאריכה את התמיכה והעדכונים ל-7 שנים, כשעוד קודם לכן הציעה תמיכה לטווח זמן ארוך יותר מזה שמציעה כעת אסוס. זה עוד דבר שיקשה על היצרנית הטייוואנית לבלוט בתחרות בתחום הסלולר, וחבל.


תגיות