12. זה מאוד תלוי על איזה עתיד אנחנו מדברים. אם השיח הוא אודות העתיד הקרוב, נניח 20 שנה, אז סבביר שהוא אומר דברים של טעם. ברם אם נרצה להרחיק מבטינו אל העתיד הרחוק יותר - כדאי שהאנושות כולה תאמץ את הגישה הזו (ילד אחד לכל היותר) שכן כבר לעת זו הפלנטה שלנו רועדת לנוכח קיום האדם על פני האדמה, וכפי שאני רואה את זה, 4-5 מיליארד זה בהחלט אמור לסדר את האנושת כולה. (ואני מודע לזה שנפח העסקים יקטן כתוצאה מכך, יהיו המון דירות רפאים ובכלל יהיה יותר מקום לנו {בני האדם} ולבעלי החיים האחרים שגם הם אמורים להיות בעלי זכות כלשהי כאן על כדור הארץ) משה | 23.05.19 (ל"ת)
11. מאמר מעניין, אך התזה המוצגת בו לא משכנעת ראשית הרקע של בעל התיאוריה, כבן למשפחה גדולה, אוהב ילדים, ומתנגד חריף להגבלת הילודה, מעלה את השאלה: כמה אמינה תחזית בכלכלת מאקרו שמסתכלת רק דרך המשקפיים הדמוגרפיים. שנית, לעניין סין המזדקנת והמאפירה - אכן ההיערכות הפנימית הסינית מותאמת לרמת הילודה נמוכה מהמקובל במערב, ומקשה על שינויים בתחום. אבל - ילודה זה תהליך מעריכי (אקספוננציאלי). בהסרת חסמים, אוכלוסיה ״מתפוצצת״ בזמן קצר עד שהיא נחסמת ע״י המשאבים הקיימים. אם סין תיקלע ל״מיעוט אנשים״ - זה יסתדר בתוך זמן קצר יחסית. ניחוש - דור אחד (כ 20 שנה). גם אם בזמן ״תיקון״ העיוות בילודה כלכלת סין לא ״תעקוף״ את ארה״ב, היא תוכל לעשות זאת אחרי כן, אם לא יהיו גורמים מרסנים אחרים. ולסיכום - כל תחזית כלכלית ארוכת טווח שניתנה אי פעם בהסטוריה - נמצאה בדיעבד שגויה. בני אדם לא יודעים לחזות שום דבר שקשור בבני אדם אחרים לטווח ארוך. משה זוכמיר | 21.05.19 (ל"ת)
10. נראה אוסף הזוי של הגיגים שלא קשורים למציאות. כל אחד שמגיע לאוניברסיטה בארה"ב כותב "מחקרים" ומפרסם מאמרים כדי להוכיח שהוא עושה משהו. אלו שהם נבואות בנויות על כל מיני גרפים ותשקיפים שלא יעמדו במבחן המציאות. לו לא היתה מדיניות ילד אחד בסין הם היו מגיעים היום לשני בליון (מליארד) איש ואין להם מספיק מקורות מים ומזון להאכיל את כל הפיות האלו. סין סובלת מזיהום קשה של מים, אוויר וסביבה בגלל כל התיעוש שלה. כך שמדיניות הילד האחד היתה חכמה ביותר וחבל שהפסיקו אותה. לא מדובר באייסלאנד עם 300 אלף איש אלא באימפריה שהיא מליארד וחמש מאות מליון איש....כך שממש לא צריך להגדיל אצלם את הילודה. המדינות העשירות בעולם הן מדינות המערב שבהן שיעור ילודה שלילי. הן השולטות בכסף, בכוח ותומכות באזרחיהן. רק מדינה עם שיעור ילודה מצומצם תוכל להיות בעלת משאבים לכלכל את אזרחיה ותושביה. סין קנתה את חצי כדור הארץ, העבירה אליה את כל תעשיית העולם בארבעת העשורים האחרונים, ולכן מצבה יהיה רק טוב בעתיד משל שאר העולם סין תהיי האימפריה השלטת בעולם | 20.05.19 (ל"ת)
9. מעניין ישראל היא אנטיתזתה, לפילוסופיה הסינית , אבל גם אצלנו יש בעיות , מקווה שנצליח להתגבר עליהן גיל | 20.05.19 (ל"ת)
7. כתבה מרתקת אבל תחשבו מה עשתה המהפכה התעשייתית לעולם, מה עשתה המצאת המנוע, מה עשה הטרקטור לאילו שעבדו בחריש עם מחרשה ושור, זה כעין וכאפס לעומת מה שיעשו הרובוטים והבינה המלאכותית, ומי שמוביל בתחום ומשקיע בו מיליארדים זה. סין אריאל | 18.05.19 (ל"ת)
6. 5. צודק יהיו להם המוני צעירים לא משכילים ומובטלים פוריות גבוהה, טובה כאשר יש גם עליה בצמיחה, אבל במדינות ערב ניתן לראות שלמרות פוריות גבוהה, הצמיחה נמוכה והאבטלה בקרב הצעירים מאוד גבוהה, אז עוד צעירים רק ידרדרו את מדינות ערב עוד יותר לאבטלה וחיי עוני. יעל | 18.05.19 (ל"ת)
5. הריבוי הטבעי בארצות האיסלם, יחזק אותן בימים שאחרי ארה"ב, סין ויפן נכון שהיום ארצות האיסלם שרויות בבוקה ומבולקה, ובמלחמות ושנאות מהעבר...אבל עוד 30 שנה הכל יראה שם אחרת האיסלם ינצח | 17.05.19 (ל"ת)
3. לא מני ולא מקצתי הכלכלה הסינית דומה לזו הגרמנית(גרמניה מזדקנת).וצומחת,אכשיו אר"הב היא יותר מדינת רווחה מסין,וסין היא יותר משפחתית(הטיפול בזקנים לא מגיע מתקציב המדינה).וגם אם יחיו600/700 מליון סינים עדיין זה כוח קניה גדול מבאר"הב נו אז אמר.. | 17.05.19 (ל"ת)
2. משטר חד מפלגתי ומושחת. סין מנוהלת על ידי אליטה קטנה ומנותקת. מולה? ארה"ב, אירופה, יפן, ודרום קוריאה. אם הנשיא טראמפ יכול לארגן חזית מאוחדת לסין אין שום סיכוי והסוף ידוע מראש. מנהיג נחוש ולא לפלפי העבר. לשליטי סין אין תשובה פול | 17.05.19 (ל"ת)
"לא הקשיבו לי ועכשיו מאוחר מדי. הכלכלה הסינית המזדקנת לעולם לא תשיג את ארה"ב"
12 תגובות לכתיבת תגובה