3. יש כסף לרפואה הציבורית - רק צריך את האומץ להעביר אותו כיום 85% מהציבור משלם לביטוחים המשלימים 7 מיליארד ש"ח, מתוכם 3 מיליארד הולכים לבחירת רופאים. אם יכניסו את הביטוח המשלים למס הבריאות - נשלם אותו דבר, אבל השירות יהיה ציבורי והרופאים יישארו במערכת הציבורית. אהוד | 30.11.14 (ל"ת)
2. אז ממה אתה בעצם מודאג, כלכלן מודאג ? לשיטתך, הכסף זורם לאן שצריך, התיירות רק מאריכה תורים, הרפואה הפרטית פורחת וזה טוב לכולם, וזה בכלל לא רע שרופאים מוצאים את עצמם מנהלים עסק במקום להיות משרתי הציבור הנאמנים. בקיצור, עולמנו הוא הטוב שבכל העולמות האפשריים. כשקראתי את הסעיף האחרון שלך, הבנתי שאתה מודאג מהיטל קטנטן אבל הרי שנינו יודעים שמישהו כבר ימצא לאן לגלגל אותו כך שאף אחד לא באמת יפסיד. רמי אדוט | 30.11.14 (ל"ת)
1. התיירות הרפואית מקצרת תורים רמי אדוט היקר, אל תיתן לעובדות לבלבל אותך: 1. להבראת המערכת הציבורית חסרים 9 מיליארד ₪ בתקציב הבריאות, אחרי "צוק איתן" 17- מיליארד ₪ ובמציאות הגיאופוליטית של ישראל, אין כל סיכוי שזה ימצא במשרד האוצר גם אם הלפיד עדיין בוער. ישראל נמצאת בתחתית הרשימה במדינות OECD בהשקעה בבריאות 7.4% מהתל"ג. 2. הפגיעה ברפואה הפרטית לשם הבראת הציבורית, רק תזיק לישראלים כולם, תאריך תורים ותזמין תופעות של ר"פואה שחורה" (אלי דפס). 3. הממשקים של הרפואה הפרטית והציבורית חיוניים ליצירת מציאות של מערכת חיה ונושמת לכל הצדדים (כל מנהלי הציבוריים חושבים כך, וגם מי שנכשל בגיוס "פולטיימרים"). 4. התיירות הרפואית מקצרת את התורים ולא מאריכה אותם, כמותית היא מהווה פסיק, אולם, עם מכפיל רווח המסייע בקיצור תורים בציבורי (תייר רפואי מכניס למדינה פי 10 מתייר רגיל, ובציבורי פי 5 מפציינט ישראלי) והכסף שהיא מכניסה לציבורי מקצר את התורים - שאל את מנהלי בתי החולים. 5. הכבדה על התיירות הרפואית מכת מוות לתחום הזה ואז לא יהיה למנהלי בתי החולים הציבוריים מקורות עצמאיים לקיצור התורים. כלכלן מודאג | 28.11.14 (ל"ת)
רפורמת גרמן: טיפול קוסמטי במקום טיפול שורש
3 תגובות לכתיבת תגובה