37. אכן סוף לפסיקת הייטנר הלא מיקצועית אגב הזוי כמה אנשים שלא מבי נים דבר וחצי דבר בחוקי הפקעה, מקשקשים. לא מדובר בפיצויי הפקעה בכלל אלא רק על חלוף הזמן שלא קיבל את פיצוי ההפקעה המקורי. וגם זה עקב כך שסירב לקבלם. מאד אופייני למיגזר שלא ככ מקבל את סמכות המדינה לבצע הפקעות לצרכי ציבור. אם תהיתם למהה כפרים ועיירות ערביות ניראות ככה - זאת אחת הסיבות שמאי | 18.06.20 (ל"ת)
36. צודק שטיין לחלוטין יש עיסקאות למכביר, אך אין ברובן לא רשומות באפן מסודר. שמאים מתעצלים לעשות עבודת שטח ולבדוק. קל לקבוע 6% וזהו. אבל זה עשיית עושר ועושק המדינה. בעל השטח היה מקבל דמש שלא היו עולים על 200 שח לדונם לשנה. וזו לא טעות .... ולא 6 אחוז מערך הקרקע. יש לזכור שלא מדובר על קביעת ערך הקרקע,אלא רק דמש השכירות שהפסיד מיום ההפקעה. שמאי מנוסה בתחום החקלאי | 18.06.20 (ל"ת)
35. שטיין אלוף השופט שטיין בסדר עושה סוף לסחיטת הערבים והקיבוצים שומר על כספי המדינה מתאווי בצע. משה | 10.08.19 (ל"ת)
34. 31 - זה בהחלט לא נכון שלא נגרם נזק אף אחד לא אמר שאין למי *למכור* את הקרקע. אמרו שאין למי *להשכיר* את הקרקע (וזה הגיוני למדי בהתחשב בטיב הקרקע). החוק קובע שיש לחשב את שווי הקרקע במועד הפקעתה, ולהוסיף סוג מסוים של פיצוי על הזמן שעבר מההפקעה עד לתשלום הפיצוי בפועל; הפיצוי הזה יכול להיות מחושב לפי דמי החכירה. בפירוש נגרם כאן נזק: ראשית, כי אלמלא ההפקעה, אפשר היה *להשתמש* בקרקע החקלאית למטרתה החקלאית; ושנית, כי אילו שולם הפיצוי במועד, אפשר היה להשקיע את כספי הפיצוי. המדינה צריכה לשלם על פער הזמנים בין ההפקעה לפיצוי, ולא רק על ההפקעה עצמה. זה החוק. א | 07.08.19 (ל"ת)
33. צריך לדייק: מדובר רק בשיטה אחת לחישוב פיצויים הפיצויים הרגילים הם לפי שווי השוק הנומינלי במועד ההפקעה (שכאן הוא בעבר הרחוק). לכך יש להוסיף "ריבית והצמדה" על הזמן שעבר מאז ההפקעה ועד התשלום: את הריבית אפשר לחשב כריבית קבועה עם הצמדה (או בלי הצמדה - אבל זה לא רלוונטי עבור העבר הרחוק), או כפיצויים על דמי החכירה שאמורים היו להתקבל. עושה רושם שתוצאת פסק הדין (לגבי דמי החכירה) די מבלבלת ולא-ברורה, וללא קביעה פוזיטיבית ברורה של דרך החישוב; נראה אפשרי שתוגש בקשה לדיון נוסף. א | 07.08.19 (ל"ת)
32. עוד פסיקה הזויה של בתי המשפט נגד האזרחים מי שבודק באופן רציף את פסיקות בג"ץ יכול לראות רצף ארוך של פסיקות שפוגעות באופן עיקבי באזרחים שומרי חוק הדוגמאות הם רבות: 1. מהגבלות אפשרות חילוט רכוש של משפחות פשע-זו פגיע בכל אזרח אולם נותן זכויות לפןשעים 2.מתן מ"ר לאסירים שגרם לשחרור אלפי אסירים - נותן זכויו לפושעים מורשעים אולם פוגע בכל אזרח שומר חוק 3. פגיע בחזקת הגיל הרך הפוגע בכל הילדים ואימא שלהם משמש כלי נשק שפל בגרושין 4.הרס בתים בשטחים בגלל זכות עמידה, שלא מעניקה מצד אחד שום תועלת וגורמת נזק עצום לבעלי בתים שקנו את הבתים בתום לב , ועוד המון פיסקות מוזרות שאולי נותנות זכויות לפושעים , עובדים זרים , אירגוני שמאל ומנגד פוגעים באופן משמעותי בזכויות של אזרחים שומרי. חוק צר לי שבית המשפט לא מצליח להבין כי צדק זה לשמור ולחזק זכויות של אזרחים שומרי חוק ערך החשוב יותר ממתן סעד לגורמים שיש בהם לפגוע בזכויות האזרח "הפשוט" קשה להבין את השופטים שם | 07.08.19 (ל"ת)
31. צריך לפי השווי בפועל ולא תאורטית אם לא היה למי להשכיר או למכור את הקרקע אז לא נגרם נזק אז למה שהמדינה תשלם על השבחה כל שנה שלא הייתה? זה עשיית עושר ולא במשפט לא? כן | 06.08.19 (ל"ת)
30. חי בתור אחת שעברה הפקעה יכולה להעיד שזה דבר מחריד חוויה לגמרי קשה ומשתקת אין בה שום עדיית עושר רק גזיןה מאחד כדי לתת לשני הפיצויים ממש לא מפצים ולא מאםשרים לניפקא לחזור למצבו הקודם עושק זה מה שזה בליפיצוי אמיתי לא בחומר ולא על עגמת הנפש השופט חי באולימפוס לא מבין מה זה הפקעה בפועל למי שעובר את זה חי | 06.08.19 (ל"ת)
29. ל-1, שוד הקרקעות הוא של המושבניקים שקבלו חינם אדמות מדינה לצורך חקלאי וחקלאות- אין. תחת זאת, הם בונים וילות ענקיות להם ולידיהם על "הנחלה" וכן מבנים להשכרה ללא היתר. במקביל הם פועלים להפשרת הקרקע לבנייה. זה השוד האמיתי של המושבניקים, כאשר 80 אחוז מעם ישראל מצטופף בין חדרה לגדרה בבניינים משותפים. ואני לא מדברת על מושבים בדרום או בצפון אלא על מושבים במרכז הארץ. עדי | 06.08.19 (ל"ת)
28. עולם שכולו טוב שטיין כמו הורתו-איילת שקד ועוד בעלי שררה אחרים, חיים בעולם שכולו טוב, טוב- רק להם ואנו, קצרי ראות לראות זאת ולכן אנו סובלים. אבל אין דבר- אנו נזכה בזכותם לחיים בגן עדן כי את הגהינום יש לנו עכשיו ירמי | 06.08.19 (ל"ת)
26. חצוף מענין האם אדמה כלשהיא הופקעה מ"כבוד" השופט? הטיעון חייב תמיד לכיוון האישי, הרי זו כל הפואנטה...ההחלטה השרירותית פוגעת באחרים, לא בו, מענין איך היה פוסק אחרת? אנחנו יודעים, לא? ARIK | 06.08.19 (ל"ת)
23. רוע אבל לכולם.... איך ידעתי לפני שקראתי שמדובר באזרחים ערבים??? כי זה ברור כשמש.זה השופט שטיין שיובא מארהב עי שקד היישר לבית המשפט העליון. לכל השמחים והמתרוננים התקדים ייושם גם על יהודים. כל הדברים הרעים שעושים להם פה ובשטחים זולגים במהירות לכל מקום. איילה לבנה | 06.08.19 (ל"ת)
22. אחרת כל אחד יטען שעוד 200 שנה יהיה אפשר לבנות מגדל של 50 קומות והקרקע שווה מיליארדים חיים | 06.08.19 (ל"ת)
21. הפקעה להציל את המדינה? מה זה מדינה אם לא אזרחים ותושבים שחיים בה..... למה לי לחיות במדינה שדואגת רק לעצמה ולי, לאזרח, לא? זה מתחיל בהפקעת קרקע וזה ימשיך לעוד נושאים, זה מדרון.... תגידו, מישהו היה מעז להפקיע קרקע לתשובה? קרקע שגרים בה אנשים, למשל? בר | 06.08.19 (ל"ת)
15. מרבית הנפקעים בארץ הם ערבים מי שמינה את אלכס שטיין זו איוולת שקד. עכשיו תסיקו את המסקנה תמימות המגיבים | 06.08.19 (ל"ת)
14. פסק דין חכם ונכון קראתי והתפעלתי. יישר כח לשופט שירד לעובי הקורה והוציא תחת ידיו פסק דין מעמיק צודק ונבון. שמאי מקרקעין | 06.08.19 (ל"ת)
12. אלכס שטיין, ללא ניסיון בשיפוט! בגד באשתו והבריח את בנו המשתמט מצהל לארהב איילת שקד הביאה את האיש הזה לבית המשפט העליון מבלי שהיה לו בכלל שום ניסיון בשיפוט! הוא בגד באשתו הראשונה ואז נסע עם המאהבת ועם הבן שהיה צריך להתגייס אבל רצה להשתמט מהשירות. והאיש הזה חסר המוסר מטיף לנו מוסר? אדם לא מוסרי | 05.08.19 (ל"ת)
11. פסק הדין אינו עוסק כלל בפיצויי הפקעה אלא בפיצוי על התקופה עד שבעל הקרקע מקבל את הפיצוי. מדובר באנשים שלא רצו לקבל את הפיצויים ודרשו בחזרה את הקרקע, ונעתרו לקבל פיצוי רק לאחר שנים רבות. פסק הדין אינו עוסק בפיצויי ההפקעה אלא האם המדינה צריכה לשלם על העיכוב וכמה. לא עוד עו"ד | 05.08.19 (ל"ת)
9. כל מה שהשופט רוצה זה להציל את המדינה מהשמאל לא במקרה שופט ערבי ושופט שמאלני חושבים אחרת. הם רוצים להמשיך לפסוק נגד המדינה היהודית ושטיין מפריע להם אבי | 05.08.19 (ל"ת)
7. לא מפתיע ששופט שנבחר על ידי שקד ובתמיכתה פוסק לטובת המדינה ולא לטובת המופקע. למעשה השופט אומר בחצי חיוך, האדמה של המדינה זה שהיא הייתה שלך לא אומר שהיא לא של המדינה והמדינה יכולה לעשות בא מה שהיא רוצה גם עם אתה שילמת עליה לפני כן. ופיצוי אין סיבה שתקבל אם אין דרך לחשב. יש צורך לערער על פסק הדין, כי גם השופטים שאיתו לא הסכימו איתו. זק | 05.08.19 (ל"ת)
6. לשמרנים נטייה להיות בעד המדינה ונגד האזרח וליברלים לתפיסה השמרנית נטייה להיות בצד של המדינה נגד האזרח , לליברלים נטייה להגן על האזרח מפני המדינה , נראה שרוב בוחרי שקד לא מבינים את זה .... גל | 05.08.19 (ל"ת)
5. כל מנגנון בזוי. הפקעה עד 40% ללא תמורה חוק המקרקעין מאפשר עד 40% ללא פיצוי כלל. וגם מעבר ל40% המנגנון אינו מבטא נכנונה את הנזק האמיתי. הגדילה לעשות עיריית תל אביב שבמסגרת תכנית המתאר מאפשרת להתעלם מהפקעות עבר ולהפקיג כ50% ו 60%. המדינה ירדה מהפסים א | 05.08.19 (ל"ת)
3. להיזהר מהכללות אין דין ישוב או קיבוץ שהופקעה ממנו אדמה כדין אזרח שקנה או החזיק קרקע חקלאית לעניין פצוי ! המושבים הקיבוצים ושאר ישובים החזיקו בקרקעות שנים רבות לאחר שקיבלו אותם מהסוכנות ו/או כבשו וכו'. השימוש הרב שעשו בקרקע הביא אותם ליידי סיפוקם. מלפני ולפנים. ולכן מנגנון הפיצוי שלהם יהיה שונה. יקח בחשבון עוד משתנים אחרים. באשר לאזרח שמחזיק בין חצי דונם לשלושה דונם ונוגסים ממנו כברת דרך, אם זה לתוואי דרך חדשה או אפילו הרחבה אזי אכן הפיצוי הוא מינימאלי אבל אם מפקיעים כי רוצים לבנות "לטובת הציבור הרחב", חובה לשלם לו טבין וטקילין כי בעצם גם הוא לבדו יכול ליישם את התוכנית החדשה הציבורית. ישכור חברה קבלנית שתבצע עבורו את התוכנית הציבורית וישתכר עוד ועוד יותר. יצחק | 05.08.19 (ל"ת)
2. מה הפיצוי בהפקעת בית? האם השופט היה מסתפק בפיצויי גובה דמי השכירות אילו היו מפקיעים את ביתו? דורון פיין | 05.08.19 (ל"ת)
התקדים של השופט שטיין: הפחתה דרמטית של פיצויי ההפקעה
37 תגובות לכתיבת תגובה