אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

141 אלף דירות מאושרות במרכז מחכות שיבנו אותן

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
141 אלף תכניות מקוצצות אחרי מסלול התעללות.
תכנית מגיעה לועדה מחוזית/מקומית ומתחילה מסלול התעללות. פה תוריד קיר, שם תוריד קומה, פה המדרגות לא נראות לנו, שם המרווחים הם 2.95 ולא 3 עפ"י התקן. פה יש עץ לשימור ושם עציץ למזכרת. וכך הלאה והלאה. לא מאמינים? כנסו לאתר משרד הפנים ותיווכחו בעצמכם. קטנוניות לשמה. שלטון הפקידות והביורוקרטיה המנוונת. וכל זה מזמין שחיתות וייאוש. אז לפחות חלק משמעותי מה- 141 אלף התכניות הנ"ל הינם פרוייקטים שהפכו ללא כדאיים כלכלית לאחר שסיימו את הליך האישור, או שליזמים לא נותר כח להוציאן לפועל. ואחרי כל זה מתקוממים כנגד הוצאת הירוקים מהוועדות. רבותי, הזמנתם זאת על עצמכם!!!
י. | 12.05.14
10.
הרשויות המקומיות מעכבות היתרי בנייה בצורה מכוונת - תפסיקו להאשים את היזמים
הרשויות המקומיות מעכבות במכוון פרוייקטי תמ"א 38 (כולל הריסה ובניה), פרוייקטים בתוך ערים וכ"ו. את האפקט של הכאוס ששורר באגפי התכנון ברשויות (בעקבות הבחירות האחרונות) ירגישו הרוכשים על בשרם בעוד מס' שנים.
גל | 12.05.14
8.
זהו אינטרס של כולם
יזמים, קבלנים ובעלי קרקע פרטיים - מעדיפים כמובן לווסת את ההיצעים ככל הניתן על מנת להרוויח עוד ועוד (לקרוא לרובם חזירים זה עלבון לשוכני הדיר). הממשלה - ניפוח הנדל"ן מוביל להגדלת תקבולי האוצר מקרקעות וממיסוי. רוב חברי הממשלה ומקורביהם עושים הון מנדל"ן. לימין הקיצוני יש אינטרס לא לבנות בתוך גבולות 67. העיריות - יותר תקבולים ויותר מעטפות ככל שהמחיר לכל מ"ר עולה. לא מעוניינות בתושבים שצורכים שירותים, אלא אם הם גרים בדירות יוקרה ענקיות. אם הממשלה רק תרצה, היא יכולה לדחוף לבנית 250-300 אלף יח"ד דיור בתוך שנה. חצי מזה ביוזמתה שלה וחצי על ידי עידוד התחלות בניה מאושרות (לדוגמא - מס שנתי של 15% על קרקע שהופשרה + קנס לרשות המקומית, מס רכוש כבד על דירות רפאים וכו'). המספר הזה לא מצוץ מהאצבע, הוא גם מתייחס רק לשטח בין חיפה לבאר-שבע. אבל היא לא רוצה. אין שום סיבה לשרים לפעול נגד האינטרסים של עצמם ומקורביהם. מקסימום זורקים לציבור עצם בדמות כמה מאות יח"ד להשכרה וחוק הפטור ממע"מ שעד שסוף סוף יאושר (אם בכלל) לא יוביל לשום ירידת מחירים בשל המשך מחנק ההיצע (ההטבה תתגלגל לכיסי היזמים והקבלנים). זה המצב וצריך להכיר בו, אלף דו"חות לא יעזרו וגם לא הפגנות (ע"ע קיץ 2011). מי שאין לו דירה ואין לו הון התחלתי עצום מוזמן להמשיך לגור אצל ההורים, בשכירות או לקלוט סוף סוף שהוא לא רצוי כאן, שכולם באמת נגדו (ולא מדובר בפאראנויה) ופשוט לעזוב את הארץ.
אזרח | 12.05.14
7.
עתודות בניה
בל נגזימה! הירוקים "שוכחים" שתכנון איננו עדיין בניה: זמינות תכנונית אין פירושה זמינות יחידות דיור משום שקיימים חסמים המונעים יישום תשתיותץ 1. פדיון הקרקע:בקרקעות מדינה בשטחים שייעודם היה במקורו חקלאי קיימת בעיה חמורה של פדיון הקרקע: פדיון לא קורה ביום או יומיים- גם אם מחוקקים חוקים דרקוניים ל"פינוי פןלשים" כלומר לפינוי החקלאים מקרקעות שלעיתים אכן משמשות לפרנסתם- ולעיתים משמשות כבסיס לחלומות התעשרות: בכל מקררה- התהליך הנו ממושך ומגיע לבתי המשפט. 2. בתכניות רבות קעעמת שלביות המתנה מתן היתרי בניה- ובצדק: פתרון ביוב-צריך! פתרונות תחבורה? צריך. פתרונות ניקוז? צריךץ רובם- אינם משרתים אך ורק את התכניות, וצריך למצוא להן מימון- במיוחד כשהקרקע בבעלות מעורבת או פרטית. 3. הסקטור הפרטי בונה כדי להרוויח- והרבה: זה בסדר גמור- כל עוד לא מדובר בספסרות בקרקע . הסקטור הפרטי בונה לביקוש (בו כרוכה היכולת לשלם עבור הדירה) - ולא לצורך( שהוא אמיתי- אך לרבים - אין ממון): אם יש קונים במחיר המבוקש- היזמים בונים- פחות מהמקסימום כדי להשאיר את השוק גבוה. אם אין ביקוש- לא בונים. 4. מאידך- לא לתכנן אינה אסטרטגיה נכונה: צריך לתכנן בחכמה, במקומות הנכונים, לקהל הנכון- וע"י הגורם המתאים. יתרה מזו- צריך גם לבנות- ולא רק ע"י הסקטור הפרטי אשר אינו מסוגל לספק פתרונות של דיור בהישג יד. גם 80% ממחיר השוק אינו דיור בהישג יד! צריך להתמקד בפינוי בינוי חכם , הוגן, וחברתי (ולא בתועבה שמתחבאת מתחת ליוזמה הנוכחית של פינוי בינוי: משמעות היוזמה היום- פינוי החלשים ממרכזי הערים לטובת החזקים, תוך מתן שליטה מוחלטת ליזמים , חלקם נאורים והגונים- חלקם- חמדנים- בתהליך חברתי-כלכלי חשוב ביותר. 5. לולא הגופים הירוקים- לא היו ניצלות שכיות חמדה. לפני שפעלו- גולחו הגבעות בערים לטובת שלמת בטון ומלט- מישהוא זוכר את גבעת ההבטחה על בראשיה וחוות הטמפלרים הישנה ועץ התות הנפלא? היום עומדת עליה המגלומניה המכוערת של בית החולים איכילוב, על מרכז הקניות והדיור המוגן לעשירים ובנין עופר וכיכר שרי אריסון.... 6. צריך שפיות! צריך שפיות! צריך שפיות! ושפיות- הנה תכנון אורבני מאוזן, חברתי-כלכלי ובר ביצוע, ולא שימוש בכלי התכנון לקידום אינטרסים של קבוצות שליטות.! המשרד לאיכ"ס והגופים הירוקים מגיבים בקיצוניות לעולם קיצוני. עאשר תחזור השפיות- גם הם יירגעו במקומות בהם אפשר לתכנן. 7. לפני שמחדשים את מרכזי הערים- אין סיבה לתכנן בשטחים פתוחים. שם הביקוש, שם הצורך החברתי והכלכלי. במקום לחולל את ה"סופגניה" של העיר המתדרדרת אפשר למלאה בקצפת ובריבה של תכנון נאות וחברתי. ואז- ראו זה פלא: דיור באזורי ביקוש גם למי שאינם כ"כ עשירים. עושים את זה בעולם- לא צריך להמציא את הגלגל.
נדלניסטה | 12.05.14
6.
המדינה חייבת לבנות בעצמה ולהציף את השוק. זה יגרום לירידת מחירים ואז היזמים ירוצו לבנות מהר
כי כל יום שעובר רק מוריד את ערך הקרקעות שלהם!! היום הם מרוויחים מלמשוך זמן, צריך להפוך את זה לפאניקת בניה! לשם כך גורם אחר חייב להזרים היצע לשוק, גם כשהיזמים לא רוצים לבנות!
צעיר ללא דירה | 12.05.14
4.
וכעת כל מה שנותר זה למצוא כיצד ניתן לעצור את כל הפרוייקטים הללו
המטרה - לעצור את כל הבניה בישראל השיטה - קודם לעצור את הפרוייקטים מחוץ לערים בטענה שיש מספיק בניה בערים הקיימות. אחר כך למנוע את הבניה בתוך הערים בטענה שזה יותר עומס גדול מידי על התשתיות הקיימות. בנוסף לאפשר ולעודד כמה שיותר התנגדויות של שכנים ואחרים בכדי לצמצם עוד יותר את הבנייה. הראציונאל - לנו יש כבר וילה ושטח שקיבלנו בירושה, עדיף לשמור על הצפיפות הקיימת ולדאוג שיהיה לנו איפה לצאת בסוף שבוע - ירוק, נעים ומשומר. מה לגבי האחרים - אלו שאין להם, ירושה, דירה, או שיש להם סתם מחלה או נכות ? זו כבר בעיה שלהם.
מועצת חכמי הירוקים | 12.05.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת