אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דולפינוס פתחה במו"מ עם EMG להולכת הגז ממאגר תמר למצרים צילום: אלבטרוס

בלעדי לכלכליסט

דולפינוס פתחה במו"מ עם EMG להולכת הגז ממאגר תמר למצרים

החברה המצרית, שחתמה במרץ עם שותפות תמר על רכישת גז בהיקף 1.2 מיליארד דולר, פנתה לבעלת הצנרת המחברת בין ישראל למצרים, בבקשה לקיים מו"מ על השימוש בצנרת

05.05.2015, 08:24 | ליאור גוטמן

חברת דולפינוס (Dolphinus Holdings), שמייצגת קבוצת תעשיינים מצרית, שלחה אתמול מכתב רשמי לחברת EMG, בבקשה לנהל איתה משא ומתן על התנאים לשימוש בצנרת הגז שבבעלותה. החברה חתמה במרץ על הסכם לרכישת גז עם שותפות תמר וזקוקה ל־EMG שמחזיקה בצנרת ההולכה שמחברת בין אשקלון לאל עריש.

קראו עוד בכלכליסט

EMG (East Mediterranean Gas) נוסדה בשנת 2000 כדי להקים צינור שיחבר בין ישראל למצרים. החברה היתה האחזקה העיקרית של אמפל עד שזו נכנסה לפירוק.

היום מחזיקים בחברה חברת PTT התיאלנדית (25%), חברת הגז המצרית (10%), איש העסקים האמריקאי סם זל (12.5%) ומרחב של יוסי מימן (8%). עם זאת קיימים שלושה מחזיקים שאחזקתם לוטה בערפל: חוסיין סאלם, איש העסקים המצרי שנעלם ושהחזיק 28% מהחברה, אמפל של יוסי מימן שהגיעה להגנה מפני נושים ושהחזיקה 12.5% והמוסדיים הישראליים שהחזיקו ב־4% מ־EMG.

 , צילום: יח"צ צילום: יח"צ  , צילום: יח"צ

הסכם מכירת הגז תלוי בהבנות עם EMG

במכתב ששלחה דולפינוס ל־EMG מבקשת הראשונה להשתמש בצינור. EMG ביקשה בחזרה מדולפינוס לדעת את תנאי השימוש בצנרת מהן יכולות המינימום והמקסימום להעברת גז בצנרת ומהי הכמות המינימלית להעברה שהופכת את העיסקה לכדאית. EMG ביקשה לקבל תשובות ראשוניות לכל השאלות עד ה־8 במאי.

ב־18 במרץ דיווחה שותפות תמר על חתימת הסכם למכירת גז לדולפינוס. בדיווח לבורסה נטען כי "הרוכשת מייצגת קונסורציום של צרכני גז לא ממשלתיים, תעשייתיים ומסחריים מצריים גדולים, מפיצי גז, ויזמים בראשות ד"ר עלא ערפא". עיקרי ההסכם כוללים מכירה של עד 5 מיליארד מ"ק גז טבעי בשלוש השנים הראשונות להסכם, שתוקפו עד 7 שנים והיקפו נאמד ב־1.2 מיליארד דולר. בדיווח נמסר שקיום ההסכם תלוי במספר גורמים, לרבות הבנות בין דולפינוס ל־EMG — תהליך שהחל רשמית אתמול.

הצינור נפגע בפיצוצים במהלך 2011

בסביבת EMG אישרו את קבלת המכתב, אולם טענו שעוד ארוכה הדרך למימוש ההסכם. ב־EMG ציינו כי החוק הישראלי והמצרי צריכים לעבור התאמות כדי לאפשר את היצוא, וגם אם יש בכך תועלת גיאו־פוליטית יעבור זמן עד שההתאמות יתבצעו. בסביבת EMG מציינים כי אחרי שלוש וחצי שנים של השבתת הצנרת, שנפגעה בסדרת פיצוצים במהלך 2011, גם לא ברור מצבה הטכני.

תגיות