אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאחר יומיים של עליות חדות - הדולר מאבד גובה, נסחר ב-3.70 שקלים מט"ח | שאטרסטוק

לאחר יומיים של עליות חדות - הדולר מאבד גובה, נסחר ב-3.70 שקלים

המשך התנודתיות בשוק המט"ח, לקראת החלטת בנק ישראל ביום שני ודוח התעסוקה בארה"ב מחר: הדולר יורד בכמעט 1% מול המטבע המקומי, היורו נחלש ב-0.2% לסביבת 4.02 שקלים

04.04.2024, 13:24 | מיקי גרינפלד

התנודתיות ממשיכה לשלוט בשוק המט"ח - לאחר ימים של נסיגה בשקל, המטבע המקומי חוזר לפלוס: הדולר יורד ב-0.9% ביחס לשערו היציג אתמול (קפץ אתמול ב-1% ל-3.732) ונסחר ב-3.70 שקלים. היורו נחלש ב-0.2% לסביבת 4.02 שקלים.

בשווקים העולמיים: היורו עולה ב-0.2%, נסחר ב-1.085 דולר, הין עם תנועות קלות מאד, על 151.70 דולר לין.

בשוק המט"ח המקומי ממתינים להחלטת הריבית של בנק ישראל ביום שני - בשווקים העולמיים ממתינים לדוח התעסוקה שיתפרסם מחר בארה"ב. בנאום שנשא אתמול חזר יו"ר הפד ג'רום פאוול על האמירות הקודמות והדו כיווניות שלו לגבי המהלכים העתידיים של הבנק.

מהצד האחד, פאוול הבהיר שוב כי הבנק ימתין לנתונים נוספים לפני שייכנס למהלך של הורדות ריבית. "אנחנו לא חושבים שזה יהיה נכון להוריד את הריבית עד שנהיה בטוחים יותר שהאינפלציה יורדת לרמה של 2% ולאורך זמן", אמר פאוול, בנאום שנשא באוניברסיטת סטנפורד.

הוא הוסיף בהקשר זה: "בהינתן העוצמה של הכלכלה והתנועה של האינפלציה עד כה, יש לנו מספיק זמן כדי להמתין לנתונים נוספים שינחו אותנו בקבלת ההחלטות".

מהצד השני, יו"ר הפד הדגיש כי על עף העובדה שהנתונים אינם מחייבים הורדת ריבית קרובה, אין בהם כדי למנוע מהלך בחודשים הבאים: "הקריאות האחרונות, גם של התעסוקה וגם של האינפלציה, היו גבוהות מהתחזיות. אך הנתונים הללו לא משנים מהותית את התמונה הגדולה, של צמיחה סולידית בכלכלה, שוק תעסוקה חזק שגם מתחיל להתאזן, ואינפלציה שנעה כלפי מטה, לכיוון 2%, אף שבדרך יש כמה טלטולים", אמר היו"ר.

ב-ANZ אמרו בתגובה לדברים כי "הנאום באופן כללי מאשר שהפד בדרך להורדות ריבית בשנה הנוכחית, כשהנתונים ייקבעו את התזמון של ההורדות. אנחנו חושבים שבפגישה של יולי יהיו לו מספיק ביטחון להתחיל לחתוך את הריבית".

להערכה זו של ANZ בנוגע לטיימינג של ההורדה שותפים נכון להיום רוב הכלכלנים בשוק, אף שהדברים עשויים להשתנות לאחר פרסום דוח התעסוקה הקרוב ונתוני האינפלציה של מרץ. הפגישה הבאה של הפד צפויה בעוד כחודש, ב-1 במאי, ואלה שאחריה ב-12 ביוני וב-31 ביולי.



תגיות