אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקרוסופט חוגגת את הטלאי החדש

מיקרוסופט חוגגת את הטלאי החדש

השקת חבילת העדכון לויסטה בעברית היתה הבשורה העיקרית למשתמש הביתי בכנס טק־אד. וגם: מתי באמת תצא חלונות 7?

08.04.2008, 09:26 | דורה קישינבסקי ותומר ליכטש

כנס טק־אד, מפגן הכוח הדו־שנתי של מיקרוסופט בישראל שמסתיים היום, הוכיח השנה יותר מתמיד שאם יש משהו שמיקרוסופט טובה בו באמת - זה יחסי ציבור. 4 מיליון דולר עלה המבצע הלוגיסטי הסבוך, כולל הטסתם של אלפי אורחים ומשתתפים מהארץ ומהעולם והלנתם באילת במשך שלושת ימי הכנס.

עבור מי שלא מתעניינים ב־SQL Server 2008 ודומיו, ההכרזה המשמעותית היחידה היתה השקת הגרסה העברית של Service Pack 1 לויסטה, שתהיה זמינה להורדה בשבוע הבא.

רשמית, SP1 היא חבילת הרחבה. בפועל, היא כוללת תיקונים חיוניים רבים, ולא מעט תקוות נתלות בה. אלא שהבעיה במסר "עכשיו אפשר להתחיל לעבוד עם ויסטה" היא השאלה "למה רק עכשיו, יותר משנה אחרי ההשקה?" מנכ"ל מיקרוסופט ישראל דני ימין מנסה להסביר: "השתרשה בחלק מהציבור התחושה שלא כדאי להתקין תוכנה חדשה לפני שיוצאת לה ערכת תיקון. אני מקווה שאנשים ירגישו רגועים יותר עכשיו.

"קשה לי לחשוב על סיבה לא לקנות ויסטה. הרבה דברים בה ששונים משמעותית מ־XP אינם גלויים לעין - כמו האבטחה והאמינות - וכך צריך להיות, זה אמור להיות שקוף למשתמש. אבל זו מערכת הפעלה הרבה יותר טובה. ישנה רומנטיקה עצומה כלפי XP. אותם אנשים שמהללים את XP אמרו עליה לפני ארבע שנים את אותם דברים שהם אומרים כעת על ויסטה".

חלונות אל העתיד

דיוויד פרוברט, ארכיטקט תוכנה בכיר במיקרוסופט, הגיע אלינו בטיסה מהעתיד. אם אנחנו עדיין מופתעים מכך שיש תאריך השקה ראשוני משוער לחלונות 7, הגרסה הבאה של מערכת ההפעלה אחרי ויסטה, בשבילו היא כבר היסטוריה רחוקה. "התפקיד שלי בחלונות 7 הסתיים לפני כמה חודשים", הוא אומר בחיוך. "עכשיו אני עובד על חלונות 8 ו־9". פרוברט, שנמצא במרכז העניינים ברדמונד עוד מימי חלונות 2000, עוזר לקבוע את צורתה הכללית של כל גרסה של חלונות. במילים אחרות, הוא קובע אילו תכונות ותיקונים יהיו בפנים ואילו יישארו לגרסה הבאה. מעמדת התצפית הייחודית שלו, תחזיתו מעוררת ההתרגשות של ביל גייטס, שלפיה חלונות 7 עשויה לצאת כבר ב־2009, נראית כמו סערה בכוס תה. הוא מסביר כי זה רחוק מלהעיד על חוסר אמון של מיקרוסופט בויסטה: "אני לא מבין למה אנשים מופתעים מכך ששנה אחרי יציאתה של מערכת הפעלה, אנחנו נמצאים בשלבים מתקדמים של תכנון מערכת ההפעלה הבאה. כך זה עובד. אני מאמין שהפעם נעמוד בהבטחות שלנו לגבי תאריכי היציאה".

מי צריך עיתונאים

אבל הדבר המעניין באמת בכנס של מיקרוסופט הם אלו שכותבים עליו. כ־70 בלוגרים הוזמנו לסקרו - כמספר העיתונאים, כולם באירוח מלא על חשבון מיקרוסופט. אף על פי שמיקרוסופט מרעיפה אהבה על הבלוגרים, גם פה כדאי לקרוא את האותיות הקטנות: יותר מ־40 מהבלוגרים שהוזמנו לכנס נמצאים ביחסי עבודה עם מיקרוסופט: חלקם עובדי החברה או עובדים בשלוחותיה (כלנית, למשל), ואחדים מהם מרצים בכנס. מלבדם, אפשר למצוא בכנס כ־25 בלוגרים עצמאיים ונטולי אינטרסים, שנבחרו, לדברי מיקרוסופט, על פי הפופולריות שלהם בפלטפורמת הבלוגים של מיקרוסופט ישראל.

נראה שזוהי אג'נדה של ממש: מיקרוסופט גילתה את הבלוגוספרה, ועוד יותר מזה - נראה שהיא משכילה להשתמש בה, ויודעת להתגמש בהתאם. הרבה מחשבה, כסף ומאמץ הפקתי הושקעו בבלוגרים, שהוזמנו לכנס על תקן שווי ערך לעיתונאים. הם שוכנו במלונות, השתתפו בהרצאות ובמסיבות עיתונאים, זכו בגישה לחדר העיתונאים המאובזר ואף קיבלו "ערכת בלוגר", סט מתנות שכולל מפצלי USB וחשמל, כרטיסי ביקור מהודרים וחולצה עם הכיתוב "ב בל בלו בלוג בלוגר מיומן". "במהלך הכנס קצב העדכון הוא היסטרי", אומר דורון בן־דוד, איש התעשייה האווירית, שהוזמן לכנס מתוקף היותו בלוגר טכני בעברית. "אני מתעד את ההרצאות, מעביר ביקורת, ובסך הכל מרוצה מהתוכן. אמנם יש שם המון שטויות, אנשים שכותבים שהמים בבריכה קרים מדי, אבל יש גם הרבה התלהבות טהורה. כמובן שמבחינה טכנית יש לנו המון ביקורת, ואף אחד מהבלוגרים לא חוסך מהם אותה".

תגיות