אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשימת הקניות של וורן באפט צילום: בלומברג

רשימת הקניות של וורן באפט

עם 40 מיליארד דולר בארנק, יגיע בחודש הבא וורן באפט, האיש העשיר בעולם ליבשת אירופה כדי להיפגש עם בעלי חברות משפחתיות. "כלכליסט" בדק באילו עסקים הוא עשוי להשקיע

27.04.2008, 09:11 | יואב בורנשטיין

בעוד כשלושה שבועות יסיים וורן באפט שנים של הכנה וייצא לבדוק, לראשונה בחייו, השקעה בחברה משפחתית באירופה. באפט יבקר במילאנו, פרנקפורט, לוזאן ומדריד בליוויו ובהדרכתו אנג'לו מוראטי, סגן נשיא חברת האנרגיה האיטלקית סאראס. "מטרת הטיול היא להיפגש עם חברות בבעלות משפחתית, בעלים של חברות משפחתיות - השושלות האירופיות הטיפוסיות" אמר מוראטי לסוכנות הידיעות בלומברג. לסיור יתלווה גם איתן ורטהיימר, נשיא חברת ישקר הישראלית, שהייתה ההשקעה הראשונה של באפט מחוץ לארצות הברית.

מהבולטות שבאצולת הממון הוותיקה והמבוססת של אירופה הן החברות מישלן, פיאט, פז'ו־סיטרואן, ב.מ.וו ולוואצה, ואותן עשוי באפט לפקוד במהלך סיבוב ההשקעות האירופאי.

מישלן: הוקמה ב-1888, עוד לפני היצור ההמוני של המכוניות, על ידי האחים אדוארד ואנדרה מישלן והפכה להיות החברה השנייה בגודלה בעולם בייצור צמיגים. שווי השוק של החברה הוא 9.66 מיליארד יורו. מועסקים בה 127 אלף עובדים, שמייצרים יותר מ-300 מיליון צמיגים בשנה, כולל צמיגים ששימשו את מטוס הקונקורד ואת מעבורות החלל. מישלן מפרסמת גם מדריכי טיולים ודירוגים של מסעדות.

פיאט: אמפריית המכוניות האיטלקית פיאט, הכוללת את המותגים פיאט, פרארי ואלפא רומיאו, נוסדה בשנת 1899 על ידי ג'ובאני אניילי. שווי השוק שלה הוא 18 מיליארד יורו והיא מעסיקה 172 אלף עובדים ומייצרת גם משאיות, אוטובוסים, ציוד חקלאות ובנייה. אומברטו אניילי, צאצא של השושלת ניהל את החברה עד שנת 2004, שבה מת מסרטן. ג'ון אלקן, בנו של גוב'אני אניילי השני (נכדו של מייסד פיאט), בן 32 הוא היום סגן יו"ר פיאט ונציג המשפחה בחברה.

פז'ו סיטרואן: ההיסטוריה המפוארת של משפחת פז'ו החלה במפעל פלדה שהקימו במאה ה־15 האחים ז'אן-פייר וז'אן פרדריק פז'ו במזרח צרפת. בשנות ה־70, אחרי שיצרנית הרכב סיטרואן (גם היא חברה משפחתית) פשטה רגל, רכשה אותה פז'ו. היום מועסקים במיזם יותר מ־200 אלף עובדים, בין היתר במפעלים בסין, באיראן ובדרום אמריקה. פז'ו, ששוויה 10.6 מיליארד דולר, הונהגה עד שנת 2002 על ידי פייר פז'ו, שהיה דמות דומיננטית מאוד בענף הרכב העולמי. כיום, מכהן בנו של פייר, תיירי פז'ו כיושב ראש "מועצת המנהלים המפקחת" של החברה.

BMW: כמעט 50% ממניות אחת יצואניות הרכב הגדולות באירופה, ששוויה 22.16 מיליארד יורו, מוחזקות על ידי יואנה קוואנט וילדיה (שעדיין מכהנים בתפקידים רשמיים). קוואנט היא אלמנתו של הרברט קוואנט, שהציל את החברה מפשיטת רגל. BMW מעסיקה 107 אלף עובדים.

לוואצה: יצרנית הקפה האיטלקית המפורסמת הוקמה ב־1895 בטורינו על ידי לואיג'י לוואצה ומנוהלת היום בידי הדור השלישי והרביעי למשפחה. לפחות שבעה בני משפחה מעורבים בעסק. בשנים האחרונות נהנתה לוואצה מהפופולריות של האספרסו בארה"ב ומהדרישה לקפה גם במדינות מתפתחות. היקף המכירות שלה ב־2006 הוערך ב־930

מיליון יורו.

תגיות