אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם תם עידן קיצוץ הריבית? צילום: ג'רמי פלדמן

האם תם עידן קיצוץ הריבית?

הערכות כי בארה"ב תסתיים בקרוב מגמת הורדת הריבית בעקבות נתוני אינפלציה בכל העולם

27.04.2008, 13:26 | כתב כלכליסט

ההנחה המובאת בכותרת הביאה לזרם מימושים חזק שבלם את הידרדרותו של הדולר ואף הביא להתחזקותו כנגד מרבית המטבעות העיקריים. הבנק המרכזי בארה"ב עשוי לפרסם ביום רביעי ה- 30 לאפריל על קיצוץ של 0.25% בריבית לרמה של 2.0% בזה הוא עשוי לסיים את רצף הורדות הריבית לתקופה הקרובה ובכך לתמוך בשטר הירוק.

החוזים העתידיים מנבאים סבירות של 78% להורדה של רבע אחוז ואילו 22% להותרת הריבית על כנה. נתונים חיוביים מכיוונה של ארה"ב ובניהם עליה במכירות מוצרים ברי קיימא דחפו את הדולר מעלה, "הנטייה בשווקים הפיננסיים בימים אלה לטובתו של השטר הירוק שעשוי להמשיך את התיקון לרמה של 1.53 אל מול האירו בשבוע הקרוב", נמסר מחדר העסקאות של פינוטק.

הדולר בדרכו לרשום את החודש הטוב ביותר מזה שנתיים וחצי אל מול האירו. צניחתו של השטר האירופי נצפתה כנגד מרבית העיקריים על רקע חששות מהאטה כלכלית באירופה, הוסיף לכך פרסומו של סקר IFO משבוע שעבר שהצביע על ירידה חדה בסנטימנט העסקי בגרמניה, הכלכלה הגדולה ביותר בגוש האירו וכן בצרפת. בכירים בבנק המרכזי באירופה ובניהם ז'אן קלוד טרישה נגיד ה ECB כבר ציינו כי אירו חזק מדי אינו אינטרס כלכלי ויש לפעול להורדת התנודתיות בשערי החליפין. גל חזק של מימושים הפיל את האירו לרמה של 1.5555 שפל של שלושה שבועות אל מול הדולר.

מעבר לפרסום הריבית בארה"ב, ימשכו את מרבית תשומת הלב מס' נתונים חשובים מכיוונה של הכלכלה הגדולה בעולם, בניהם התמ"ג לרבעון הראשון שעשוי לרדת בהשוואה לקודמו, כמו כן נתוני ייצור לא מחמיאים ובסוף השבוע נתוני שוק העבודה עם צפי לעליה באבטלה לרמה של 5.2% וירידה נוספת בכמות המשרות החדשות, אז למרות התחזקותו של הדולר בימים האחרונים בחינה לעומק של הנתונים הכלכליים עדיין אינה מלמדת על שינוי מהותי במשק האמריקני העושה דרכו למיתון בשנת 2008 , רצף של נתונים מאכזבים עשוי לחבוט כהוגן בשטר הירוק.

דולר/שקל

ביום שני 28 לאפריל בשעה 18:30 יפרסם הבנק המרכזי את החלטת הריבית לחודש מאי, לאחר שני חיתוכי ריבית רצופים ועפ"י סקרים מוקדמים בקרב אנליסטים ההערכות הן לסיכויי גבוה מ 90.0% להותרת הריבית על כנה ברמה של 3.25% הנמוכה ביותר אי פעם, זאת על רקע לחצים אינפלציוניים.

בחודשיים האחרונים קיצץ הבנק המרכזי את הרבית באחוז שלם על רקע הערכה כי ההאטה בכלכלת ארה"ב תפגע במשק הישראלי ותמתן לחצים אינפלציוניים. מדד המחירים לחודש מרץ רשם עליה של 0.3% לעומת צפי לירידה של 0.2%- , קצב האינפלציה השנתי כיום הוא 3.7% וגבוה מהרף המקסימאלי של הבנק המרכזי העומד על 3.0% וכידוע הריבית היא הכלי המרכזי המשמש את הבנק המרכזי לשליטה בהשגת יעד האינפלציה.

השקל בהופעה מעוררת כבוד כשמאז תחילת 2008 התחזק ביותר מעשרה אחוזים אל מול הדולר, התשואה הגבוהה ביותר מבין המטבעות משווקים מתעוררים ועקף אפילו את הריאל הברזילאי המוזכר רבות לאחרונה. פער ריבית כעת הינו 1.0% לטובתו של השקל וביום רביעי עשוי הפער להתרחב לרמה של 1.25% על רקע צפי להורדת ריבית בארה"ב, שיעור הריבית פועל לטובתו של השקל ועשוי לתמוך בו לשבועות הבאים.

מבחינה טכנית, הצמד דולר/שקל נסחר כעת מתחת לרמה של 3.5 שקלים לדולר אך המשך התאוששותו של הדולר בזירה הגלובלית עשויה להביא את שערו לרמה של 3.65 אל מול השקל כבר בשבוע הקרוב, רמת תמיכה משמעותית ניצבת על 3.42 שקלים.

הסקירה באדיבות חברת פינוטק

תגיות