אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הודו העלתה את מחיר המינימום ליצואני אורז צילום: אוראל כהן

הודו העלתה את מחיר המינימום ליצואני אורז

המהלך מתבצע במטרה להגדיל את ההיצע המקומי בעקבות צניחת מאגרי האורז לרמה הנמוכה ביותר מזה שני עשורים. יצאניות האורז יתאגדו לקרטל

01.05.2008, 11:26 | אולגה ויניאר

הודו, יצרנית האורז השניה בגודלה בעולם, העלתה את מחיר המינימום ליצואני האורז, על מנת להגדיל את האספקה המקומית ולהשתלט על האינפלציה הגואה, בעקבות צניחת מאגרי האורז לרמה הנמוכה ביותר מזה שני עשורים.

היצואנים חייבים עתה לייצא אורז בסכום של 40 אלף רופי, שהם 1,000 דולר לטונה, בהשוואה ל־650 דולר לטונה עד כה ־ כך מסר משרד הסחר בהודעה רשמית. מחיר האורז הבסמטי הארומטי עלה ל־1,100 דולר לטונה.

שלשום מסר הבנק המרכזי תחזית צמיחה שנתית של 8% עד 8.5%, נמוכה מעט מהנתונים של שנה שעברה.

המהלך של הודו להטלת מגבלות נוספות על יצוא האורז מתבצע יום לאחר שהפיליפינים ביקשה מהבנק העולמי לשכנע את המדינות המייצאות אורז להסיר את המגבלות אשר מאיימות על אספקת המזון של המדינות המייבאות. אך החששות מפני עליית המחירים מתגברים בהודו, על רקע אינפלציית שיא של 21.3%.

שר האוצר פלאניאפאן צ'ידאמבאראם מסר כי הממשלה תעלה את מס הייצוא של 8,000 רופי (200 דולר) לטונה, המוטל על אורז בסמטי, אך תוריד את מחיר המינימום לייצוא ל־1,000 דולר לטונה, מ־1,200 דולר לטונה. הודו כבר אסרה על יצוא של אורז שאינו בסמטי.

על רקע מחירי האורז הגואים דווח אתמול כי יצואניות האורז יתאגדו בקרטל. גם השם יהיה דומה - אור"ק (ארגון יצואני האורז, בדומה לארגון יצואני הנפט). המדינות שיצטרפו הן תאילנד, לאוס, וייטנאם, קמבודיה ומיאנמר. אף שמיאנמר אינה יצואנית אורז גדולה, רשויות תאילנד הבטיחו לה סיוע בהפיכתה למעצמת אורז.

תגיות