אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"טירוף הדלק האורגני גרם למשבר המזון" צילום: עמית מגל

"טירוף הדלק האורגני גרם למשבר המזון"

לדברי מומחים, החקלאים יצטרכו להכפיל את ייצור המזון העולמי עד שנת 2030 כדי לעמוד בביקוש הגדל

01.05.2008, 11:33 | סוכנויות הידיעות

"טירוף הדלק האורגני" וצעדי מדיניות שגויים נוספים הובילו למשבר המזון הגלובלי הנוכחי, שמאיים לדרדר כמיליארד בני אדם למצב של תת־תזונה. כך אומרים מומחים בינלאומיים בתחום החקלאות.

לדבריהם, החקלאים יצטרכו להכפיל את ייצור המזון העולמי עד שנת 2030 כדי לעמוד בביקוש הגדל. עוד אמרו המומחים כי מדינות צריכות להקפיא את ייצור האתנול והדלקים האורגניים כדי לרסן את הזינוק במחירי התירס, האורז, הסויה והחיטה.

לדברי רוברט זייגלר, ראש המכון הבינלאומי לחקר האורז, שיושב בפיליפינים, "זו הפעם הראשונה שבה ברור שאנחנו צורכים יותר אורז ממה שאנחנו מייצרים בעולם. דבר כזה הוא אינו בר קיימא".

אחד מהכשלים המרכזיים שעליהם מצביעים המומחים הוא התגובה למחירי האנרגיה הגבוהים, שהתמקדה בקידום ייצור של דלקים אורגניים. מדינות השקיעו מיליארדי דולרים בשנים האחרונות בפיתוח ייצור האתנול והדלקים האורגניים, כדי לסייע לגמילת הכלכלות העשירות מ"התמכרותן" לדלקים מאובנים (נפט, פחם, גז טבעי). את המגמה מובילות ארה"ב, ברזיל וקנדה.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות