אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל בנק ישראל, יעקב דנון, פורש מהבנק צילום: אלכס קולומויסקי

מנכ"ל בנק ישראל, יעקב דנון, פורש מהבנק

לאחר 3 שנים בתפקיד הודיע דנון לנגיד על כוונתו לסיים את תפקידו; מועד הפרישה המדוייק יסוכם בקרוב בין השניים. ועדת איתור למציאת מחליף תמונה בימים הקרובים

04.05.2008, 10:51 | אדריאן פילוט

מנכ"ל בנק ישראל, יעקב דנון, הודיע לפני זמן קצר לנגיד, סטנלי פישר, על כוונתו לסיים את תפקידו. מועד הפרישה המדוייק ייקבע בין הנגיד למנכ"ל. בתגובה הודיע פישר, כי כבר בימים הקרובים תמונה ועדת איתור שתחפש מועמד מתאים להחלפתו של דנון. 

דנון מכהן בתפקיד מנכ"ל בנק ישראל מזה שלוש שנים, ולאחר פרישתו בכוונתו לחזור לפעילות במגזר העסקי.

במכתב ששיגר לעובדים כתב דנון: "במשך השנים האחרונות הותקפו הבנק ועובדיו באופן קשה על ידי התקשורת וגורמים ממשלתיים שונים, אך עמדנו במשימות, למרות הסקפטיות והציניות של גורמים אלו". עוד אמר דנון, כי לשינויים שהוא ביצע בבנק ישראל אין אח ורע בשירות הציבורי בשנים האחרונות.  

דנון שימש כמנכ''ל בתקופה רגישה במיוחד עבור הבנק המרכזי. בין הנושאים בהם טיפל נמנה הסכם השכר החדש בין הנהלת הבנק, ועד העובדים ומשרד האוצר, ששם קץ לסכסוך רב השנים בין הצדדים. כמו כן, לדנון היה תפקיד מרכזי בשינוי הפנים ארגוני בבנק המרכזי, אשר יצא לדרך לפני שבועות ספורים.

במסגרת תפקידיו הקודמים שימש דנון כמשנה למנכ"ל בנק המזרחי וחבר הנהלת הבנק, במשך כתשע שנים. לפי כן שימש במשך חמש שנים בתפקיד משנה למנכ"ל כימיקלים לישראל, וגם החזיק בתפקיד הממונה על השכר במשרד האוצר.

"רפי לנקרי מועמד מוביל"

הנגיד פישר הודיע כאמור כי יקים ועדת איתור למינוי מנכ"ל חדש כבר בימים הקרובים. במסדרונות הבנק מוזכר שמו של מנהל חטיבת משאבי אנוש ומינהל רפי לנקרי כמועמד המוביל למילוי התפקיד.

עם זאת, גורמים רבים בהנהלת הבנק אמרו ל"כלכליסט" כי הם כבר פועלים מול הנגיד כדי למנוע את מינויו של לנקרי, שלדבריהם: "התקדם כבר יותר מדי. מדובר בטיפוס שאינו ראוי לתפקיד". ל"כלכליסט" נודע כי העלאת מועמדותו של לנקרי לתפקיד הנוכחי גרמה לתסיסה חזקה ולהתנגדות קשה בקרב גורמים בהנהלה. עוד נודע כי מאז כניסתו של לנקרי לתפקידו החדש הגיעו למשרד מבקר המדינה כמה תלונות בנוגע אליו, שנבדקות כעת במשרד המבקר. ממשרד מבקר המדינה נמסר בהקשר זה: "משרד מבקר המדינה בודק מכלול עניינים הקשורים בבנק ישראל. מדובר במעקב בעקבות ביקורות שנעשו בעבר. כמו כן מתקיים עיון ראשוני בתלונות שהגיעו, ובעקבותיו יוחלט מה הלאה".

במשך הקדנציה שלו הצליח דנון להסתכסך עם גורמים רבים. בתחילה היה זה מנהל כוח האדם לשעבר בבנק, אבי אידלסון, אשר התפטר בתחילת 2007 עקב חילוקי דעות חריפים בין השניים.

ל"כלכליסט" נודע שאידלסון התלונן בפני פישר על התנהלות בלתי תקינה של הבנק, ולאחר שהנגיד לא השתכנע החליט אידלסון לעזוב. גם המחלוקת רבת השנים בין הבנק לוועד העובדים נותרה בעינה בתקופת דנון. בשנה שעברה ניתק ועד העובדים, אז בראשות רימונה ליבוביץ', את הקשר עם דנון בטענה שהוא חותר לחתימת הסכם עבודה בלי לשתף את העובדים. מאוחר יותר התגלו חילוקי דעות קשים בין דנון לממונה על השכר באוצר אלי כהן. המחלוקת גרמה לפישר לשתף במקומו במשא ומתן את לנקרי, שכיהן כיו"ר ועד העובדים ולאחר מכן כמנהל כוח אדם וכחשב הבנק. לאחרונה נוצרה מתיחות בין דנון לבין רוני חזקיהו, המפקח על הבנקים, סביב נושא הקטנת מצבת כוח הפיקוח בבנק בעקבות הארגון מחדש שעבר בנק ישראל. חבר הנהלת בנק ישראל אמר ל"כלכליסט": "העובדים לא מעריכים אותו. הוא כשל בעניין הסכמי השכר עם האוצר".

לנקרי סירב להגיב. מקורבים ללנקרי ציינו כי בין חברי ההנהלה יש גם כאלו החולקים לו שבחים

תגיות