אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"נכנס את הדירקטורים יותר כדי שירוויחו עוד" צילום: ג'ו קוט

"נכנס את הדירקטורים יותר כדי שירוויחו עוד"

איזי בורוביץ' חושף את דרכו להילחם בבעל מניות המיעוט, פיני גינזבורג, שמטרפד את כוונותיו באל על. על הרגולטורים אמר: "אנשים בלי ניסיון יושבים בתפקידים רגולטוריים מרכזיים"

14.05.2008, 07:06 | סיון איזסקו

איזי בורוביץ' לא מתכוון לתת לדירקטוריון אל על לשבש את תוכניותיו. בחודשים האחרונים מתנהל בין בעלי השליטה באל על לבין בעלי המניות האחרים בחברה מאבק בלתי פוסק, שהחל בחודש פברואר השנה, עת טרפדו בעלי מניות המיעוט את המהלך שניסו האחים בורוביץ' להעביר - הגדלת התגמול לחברי דירקטוריון החברה. מאז אירוע זה נוספו עוד שתי עסקאות בעלי עניין, הקשורות למשפחת בורוביץ': האחת, אישרור רטרואקטיבי לתשלום דמי ניהול בסכום של 60 אלף דולר לחודש לחברת כנפיים שבשליטתם, עבור כהונתו של איזי כיו"ר דירקטוריון אל על (גם מהלך זה טורפד על ידי בעלי מניות המיעוט), והאחרת - הענקת 400 אלף שקל לדדי בורוביץ', אף שאינו נושא משרה בחברה. מהלך זה ממתין היום לאישור בעלי המניות בכנפיים.

"הוועד לא בעל עניין?!"

בפאנל שנערך אתמול באוניברסיטת תל אביב חשף איזי בורוביץ', יו"ר הדירקטוריון באל על, כי יש לו דרך מקורית לעקוף את החלטה שהתקבלה באספת בעלי המניות, כלומר דרך להגדיל את שכר הדירקטורים: "רצינו להגדיל את התגמול לדירקטורים באל על, אבל כנפיים לא יכלה להצביע כי היא בעלת עניין. ועד העובדים (המחזיק בכ־6% ממניות החברה) התנגד והפיל את המהלך. ואני שואל, מדוע לכנפים לא נתנו להצביע אך לוועד נתנו? מה, הוועד לא נחשב בעל עניין?!".

עוד אמר בורוביץ': "שעה אחרי ההצבעה קראתי ב־Ynet שיו"ר ועד העובדים אומר שהוא התנגד לתגמול הדירקטורים כצעד של מיקוח, לכן החלטתי שאם בחברה לא מסכימים להעלות את השכר נכנס את הדירקטוריון בתדירות גבוהה יותר. כך הדירקטורים ירוויחו יותר כסף".

בפאנל, שעסק בנושא "עסקאות בעלי עניין ובעלי שליטה", במסגרת תוכנית דירקטורים של להב, נכחו גם עו"ד שוני אלבק, היועץ המשפטי של רשות ניירות ערך; ד"ר אירית חביב סגל מאוניברסיטת תל אביב; עו"ד יורם נווה, היועץ המשפטי וסמנכ"ל הפיתוח העסקי בבית ההשקעות כלל פיננסים ולשעבר המשנה למנהל מחלקת תאגידים ברשות ני"ע; ופרופ' יוסף גרוס, שהנחה את הפאנל. בורוביץ' לא התרגש מהעובדה שלצדו יושב נציג מכהן מטעם הרגולטור, ואמר: "אחת הבעיות שלנו היא שאנשים בלי ניסיון יושבים בתפקידים רגולטוריים מרכזיים. בגללם אנשים עוזבים את הארץ ועושים עסקים בחו"ל. ברגולציה צריכים לשבת אנשים שהוכיחו את עצמם כאנשי עסקים. בכל בוקר אני מתעורר וחושב על כמה זמן אני צריך להתעסק ברגולציה. כשאני גומר לדבר עם הרגולטורים כבר שלוש בצהריים. כל שיחת טלפון מלווה במחשבות על הרגולטור שמאזין לך, וכך גם בזמן שליחת אימייל פשוט".

"אני לא רוצה נכדים"

בורוביץ' התייחס גם לחיבור בין בעלי ההון לפוליטיקאים. "אוהבים לדבר כאן על הון ושלטון, אבל הכל קשקוש בגרוש. מי שמניע את המדינה זה רק בעלי ההון. גם בעלי השליטה צריכים להרוויח קצת. נוחי דנקנר, למשל, צריך לוודא שכל החברות שלו יבוטחו בכלל ביטוח בלי שהרגולטורים יתערבו — ואני אומר, למה לא, שירוויח קצת!".

בשלב זה התערבה ד"ר חביב סגל ואמרה לבורוביץ': "תזכור שאסור שבעל שליטה ישקיע בחברה רק במטרה להוציא את כל העושר שלה מתוך החברה — צריך לעשות הכל במידתיות".

על הערה זו הגיב בורוביץ' בבדיחות הדעת: "לאחרונה אמרתי לילדים שלי שאני לא רוצה נכדים מהסיבה הפשוטה, כשהנכדים האלה יתחתנו ויילדו ילדים, זה יצמצם את האנשים שאיתם אוכל לעשות עסקים בעתיד — כולם יגידו שהם בעלי עניין".

תגיות