אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המבקר: ליקויים במינויים, חריגות שכר והטבות מופלגות ברכבת ישראל צילום: יריב כץ

המבקר: ליקויים במינויים, חריגות שכר והטבות מופלגות ברכבת ישראל

בנה של אישיות פוליטית מהליכוד הועסק ברכבת בניגוד להמלצות בתקופת מאיר שטרית כשר התחבורה; יו"ר ועד העובדים קודם בשלוש דרגות בסמוך לחתימה על הסכם שכר, והיועצת המשפטית למדה בעלות של פי שישה מהמותר בנהלים

20.05.2008, 16:02 | גיא מי-טל

בחלק שעוסק ברכבת ישראל מוצא המבקר ליקויים במינויים של בעלי תפקידים חדשים, הטבות שכר חריגות ומימון הטבות בגובה של עד פי שישה מהנהלים.  

 

המבקר קובע, כי בנה של אישיות פוליטית בכירה בליכוד החל לעבוד בתפקיד מנהל אגף עסקי ברכבת, בתקופה בה שר התחבורה היה מאיר שטרית (ליכוד). דו"ח של חברת השמה שהועבר לרכבת קבע כי העובד אינו מומלץ לתפקיד, אך למרות המסקנות הוא הושאר בתפקידו. בהמשך קודם העובד לתפקיד מנהל אגף. הדו"ח קובע, כי נראה שמדובר במינוי הנגוע בשיקולים זרים, ביניהם שיקולים פוליטיים.

עוד קובע הדו"ח, כי הרכבת שילמה ליו"ר ועד העובדים, לסגנו ולממלא מקומו הטבות שכר חריגות בסמוך לתקופה בה נחתמו הסכמי עבודה בחברה. במהלך שנה וחצי קודם היו"ר בשלוש דרגות, קידום שאמור להימשך שש שנים לפחות.

מנכ"ל הרכבת בשנת 2002, יוסי שניר, אישר ליו"ר הועד השוואת שכר לזה של מנהל אגף וכן "תוספת מיוחדת" שהגיעה ל-13,500 שקל בחודש. עלות שכרו השנתית הסתכמה בשנת 2005 ב-836 אלף שקל, לעומת שכר של 580 אלף - למנהל אגף.

משרד המבקר טען, כי קידומו של יו"ר הועד בשלוש דרגות מנוגד להסכמים הקיבוציים. כמו כן, סמיכות הקידום לחתימה על הסכמי העבודה החדשים מעלה חשש שקיים קשר בין הארועים. המנכ"ל לשעבר שניר השיב למבקר, כי לא היתה לדעתו סיבה שיו"ר ועד העובדים ברכבת יקופח מול יו"ר ועד בארגון אחר, כששניהם באותו מעמד. העובדים השיבו למבקר כי כל התאמת שכרם נעשתה כדין ובאישור ההנהלה וכי מעולם לא קיבלו תוספת שכר או הטבה כנציגי ועד עובדים.

מנגד, מתשובת הממונה על השכר עולה, כי חריגות השכר שנמצאו אף חמורות יותר ובימים אלה נערכת בדיקה מקיפה.

כך קיבלה היועצת המשפטית ברכבת מענק השתלמות בגובה 84 אלף שקל ששולמו למימון לימודי תואר שני למנהל עסקים, זאת בעוד היתה זכאית לתשלום של כ-14 אלף שקל בלבד. מנתונים אלה מתברר, כי הרכבת מימנה את הלימודים בגובה של עד פי שישה מהקבוע בנהלים של רשות החברות הממשלתיות והרכבת בעצמה.

בעקבות הביקורת אמרה היועצת המשפטית כי לא היתה מודעת לכך וכי הדבר אינו בתחום העיסוק של המחלקה המשפטית. היא ביקשה לנקות משכרה את ההפרש.

תגיות