אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת הכספים דורשת תוספת של 3 מיליון שקל למועצה לשימור אתרים צילום: דוד הכהן

ועדת הכספים דורשת תוספת של 3 מיליון שקל למועצה לשימור אתרים

באוצר טוענים כי כל נושא התמיכות עובר כרגע בחינה מחדש במינהל התרבות וכי בין הנתונים המוצגים על ידי המועצה לאלו שלהם ישנו פער של כמיליון שקל

21.05.2008, 11:41 | דוד הכהן

ועדת הכספים קיימה היום (ד') דיון בנושא תקציב המועצה לשימור אתרים ודרשה בסוף הדיון מנציג אגף התקציבים באוצר תוספת של 3 מיליון שקל לתקציב המועצה. את הדיון יזמו חברי הכנסת ראובן ריבלין (ליכוד) ואורית נוקד (עבודה).

במסמך שהכין מנכ"ל המועצה, יוסי פלדמן, וחולק לחברי הכנסת, נכתב כי מקורות המימון של המועצה הם שלושה - תמיכה ממשלתית באמצעות משרד המדע, התרבות והספורט, הכנסות מביקורים באתרים ותרומות וסיוע מגורמים שונים. על פי המסמך, היקף הפעילות בשנת 2007 עמד על כ-18 מיליון שקל. 60% ממקורות המימון היו מהממשלה, 27% מהכנסות עצמיות והיתר ו-13% משיתופי פעולה.

29% מהסכום מוקדש לפעילות שוטפת ותפעול אתרים,34% לכיסוי הוצאות משאבי אנוש וכוח הדרכה ו-38% לעבודות פיתוח, שיקום ושימור אתרי מורשת.

בשנת 2007 עמדה התמיכה של המשרד על 10.8 מיליון שקל ואילו בשנת 2008, לדברי נציגי המועצה, הודיעו להם על תמיכה של 8.8 מיליון שקל בלבד. בנוסף, המועצה זקוקה לתוספת של כשלושה מיליון שקל על מנת להשלים פרויקטים ועבודות חיוניות נוספות.

נציג אגף התקציבים באוצר, ראובן קוגן, אמר בדיון כי כל נושא התמיכות עובר כרגע בחינה מחדש במינהל התרבות וכי בין הנתונים המוצגים על ידי המועצה לאלו שלהם ישנו פער של כמיליון שקל.

מינואר - גוף עצמאי

המועצה לשימור אתרים יצאה בינואר השנה לדרך חדשה. אחרי יותר מ-20 שנה במסגרת החברה להגנת הטבע, החלה המועצה לפעול כעמותה עצמאית, תחת שם חדש: "המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל". תקציב המועצה אמור היה להיות בשלב ראשון על 20 מיליון שקל.

עם יציאתה לפעילות עצמאית, בחסות משרד התרבות, המדע והספורט, מרחיבה המועצה את פעילותה הציבורית והמקצועית בגיבוי שתי חטיבות חדשות שהקימה לאחרונה - נאמני השימור והחטיבה הצעירה.

המועצה לשימור אתרים הוקמה בשנת 1984 כחלק מהחברה להגנת הטבע, בעקבות שורה של מעשי הרס ופגיעה באתרים היסטוריים. בראשה עומד מאז הקמתה יוסי פלדמן. במהלך השנים גדלה המועצה והרחיבה את פעילותה, וכיום היא מעסיקה המועצה עשרות עובדים, ופועלת בכל רחבי הארץ. עד היום היתה המועצה מעורבת ביותר מ-300 תכניות שימור, וכ-70 מבנים ואתרים שוקמו על ידה או ביוזמתה, מהם כ-20 שנזקקו לפעולות הצלה מיידיות, רגע לפני קריסה והרס מוחלטים.

תגיות