אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וייסברג במו"מ לצרף את רואימי לשלג צילום: ג'רמי פלדמן

וייסברג במו"מ לצרף את רואימי לשלג

בלעדי ל"כלכליסט": בכוונת השניים להשתמש בשלד הבורסאי כפלטפורמה לרכישת נדל"ן בארה"ב. וייסברג: "מדובר באפשרות אחת מתוך ארבע אפשרויות שעומדות בפני. טרם קיבלנו החלטה בנושא"

22.05.2008, 09:21 | גולן חזני

איש העסקים רון וייסברג מנהל מגעים עם איל הנדל"ן אבי רואימי כדי לצרף אותו לשליטה בשלד הבורסאי שלג.

ל"כלכליסט" נודע כי בכוונת השניים לנצל את המשבר העמוק בשוק הנדל"ן האמריקאי ולהשתמש בשלג כפלטפורמה לרכישת נכסי נדל"ן בחוף המערבי של ארצות הברית.

לפני ארבעה חודשים רכשה קבוצת משקיעים בראשות וייסברג, מנכ"ל הכשרה ביטוח לשעבר, שכללה גם את קבוצת גינדי אחזקות וקבוצת נדל"ן צרפתית בשם אוואנס את השליטה בשלג תמורת 22.3 מיליון שקל מידי יו"ר החברה חיים גליק והמנכ"ל מיכאל גולדהארט.

למרות ההודעה על העסקה טרם נערך הקלאוזינג. וייסברג אמר שהוא מקווה שהיא תושלם עוד החודש. לגבי השותפות האפשרית עם רואימי, הסביר וייסברג כי "מדובר באפשרות אחת מתוך ארבע אפשרויות שעומדות בפני. טרם קיבלנו החלטה בנושא".

רואימי (51) מחזיק באופן פרטי בנדל"ן בשווי מאות מיליוני דולרים (בערכים היסטוריים), בעיקר בחוף המערבי בארה"ב. כמו שוק הנדל"ן האמריקאי בכללו, גם נכסיו נפגעו מהמשבר. את המיזם הנוכחי שלו הוא מקים בלא שותפים, תחת השם פקסטון ווק, בלאס וגאס. מדובר ב-800 יחידות דיור וכן במרכז מסחרי ובמשרדים בהשקעה של 500 מיליון דולר. בשל מצב השוק דחה רואימי את תחילת הבנייה לתחילת 2009.

בשותפות עם וייסברג מקווה רואימי להביא את ניסיונו הנדל"ני ואילו וייסברג יתרום את יכולתו לגייס כספים בשוק ההון.

רואימי הגיע לארה"ב מיד בתום שירותו הצבאי, כשבכיסו כמה מאות דולרים בלבד. הוא הקים שם חברה גדולה לאביזרי רכב. במקביל רכש כמה נכסי נדל"ן מסחרי. בשנת 1995 הגיע לישראל, והחל בסדרת השקעות. רואימי גם היה מבעלי השליטה בחברת מאקפל שהחזיקה בשליטה בתפרון.

לצורך רכישת מניות מאקפל הוא לווה 10 מיליון דולר מבנק לאומי בתנאי נון-ריקורס. לאחר שמניית מאקפל צנחה, הודיע רואימי לבנק שהוא מוכן למכור את מניותיו כדי להחזיר את חוב ההלוואה. הבנק תבע את רואימי וטען כי הוא אחראי אישית לחוב. בתביעה לא הכחיש בנק לאומי כי מדובר בהלוואת נון-ריקורס אלא שלטענתו, רואימי התחייב בפניו בעל פה כי יפרע את ההלוואה מכיסו, אם הבנק לא יממש את השעבוד על המניות.

לבסוף הסתפק הבנק במימוש המניות שערכן 10 מיליון דולר, מחצית מהחוב של רואימי בספרי הבנק.

תגיות