אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם יש מו"מ לרכישת מלרג? צילום: יותם פרום

האם יש מו"מ לרכישת מלרג?

החברה הודיעה לבורסה שמתנהל מו"מ לרכישת מחצית ממניות החברה אך הרוכשים הפוטנציאלים מכחישים. מי דובר אמת?

26.05.2008, 14:39 | גולן חזני ותומר קורנפלד

חברת התשתיות מלרג דיווחה לפני שעה קלה כי קבוצה שכוללת את קבוצת אריה לייב יקר, קבוצת פויו זבלודוביץ' וקבוצת ליאו שכטר היא זו שמנהלת מו"מ לרכישת 50% ממניות השליטה בחברה (37.4% מבעל השליטה, מיכאל הירשברג) במחיר המשקף לחברה שווי של 180 מיליון שקל, הגבוה ביותר מ-80% ממחיר המניה בשוק. לפי ההודעה, ישלם זבלדוביץ תמורת המניות סכום של 67 מיליון שקל.

ההודעה הביאה לביקושים גדולים במניה שנסחרה דווקא בירידה. אולם לכלכליסט הגיעה תגובה יוצאת דופן שמכחישה את ההודעה שהעבירה מלרג לבורסה. מקבוצת תמרס, הזרוע העיסקית של זבלודוביץ נמסר כי אין לאיש בקבוצה מושג במה מדובר. הקבוצה מעולם לא ניהלה מו"מ או הביעה התעניינות בחברת מלרג. בכוונת החברה להוציא מכתב מעו"ד עוד היום לחברת מלרג ולהבהיר את הדברים.

מדובר באירוע נדיר וחמור בו חברה בורסאית מדווחת על רוכש פוטנציאלי שמנהל מו"מ לרכישתה ואילו הרוכש מכחיש הדבר מכל וכל. יצויין עם זאת כי הודעת מלרג מציינת כי המידע הגיע מהירשברג עצמו ולפיה מצוייה הקבוצה הרוכשת בשלבים אחרונים של קבלת מימון לרכישת המניות, וכי הרכב הקבוצה נמסר להירשברג עצמו ע"י הרוכשים. השגת המימון תושלם להערכת הקבוצה עד ה-21 ביוני.

מלרג מעוניינת להכניס שותף לשליטה כדי לאפשר את פיתוח פעילות החברה בתחום התשתיות בחו"ל ויאפשר למלרג להתמודד ולהשתתף במכרזי מדינה גדולים לתקופות ארוכות (מכרזי BOT).

סיפורה של חברת מלרג הוא בשני שותפים: מיכאל הירשברג ויוסף מלמד, שהקימו את החברה בשנת 1990 והובילו את החברה להנפקה בבורסה בסוף 2005. אולם, שנה לאחר ההנפקה התגלעו חילוקי דעות בין בעלי השליטה והופעל בחברה הליך היפרדות (במב"י). התהליך הושלם רק בנובמבר האחרון לאחר שמלמד הסכים למכור את חלקו להירשברג.

כעת, חצי שנה מאוחר יותר, מכניס הירשברג את זבלדוביץ כשותף לחברה במקומו של מלמד.

עתה נותר לבדוק מי לא דובר אמת בסיפור הזה ומה אמורים המשקיעים לעשות עם המידע.

תגיות