אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מבחן טעימה: חולבים יין צילום: shutterstock

מבחן טעימה: חולבים יין

יקב ויתקין הוקם במבנה ששימש בעבר כרפת. ההשקה האחרונה שלו, פטיט סירה 2005, הוא הפתעה נעימה ומומלצת

01.06.2008, 15:15 | שלמה פפירבלט

כאשר סבא וסבתא של דורון בלוגולובסקי, מראשוני המתיישבים בכפר ויתקין, הקימו בשנות השלושים של המאה הקודמת את הרפת בחצר המשק, הם חשבו על חלב. היום יוצאים מהמקום הזה יינות טובים ומרתקים, הזוכים להצלחה בחנויות ובמסעדות רבות. את שורת הפרות הלועסות מספוא החליפו חביות עץ אלון, שבהן מתיישן היין בדממה. גם זה פרק במסע הישראלי בזמן, ואולי לא במקרה גם שמה של סדרת היינות הבסיסית של יקב ויתקין הוא "מסע ישראלי".

בלוגולובסקי, שעבד בענף השיש והאבן, ורעייתו שרונה, אדריכלית במקצועה, עשו את המהפך האישי ב־2002, בסיועו של אסף פז, יינן מוכשר וידוע (כיום בבנימינה), אחיה של שרונה. ההתחלה היתה צנועה: עבודת יד, כמויות קטנות, 2,000-1,000 בקבוקים, אבל התוצאות הטובות הביאו להחלטה משפחתית לרכוש ציוד מקצועי ולהתפתח.

כיום יקב ויתקין מטפח שני כרמים ניסיוניים סמוך לבית בכפר, ורוכש ענבי איכות מכורמים שונים בארץ. השנה כבר הגיע היקף הייצור ל־40 אלף בקבוקים, שאותם מפיצה חברת הכרם.

סדרת הבסיס כוללת שלושה יינות - לבן, ורוד (רוזה) ואדום - היא עשויה מבלנדים של זנים וכרמים שונים, ומעניקה תמורה טובה למחיר (כ־65 שקל לבקבוק). סדרת הפרימיום, הנושאת את השם ויתקין, מספקת בכל פעם הפתעות יוצאות דופן, עם יינות מהטובים מסוגם שנראו כאן בשנים האחרונות, עשויים על בסיס זנים שהם מחוץ לזרם המרכזי בארץ, כמו קאריניאן וקברנה פרנק.

ההשקה האחרונה של היקב, ויתקין, פטיט סירה 2005, היא גם ניצחון נעים. זהו יין העשוי על טהרת הזן, ענבים שנבצרו משני כרמים בוגרים במורדות הרי יהודה. הגפנים נטועות באדמות דלות יחסית של גיר וטרה רוסה, ללא השקיה, ולכן נאלצות להתאמץ ולשלוח שורשים ארוכים מטה, אל שכבות הקרקע העמוקות והמינרליות.

הענבים שמתקבלים הם קטנים וצפופים, לפעמים בגודל גרגיר אפונה, והדבר מגדיל את היחס בין כמות המיץ (התירוש) לבין הקליפות, המכילות חומרי צבע, ניחוח וטעם. ביקב תסס התירוש על קליפותיו תקופה ארוכה יחסית, שלושה שבועות וחצי, על מנת לקבל את המיצוי המרבי.

אחר כך התיישן היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 16 חודשים, התפתח והתעצב, והמשיך בכך עוד כשנה גם לאחר שבוקבק ונשמר בתנאים מתאימים לכך ביקב, לפני ששוחרר לשיווק.

התוצאה נפלאה: יש ליין ניחוחות וטעמים מרוכזים, הוא מפגין בכוס גוון כהה ומרשים, ואחרי "נשימה קצרה" הוא נפתח ומשגר לאף ארומות טובות של פרי יער שחור ותבלינים מפתים. בטעימה, על החך, הוא מורכב ועשיר. יין מומלץ בהחלט. מחיר מומלץ: 100 שקל.

תגיות