אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דש איפקס מקימה קרן גידור להשקעה באג"ח זבל צילום: בועז אופנהיים

דש איפקס מקימה קרן גידור להשקעה באג"ח זבל

המנכ"ל ויקטור שמריך: "התיק יניב תשואה של 0% רק אם 42% מהחברות יפשטו רגל. היעד שהצבנו הוא לגייס 100 מיליון שקל עד לסוף 2008"

05.06.2008, 08:04 | אסף מליחי

ויקטור שמריך, מנכ"ל משותף של בית ההשקעות דש איפקס, מקים בימים אלו את קרן הגידור אמרלדו ומאמין כי זה הזמן הנכון להשקיע באיגרות חוב לא מדורגות.

"היעד שהצבנו הוא לגייס כ־100 מיליון שקל עד סוף שנת 2008, כאשר הסכום המינימלי להשקעה הוא 5 מיליון שקל, והתשואה למשקיעים צפויה להסתכם בכ־20% לשנה", אומר שמריך, שאינו לבד בשוק. כבר בתחילת השנה ניצלו קרנות הנאמנות את המשבר הפיננסי בשוקי העולם ואת השפעתו על ענף הנדל"ן, והקימו קרנות המתמחות באיגרות חוב המשלמות ריבית בשיעור דו־ספרתי. למעשה, כיום נסחרות לא פחות מ־100 אג"ח סטרייט ויותר מ־45 אג"ח להמרה בעלות תשואה שנתית של 12% ויותר, ו־65% מהן של חברות נדל"ן.

2007 היתה שנה טובה לדש איפקס. הצמיחה בכל אפיקי ההשקעה גרמה לעלייה חדה בהיקף הנכסים של בית ההשקעות, מ־13 מיליארד שקל בתחילת 2006 לכ־34 מיליארד שקל כיום. אלא שברבעון הראשון של 2008 הצטרף בית ההשקעות לכל מתחריו והציג תוצאות חלשות. דש איפקס הפסידה ברבעון הראשון 7.5 מיליון שקל לעומת רווח של 28.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, זאת אף שההכנסות נותרו כמעט ללא שינוי והסתכמו ב־73 מיליון שקל ברבעון הראשון. עיקר ההפסד מיוחס להפסדים בתיק הנוסטרו; ההפסד מהשקעות עצמיות הגיע ל־25.8 מיליון שקל לעומת רווח של 9.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. גם ההכנסות ממגזר החיתום קטנו ב־70% ל-5.6 מיליון שקל.

למה להשקיע באג"ח לא מדורגת דווקא באמצעות קרן גידור?

"השקעה באג"ח באופן ישיר ולא באמצעות קרנות נאמנות מחייבת את הגופים המוסדיים לתשומת לב ניהולית רבה מאוד, שהופכת את ההשקעה הזו למעמסה יומיומית בעבורם, ולכן הם נוטים להימנע מכך. אני משוכנע שהשקעה באמצעות קרן גידור עדיפה מכמה סיבות. ראשית, המשקיע אינו חשוף לתנודות יומיות של השוק המביאות לפדיונות ולגיוסים מהירים, ולכן הוא אינו ניזוק מהחלטות ספונטניות של שותפים אחרים. שנית, לקרן גידור יש יד כמעט חופשית בהשקעות, לרבות מינוף, שאינו מתאפשר בקרנות נאמנות. שלישית, לקרן יש מדיניות השקעה מחמירה, המחייבת פיזור מינימלי של אג"ח המאפשרות גידור סיכון".

מה בנוגע לחברות רבות שספגו באחרונה ירידת ערך?

"איגרות החוב של חברות רבות נסחרות היום בתשואה גבוהה מאוד, וזאת אף שהן לא הספיקו להשתמש בכסף טרם פריצת המשבר. אותן חברות לא ספגו ירידות ערך, שיקולי ההשקעה שלהן היום מושכלים יותר וחלקן אף רוכשות בחזרה את האג"ח, ומנצלות את המשבר".

מה הסיכוי להערכתך לחדלות פירעון בקרן הגידור שלכם?

"במודל ייחודי שגיבש האנליסט דרור פרסה ממחלקת המחקר של דש איפקס, בדקנו מה תהיה ההשפעה של פשיטות רגל על תיק המורכב מ־12 אג"ח זבל. המודל מכיל את ההנחות המחמירות ביותר, ומסקנתו שגם במקרה ש־25% מהחברות יפשטו את הרגל, יניב התיק תשואה שנתית של 8%, הרבה יותר מתיק המורכב מאג"ח בעלות דירוג גבוה. התיק יניב תשואה של 0% רק אם 42% מהחברות יפשטו את הרגל, תסריט קיצוני ביותר לכל הדעות.

"נוסף על כך, כדאי לזכור שבשוק ההון הישראלי חדלות פירעון של אג"ח אינה תופעה נפוצה כל כך. שוק ההון הקטן שלנו זוכר ומעניש מנהלים שחמקו מתשלום חובות. סטטיסטית, אין זו תופעה נפוצה".

תגיות