אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איפה מיוצרות הגבינות הטובות בעולם? צילום: צביקה טישלר

איפה מיוצרות הגבינות הטובות בעולם?

אפשר לבקר במחלבות בעלות מסורת מפוארת של ייצור גבינות, ממש כמו שעושים סיורי יקבים ויין. כחולות, קשות, מיושנות או מסריחות. כלכליסט מציג: טיולי מחלבות בחו"ל

08.06.2008, 10:31 | גלי וולוצקי

חובבי יין ישראלים כבר סימנו וי על הרבה טיולי יקבים בחו"ל, אך רק חובבי קולינריה מעטים מכירים את המחלבות שמייצרות את הגבינות המשובחות בעולם. אז נכון שאף חובב אוכל מושבע שמגיע לעיר פארמה שבאיטליה לא יוותר על ביקור במחלבה שמייצרת את הפרמז'נו רג'אנו, אך כמוה אפשר למצוא כמעט בכל ארץ - מחלבות מרתקות, שמאפשרות למבקרים לצפות בתהליכי הייצור.

חשוב לברר פרטים בטלפון ולתאם את ההגעה מראש. הנה כל ההסברים לנבחרת הגבינות העולמית, שאת חלקן אפשר גם להשיג בארץ.

איטליה

Mauri: מחלבה הממוקמת בחבל ואל סאסינה בלומברדיה. הוקמה בשנת 1920 ומייצרת כ־50 מותגים שונים. היא מתמחה בגבינות מסוג טלג'ו, גורגונזולה, מסקרפונה, ריקוטה ומוצרלה. זו המחלבה היחידה כיום באיטליה שעדיין מיישנת את גבינת הטלג'ו במערות טבעיות, שבהן חיים אותם חיידקים האחראים לתהליך היישון המיוחד. פרטים: טל': +39-0341-95-57-00, אתר: www.mauri.it.

בריטניה

Wyke Farms: בסומרסט שבדרום מערב אנגליה מאגדת המחלבה הזו כמה חוות, שמייצרות את גבינת הצ'דר המקורית של האזור. ב־1900, כשהן הוקמו, היו כ־3,500 יצרני גבינה באזור, אך כיום נשארו רק כ־20 המייצרים את הגבינה על פי המתכון המקורי של החוואית איווי קלוז'ייר - הראשונה שהכינה צ'דר לפני יותר ממאה שנה. במחלבה מיוצרים גם סוגי צ'דר מתובלים במשקאות אלכוהוליים, כמו יין פורט, בירה ועוד, ובמבחר דרגות יישון, מ־4 ועד 24 חודשים. פרטים: טל': +44-0-1749-812424, אתר: www.wykefarms.com.

צרפת

Sevre et Belle: המחלבה שבלב אזור החוף האטלנטי, שממנו מגיעות כ־80% מגבינות העזים של צרפת, הוקמה ב־1893 בכפר Celles-sur-Belle, ובו היא שוכנת עד היום. זו מחלבה משפחתית, שמשתמשת בחלב עזים הרועות במרעה פתוח, ואשר מייצרת את הגבינות בשיטות מסורתיות. כיום מיוצרות במקום גבינות מסוג סנט מור, טופינייה, בושה ואחרות. פרטים: טל': +33-0-549-328909, אתר: www.coop-sevrebelle.fr.

הולנד

Henri Willig: הגבן ההולנדי הנרי וויליך הוא הבעלים של שלוש חוות, חנויות לגבינות וגם מפעל לייצור נעלי עץ הולנדיות. כל החוות שלו פתוחות למבקרים ומציעות מגוון פעילויות. בין השאר מייצרות המחלבות של וויליך את גבינת החאודה - הגבינה הלאומית של הולנד, שאצלנו קוראים לה בטעות גאודה. הוא היה הראשון בהולנד שייצר את הבייבי חאודה האהובה כל כך על תיירים, והוא מייצר את כל הגבינות בתיבולים שונים, כמו יין פורט, כמון ועוד - ומיישן אותן לתקופות של 3 ו־5 שנים. פרטים: טל': 31-0-299-655-151, אתר: www.henriwillig.com.

שוויץ

Engelberg: מחלבה במנזר בקולסטרהוף המייצרת מבחר של גבינות חצי קשות בסגנון שוויצרי אופייני. הגבינות מיוצרות לעיני הקהל המבקר במקום. המבקרים מוזמנים גם להתנסות בארוחות פונדו. פרטים: טל': +41-41-638-08-88, אתר: www.schaukaeserei-engelberg.ch.

ספרד

מוזיאון Hort Sant Patrici: אזור מהון שבמינורקה הוא יחיד מסוגו, ועוד מהמאה החמישית מיוצרות באזור גבינות מקומיות מסורתיות. המוזיאון המשפחתי מרכז את כל המידע לגבי המחלבות המקומיות, הגבינות המקומיות וקניית המוצרים. במוזיאון ניתן לראות כיצד ייצרו גבינה ביד, לטעום ממבחר גדול של גבינות ויינות מקומיים, ולקבל מידע בנוגע לביקורים במחלבות באזור. פרטים: טל': 43-971-37-37-02+, אתר: www.santpatrici.com.

ארצות הברית

Maytag Dairy Farms: משפחת מייטאג, יצרנית מכשירי החשמל, נכנסה לתחום הגבינה בתחילת המאה הקודמת. כיום היא מייצרת את הגבינה הכחולה הלאומית של ארצות הברית - מייטאג בלו. המחלבה, שנמצאת במדינת אייווה, נוסדה ב־1919, אחרי שהבן של מייסד שושלת שואבי האבק קנה עדר של פרות. בשנת 1941 החלה המחלבה לייצר את המייטאג בלו, לפי תהליך שפותח באוניברסיטת אייווה, כלומר מדובר בגבינה כחולה אמריקאית מקורית, ולא בחיקוי לגבינות כחולות מאירופה. פרטים: טל': +1-641-792-1133, אתר: www.maytagdairyfarms.com.
שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות