אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית הדין לעבודה: חוזה המגביל חופש העיסוק של עובדי ספק השירותים - אינו תקף צילום: בלומברג

בית הדין לעבודה: חוזה המגביל חופש העיסוק של עובדי ספק השירותים - אינו תקף

השופטת פסלה סעיף בחוזה שנחתם בין ההסתדרות הרפואית לבין משרד רואי החשבון ויסמן את יטיב, ולפיו ההסתדרות לא יכולה להעסיק עובדים של הפירמה חמש שנים לאחר סיום עבודתם

07.06.2008, 17:40 | מיקי פלד
אין להגביל את חופש העיסוק של עובדים של ספק שירותים - כך קבע באופן תקדימי בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב. על פי פסק הדין, חוזה בין מזמין השירות לספק המגדיר תניית אי-תחרות שאינה מאפשרת למזמין השירות להעסיק ישירות עובדים של הספק - אינו חוקי.

פסק הדין ניתן בעקבות עתירה של משרד רואי החשבון ויסמן את יטיב נגד ההסתדרות הרפואית. ההסתדרות הזמינה מהמשרד שירותי חשבות באמצעות חשבת שכר שישבה במשרדי ההסתדרות.

לאחר חמש שנים ביקשה ההסתדרות להפסיק את ההתקשרות עם המשרד ולהעסיק את החשבת ישירות. אז הודיע לה המשרד כי על פי החוזה בינו לבין ההסתדרות, האחרונה לא יכולה להעסיק עובדים של הפירמה חמש שנים לאחר גמר עבודתם, כחלק מתנאי אי-תחרות. המשרד אף הודיע להסתדרות הרפואית כי העסקה של אותה חשבת עלולה להוביל לתביעה בעילה של פגיעה בחוזה ביניהם.

עם זאת, מאחר שסעיף אי-תחרות שכזה לא היה כלול בחוזה שבין העובדת למשרד רואי החשבון עצמו, השופטת ד"ר אריאלה גילצר-כץ קבעה כי אין מקום לתניה שכזו בחוזה שבין המשרד להסתדרות.

לדברי השופטת, תניה שכזו נועדה לאכוף על העובדת אי-תחרות ומכאן שיש פגיעה בחופש העיסוק שלה: "למרות שחוזה השירות חוקי ונעשה לכאורה על פי דין, הלכה למעשה נועד הוא לכסות על פגיעה בחופש העיסוק, שהינה אסורה על פי חוק".

תגיות